ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Litvánia

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Donny Montell, eredeti nevén Donatas Montvydas 1987. október 22-én született Litvánia fővárosában, Vilniusban. Édesanyja tornász, édesapja pedig a Plackartas nevű hard rock együttes dobosa volt. Donny kiskora óta érdeklődik a zene iránt, 6 éves korában kezdett el énektanárhoz járni. Az éneklés mellett másik nagy szenvedélye a táncolás. Bár nagyon szereti Michael Jackson-t és a Queen-t, mégis édesapja az igazi példaképe. Zenei pályafutása a Dainų dainelė (Dalok dala) nevű versenyen kezdődött, ahol mindjárt meg is kapta élete első elismerését. Donny ezután a Balys Dvarionas zeneakadémia tanulója lett, itt értette meg igazán, hogy az ő élete a zene és a tánc. Az énekes számos televíziós produkcióban vett már részt. A Duets of the Stars nevű műsorban a hangjával teljesen elvarázsolta a zsűrit és a közönséget, ezután pedig megnyerte a Dancing with the Stars litván változatát, később pedig a nagy presztízsű fehérorosz Slavianskij Bazar és a lett New Wave fesztiválon is megmutatta tudását. A 2009-es és a 2011-es nemzeti selejtezőn csupán egy hajszál választotta el az Eurovíziós részvételtől, 2012-ben viszont már ő képviselhette hazáját Bakuban, ahol a Love is Blind című dalával a 14. helyen végzett.

Donny szerint minden emberben van valami szép és egyedi, mert a természet mindenkit megajándékoz valamilyen csodás dologgal és csak rajtunk múlik, hogy ezen adottságokat készek vagyunk-e felkutatni és elfogadni. Az énekes nem tartja magát különlegesnek, elmondása szerint ő csak egy hétköznapi ember, akit a hozzá közel álló személyek inspirálnak leginkább.

A 28 éves Donny Montell az I’ve been waiting for this night (Erre az éjszakára vártam) című dalát fogja előadni Stockholmban, melynek megírása a svéd Jonas Thander és Beatrice Robertsson nevéhez fűződik. A közös munka nagyon gördülékenyen folyt a felek között. A híres zeneszerző páros szerint Donny egy kedves, szerény, jószívű srác, akit már a munka kezdetén megkedveltek és már alig várják, hogy újra találkozhassanak vele Stockholmban. Jonas Thander úgy gondolja, hogy az énekesnek minden lehetősége megvan arra, hogy nemzetközi sztár legyen és szerinte Donny van olyan jó, mint a tavalyi győztes Måns Zelmerlöw, ezért egy Top 5, de jobb esetben még egy győzelem is összejöhet idén Litvániának. Az I’ve been waiting for this night egy olyan személyről szól, akinek összetörték a szívét, de később eljön az az éjszaka, amire várt, mert újra rátalál a szerelem. Donny számára nagyon különleges ez a dal, mivel a 2012-es bakui szereplése után megígérte magának, hogy ha eljön az idő, akkor újra visszatér a dalversenyre és ez végül most jött el.

Személyes vélemény: Donny Montell erre az éjszakára várt, én pedig a visszatérésére. A Love is Blind az egyik kedvenc Eurovíziós dalom, ezért nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy Donny idén újra megmutathatja a profizmusát Európának. Az I’ve been waiting for this night tipikus svéd popdal, fülbemászó, rádióbarát, dinamikus, modern, amit egy hihetetlenül szimpatikus és tehetséges fiatalember ad elő. Donny egyszer már bizonyított, de vajon képes lesz-e túlszárnyalni a 2012-es eredményét? Én csak remélni tudom, hogy igen. Pontszám: 9/10.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top