ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Észtország

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Észtországot a 21 éves Jüri Pootsmann képviseli az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A legtöbb énekeshez hasonlóan ő is különböző kórusokban kezdte zenei pályafutását. Szinte hihetetlen, de Jürinek kiskorában nagyon magas hangja volt, emiatt mindig a lányokkal kellett énekelnie. Jüri egy évig cserediákként élt Dániában, ezért jól beszél dánul. Az elmúlt év elég eseménydúsan telt számára, ugyanis az Eesti Otsib Superstaari nevű tehetségkutató győzteseként szerződést köthetett az Universal Music-kal és 2015-ben Észtország legjobb férfi előadójának is megválasztották. Jüri ma már hazája egyik legkedveltebb énekese, egy egész nemzet támogatottságát élvezi. A tehetségkutató után megalapította a saját zenekarát és tavaly novemberben megjelent a debütáló EP-je is, amit 2016 közepén követ majd a teljes album. A tehetséges énekes egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, hogy több zenei stílusban is szeretné magát kipróbálni, hiszen fiatal még és karrierje csak most kezdődött el igazán.

Jüri a Play (Játssz!) című dalt fogja előadni Stockholmban, amelynek egyik szerzője Stig Rästa, aki Elina Born partnereként 7. helyen végzett tavaly az Eurovíziós Dalfesztiválon. Jüri személyesen kérte meg Stiget a dalírásra. Bár a fiatal énekes először félt a megkereséstől, végül egy barátja unszolására mégis rávette magát a telefonálásra. Nem sokkal ezután el is kezdődött a közös munka, de a dal elég lassan született meg. Stig nagyon hisz a szerzeményében és biztos abban, hogy a Play a Goodbye to Yesterday eredményét is túlszárnyalja majd.

A dal üzenete, mondanivalója sokat jelent Jürinek és nagyon boldog, amiért Stignek sikerült egy olyan dalt írnia, amivel ő maga is képes teljesen azonosulni. A Play egy olyan párkapcsolatról szól, amelyben a felek nem tudják eldönteni, hogy pontosan mit is éreznek egymás iránt, de tudják, hogy együtt sokkal erősebbek lehetnek, ezért szükségét érzik annak, hogy az érzéseik kimutatásával a kapcsolatukat egy magasabb szintre emeljék.

Személyes vélemény: Jüri az észt James Bond, hűvös, jóképű, elegáns. A Play számomra szerelem volt első hallásra. Fantasztikus énekes, egyedülálló dal, tehetséges zeneszerző, úgy gondolom minden adott a sikerhez. Jüri kinézete és mély, egyedi hangja nagyon illik ehhez a retró stílusú dalhoz. Nem tudom, van-e olyan, hogy kedvenc Eurovíziós ország, de ha igen, akkor Észtországot mindenképp ide sorolnám. Ők azok, akik minden évben komolyan veszik a versenyt, minőségi dalokat küldenek, de 2001 óta valahogy csak nem akar nekik összejönni a győzelem. Talán majd idén. Lélegzetelállító, szenvedélyekkel teli, elegáns, minőségi dal, garantált libabőr. Pontszám: 10/10

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top