ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Dánia

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Dánia idei Eurovíziós képviselője nem más, mint a 3 tagú pop együttes a Lighthouse X (ejtsd: Lighthouse Ten, nem pedig Lighthouse Ex). Søren Bregendal (32 éves, a fenti kép bal oldalán látható), Johannes Nymark (30, jobb oldalon), Martin Skriver (29, középen) régi barátok, de az együttes csak 2014-ben alakult. A fiúk az éneklésen kívül zeneszerzéssel és színészkedéssel is foglalkoznak. A csapat megalakulásának külön története van, ugyanis az együttes egy nemes cél érdekében jött létre. Saját bevallásuk szerint a fiúk nem csak azért zenélnek, hogy a közönséget szórakoztassák,  hanem azért is, hogy a zene erejével jobbá tegyék a világot és ezáltal segítsék a nehéz körülmények között élő embereket. A srácok a dalaik pozitív üzenetével azt szeretnék elérni, hogy az emberek kitárják egymásnak a szívüket, megosszák egymással a gondolataikat és tiszteljék egymást. Az együttes nevében azért szerepel a Lighthouse szó, mert a tagok maguk is világítótornyok szeretnének lenni, hogy mások számára utat mutassanak. Søren, Johannes és Martin nagyon komolyan veszi a nehéz sorsú emberek megsegítését, ezt bizonyítja az is, hogy mindhárman nagy összegeket fordítanak különböző jótékonysági szervezetek támogatására.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a Soldiers of Love (Szerelem katonái) című szerzeményt fogjuk tőlük hallani, melynek megírásában az együttes tagjai is részt vettek. A dal a 2015. novemberi párizsi terrortámadás után íródott és bár konkrétan nem a támadásról szól, de ez a szomorú eset is ihlette a létrejöttét. A Soldiers of Love a szeretetről és az összetartásról szól és mindenkit arra ösztönöz, hogy váljon a szerelem katonájává, mert a szerelem és a remény együtt jobbá teszi a világot.

Személyes vélemény: akik nem ismerik ennek a dalnak a pontos létrejöttét és mondanivalóját, azok valószínűleg egy újabb klisé szerelmes dalt fognak a Soldiers of Love-ban látni. Igen, rengetegszer hallottunk már ehhez hasonló dalt az Eurovízión és még fogunk is párszor, de jóképű fiúk szerelmes dalaira mindig is volt és lesz is igény. Fiatalos, könnyen emészthető, rádióbarát dal. Pontszám: 9/10

 

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top