ESC Hungary

Eurovízió 2016

Moldova: az elődöntős dalok listája

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: escbubble.com

Mivel a moldáv nemzeti válogató, az O Melodie Pentru Europa részére idén csak 47 dal érkezett be, ezért az ország műsorszolgáltatója által eredetileg tervezett program egy kicsit módosult.

Az élő meghallgatásokat 2015. december 19-én tartották. Miután mindenki előadta a dalát a szakmai zsűri meghozta döntését, ami szerint a következő dalok jutottak be a 2016. február 23-án és 25-én megrendezésre kerülő elődöntőkbe:

A meghallgatásról készült összes videó megtekinthető itt.

Az Elle nevű formáció Extaz című dalát versenyen kívül adta elő. Alexandru Ceapă nem jelent meg, így ő automatikusan kizárásra került.

Az Elle egyik tagja Natalia Barbu, aki 2007-ben képviselte Moldovát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Szintén a továbbjutók között van a Litesound nevű fehérorosz együttes, akik 2012-ben vettek részt a dalversenyen.

Az elődöntőkben 12-12 dal fog versenyezni, ahonnan 8-8 jut majd tovább a döntőbe, amit 2016. február 27-én fognak megrendezni.

Az elődöntők beosztása még nem ismert, azt később teszik közzé.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top