ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Írország

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Az Eurovíziós Dalfesztivál történetének legsikeresebb országa idén a belső kiválasztás mellett döntött, így Írországot Nicky Byrne képviseli a Sunlight című dalával Svédországban. Nicky 1978-ban született Dublinban. Az énekes kiskora óta rajong a fociért, gyerekként több dublini csapatban is játszott, majd 1995-ben szerződést kötött a nagy múlttal rendelkező Leeds United FC-vel, illetve tagja volt a nemzeti U15,16,18-as csapatnak is. Nicky 1998-ban csatlakozott a Westlife nevű pop együtteshez, melynek tagjaként nagy sikereket ért el világszerte. A fiúk pályafutásuk során rengeteg telt házas koncertet adtak, felléptek az idei Eurovíziós Dalfesztiválnak otthont adó Globe Arénában is, ami Nicky szerint az egyik legjobb aréna a világon és már alig várja, hogy májusban újra visszatérhessen oda. A Westlife 2012-es feloszlása óta Nicky sikeres TV-s, rádiós karriert futott be hazájában. Jelenleg Dublinban él feleségével Georginával és 3 gyermekükkel (Rocco, Jay, Gia), valamint az ország egyik legkedveltebb rádiós showját vezeti az RTÉ 2FM-en.

A Sunlight (Napfény) című dalt Nicky közösen írta Wayne Hectorral és Ronan Hardimannal. Wayne Hector korábban írt már dalokat a Westlife, a One Direction, Britney Spears és Nicki Minaj részére is és a világon a legjobb 25 zeneszerző között tartják számon. Ronan Hardiman neve leginkább Michael Flatley miatt lehet ismerős, ugyanis ő a Lord of the Dance és Feet of Flames zeneszerzője. A Sunlight egy szerelmes dal, pozitív üzenettel. A lényege az, hogy ne féljünk semmitől és hogy sose adjuk fel az álmainkat, mert mindig jön egy új nap, amikor ránk süt a napfény, melynek segítségével mindent újrakezdhetünk.

Nicky nagy rajongója az Eurovíziós Dalfesztiválnak, elmondása szerint a verseny követése mindig is nagy tradíciónak számított a családjában. Az énekes nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az RTÉ idén őt kérte fel Írország képviseletére és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a családja és hazája is büszke lehessen rá májusban.

Személyes vélemény: A ’90-es években gomba módon szaporodtak el a fiúbandák, a Westlife is ekkor kezdte pályafutását, én pedig az egyik legnagyobb rajongójuk voltam. Madarat lehetett volna fogatni velem, amikor megtudtam, hogy idén Nicky fogja képviselni Írországot. Az írek általában nagyon jó dalokat küldenek az Eurovízióra, ez most sincs másképp. Hihetetlenül fülbemászó, rádióbarát dal, ismert előadó, kell ennél több? Pontszám: 10/10.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top