ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Ausztria

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Zoe Straub vérében – apja révén – benne van a zene és a sanzon iránti szeretet. A most 19 éves énekesnő 2013 óta aktív énekes és dalszövegíró, emellett televíziós személyiség és műsorvezető is. Zoe már másodjára szerepelt az osztrák eurovíziós válogatóban, amit idén végre meg tudott nyerni. Az európai kultúrákra, nyelvekre, tájakra jellemző zenei tradíciók vegyítése egyben a különböző határok eltörlése és az európaiság eszményének erősítése is, ami alapján kijelenthetjük, hogy Zoe-nak igazán európai szíve van.

Ezért nem is meglepő, hogy Ausztria dala franciául szólal meg, ami vidámságával elviszi a közönséget egy színes fantáziavilágba. Zoe fellépés előtt felveszi a Superman pózt, ez erőt ad neki. A barátja mellesleg félig svéd.

Lássuk, mennyire sikerült jól a dal angol fordítása. Amikor énekelsz, én veled énekelek, ha elindulsz érte, követlek, amikor repülsz, igen én is repülök veled, amikor elindulsz érte, követni foglak egy olyan vidéken, ami messzire van, keresve a (egy) paradicsomot (hahaha). Kétségek nélkül még ha el is veszünk, akkor is követnélek. Mennek mennek, énekelnek, egy kis dombra lecsücsülnek, csüccs. Tudjuk, hogy az eurovíziós dalok többsége nem a világmegváltásról szól, amelyik pedig arról akar szólni, gyakran hiteltelen. Most egy kis „izé” dalt kaptunk, amit bevallhatunk őszintén, nem a dalszövegének mélysége miatt szeretünk. Bár sokszor nem is érdekel sokakat a dalszöveg, ha az dallamos, passzol a zenéhez, és hozzá megfelelő színpadkép is párosul. Szerintem Ausztriának idén mindhárom összejött, de közben ismét elkezdtek kacsintgatni az Alf Poier (ESC 2003) és a Global Kryner (ESC 2005) féle őrültségek felé, ami után hamarosan ismét eltiltják az osztrák közönséget a nyilvános dalválasztástól.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top