ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Izrael

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Hovi Star, eredeti nevén Hovav Sekulets 1986. november 19-én született Izrael Kiryat Ata nevű városában. Már fiatalon is nagyon feltűnő személyiség volt, egyedi öltözködésével, sminkjével állandóan megbotránkoztatta a környezetében élőket és az iskolában is atrocitások érték a különc kinézete miatt. Szülei korán elváltak, de édesanyja újraházasodott és az új férj foglalkozása miatt a családnak gyakran kellett változtatnia a lakhelyét. Nehéz időszak volt ez a kisfiú számára, elmondása szerint akkoriban úgy érezte magát, mint egy kaméleon. Hovi zene iránti szeretete nagyon korán kezdődött. 6 éves korában már különféle meghallgatásokra járt, de az igazi áttörést 2009 hozta meg számára, amikor a Kokhav Nolad nevű tehetségkutató műsorban a 7. helyen végzett. 2010-ben jelent meg első saját dala, a Boyfriend, majd nem sokkal ezután Amerikába utazott, hogy ott folytassa karrierjét. 2012-es hazatérése után több új dala is megjelent, jelenleg pedig az új albumán dolgozik. Ma Izrael egyik legkedveltebb és legfelkapottabb énekeseként tartják számon, de tehetséges zeneszerző és dalszövegíró is.

Hovi márciusban megnyerte a HaKokhav HaBa L’Eirovizion-t (Rising Star), ezért májusban ő képviselheti hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Made of Stars (Csillagokból készült) zeneszerzője és dalszövegírója Doron Medalie. A dal az egyenlőségről szól. Teljesen mindegy hogy honnan jövünk, milyen a bőrünk színe, vallási, illetve szexuális beállítottságunk, mindannyian ugyanolyanok vagyunk, pont, mint a csillagok. Hovi nem érezte teljesen magáénak a Made of Stars eredeti verzióját, ezért a dalt újrahangszerelték. Az új változatot a rajongók nagyon jól fogadták, az énekes rengeteg pozitív visszajelzést kapott a világ minden tájáról.

Hovi  gyerekkora óta követi az Eurovíziót, elmondása szerint mindig is az volt az álma, hogy egyszer ő képviselhesse Izraelt a versenyen. A mai napig szívesen emlékezik vissza arra, amikor 6 évesen a nappalijuk asztalán Eurovíziós dalokat adott elő az édesanyjának. Az énekes már nagyon várja, hogy Svédországba utazhasson. Többször volt már ott, nagyon szereti az ottani időjárást, valamint a kedves, udvarias embereket és tervei között szerepel, hogy egyszer odaköltözik.

Személyes vélemény: Kettősséget érzek amikor a Made of Stars-t hallgatom. Szerkezetét tekintve hasonlít a 2014-es örmény dalra, ez is egy lassan építkező, csak a legvégén robbanó dal. Az új verzió kétségtelenül nagyon jól áll az énekesnek, látszik, hogy kifejezetten az ő ízlésvilágához, hangjához, személyiségéhez szabták a dalt. Kiváló hangú, egyedi kinézetű énekes, klasszikus R&B ballada, már-már szimfónikus érzést keltő hangszerelés, robbanó, himnuszos jellegű befejezés . Meglátjuk mire lesz ez elég Stockholmban. Pontszám: 7/10.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top