ESC Hungary

Eurovízió 2016

Moldova: az elődöntős dalok listája

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: escbubble.com

Mivel a moldáv nemzeti válogató, az O Melodie Pentru Europa részére idén csak 47 dal érkezett be, ezért az ország műsorszolgáltatója által eredetileg tervezett program egy kicsit módosult.

Az élő meghallgatásokat 2015. december 19-én tartották. Miután mindenki előadta a dalát a szakmai zsűri meghozta döntését, ami szerint a következő dalok jutottak be a 2016. február 23-án és 25-én megrendezésre kerülő elődöntőkbe:

A meghallgatásról készült összes videó megtekinthető itt.

Az Elle nevű formáció Extaz című dalát versenyen kívül adta elő. Alexandru Ceapă nem jelent meg, így ő automatikusan kizárásra került.

Az Elle egyik tagja Natalia Barbu, aki 2007-ben képviselte Moldovát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Szintén a továbbjutók között van a Litesound nevű fehérorosz együttes, akik 2012-ben vettek részt a dalversenyen.

Az elődöntőkben 12-12 dal fog versenyezni, ahonnan 8-8 jut majd tovább a döntőbe, amit 2016. február 27-én fognak megrendezni.

Az elődöntők beosztása még nem ismert, azt később teszik közzé.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top