ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Magyarország

Magyarország: Freddie (C) Máté Gregus, Gergő Grób

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie 1990. április 8-án született Győrben. A zene szeretete kiskora óta kíséri, de csak néhány éve kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel, amikor egy súlyos sérülés miatt fel kellett hagynia másik nagy szenvedélyével, a kosárlabdával. Zenei karrierje előtt kereskedelmi főiskolára járt, majd irodai asszisztensként dolgozott Győrben. 2010-ben egyik barátja zenekarában énekelt és gitározott, de az országos ismertséget a 2014-es Rising Star hozta meg számára, ahol végül a 4. helyen végzett. Freddie a tehetségkutató verseny előtt sosem vett részt ilyen jellegű műsorban és még énektanárhoz sem járt. A tehetséges fiatal énekes a “zuhanyzós fiú” becenévvel vonult be a köztudatba: bemutatkozó kisfilmjében elárulta, hogy sokáig a zuhanyrózsa volt egyetlen igazi hallgatóközönsége. A Rising Star után jelent meg első saját dala, a nagysikerű Mary Joe, melynek szerzője Kállay-Saunders András. Freddie második dala, a mély üzenettel rendelkező, lírai hangvételű Neked nem kell, melyhez egy művészi videó is készült.

Az egyedi, rekedtes hangú énekes harmadik dalával a magyar Eurovíziós válogató, A Dal műsorában mutatkozott be, melyet végül a zsűri és a közönség egyhangú véleménye alapján meg is nyert, így idén Freddie képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban. Dalának címe: Pioneer (Úttörő), melynek üzenete, hogy legyünk büszkék arra, hogy mindannyian egyedinek és eredetinek születtünk, ne álljunk be a sorba, ne legyünk olyanok, mint a többiek, merjünk úttörők lenni. A dal a belső küzdelmeinkről szól, amikkel nap mint nap szembe kell néznünk és a ténnyel, hogy a válaszokat magunkban találjuk meg, ezért először magunkat kell elfogadnunk. Egy igazi úttörő szembenéz a problémáival, a döntéseiért pedig mindig vállalja a felelősséget. A Pioneer egyfajta bátorítás azoknak a meg nem értett, más értékrenddel rendelkező embereknek, akik egy kicsit kilógnak a sorból és akiket a társadalom emiatt nehezebben fogad el. A Pioneer zeneszerzője Szabó Zé, dalszövegírója pedig Csarnai Borbála, aki a nemzeti válogató első középdöntőjében átvehette a “Legjobb dalszöveg”-ért járó díjat.

Freddie az Eurovízió mellett jelenleg a NAGY-SZÍN-PAD! elődöntőjére is készül, továbbá rengeteg koncertet ad, a dalverseny után pedig első saját albumán fog dolgozni. Az énekes nemrég a “Fiatal tehetség” kategóriában elnyerte az InStyle Award díjat, de a hirtelen jött siker nem változtatta meg, a mai napig ugyanaz a szerény és alázatos ember, aki eddig is volt. Freddie nagyon boldog, hogy a zenének élhet, fellépései alkalmával pedig az a legfontosabb számára, hogy szívét-lelkét kiénekelje a közönségnek. Szeretné ha a zenéje minél nagyobb hallgatóközönséghez érne el, és nagyon boldog lenne, ha a dalai menedékként, gyógyírként szolgálnának az embereknek.

Személyes vélemény: A Pioneer számomra az Eurovízió történetének egyik legjobb magyar dala, ezért nagy reményekkel nézek az idei verseny elé. Freddie A Dal alatt mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, folyamatosan jól énekelt, remélhetőleg Stockholmban sem lesz ezzel probléma. Az énekes egyedi, karcos hangja tökéletesen illik a dalhoz és én hiszek abban, hogy a Pioneer mély üzenete rengeteg embert érint majd meg. Ez egy tipikus Eurovíziós dal, amit ha Svédország küldene a Top5 garantált lenne, de szerintem nekünk sem kell majd szégyenkeznünk. A Pioneer egy olyan dal, ami képes lesz betölteni a hatalmas Globe Arénát és lekötni a nézők figyelmét. Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak voltak, Freddie rengeteg biztatást kap Európa minden országából, úgy tűnik, hogy a rajongók nagyon szeretik őt és a dalát is. Lüktető, erőteljes, fülbemászó, szépen építkező, legvégén robbanó, himnuszos-jellegű dal, egyedi hangú, jó kiállású, hiteles előadó, úgy gondolom minden adott egy jó eredmény eléréséhez. Reméljük a legjobbakat, hajrá Freddie! Pontszám: 10/10.

 

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

To Top
%d bloggers like this: