ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Magyarország

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie 1990. április 8-án született Győrben. A zene szeretete kiskora óta kíséri, de csak néhány éve kezdett el komolyabban foglalkozni az énekléssel, amikor egy súlyos sérülés miatt fel kellett hagynia másik nagy szenvedélyével, a kosárlabdával. Zenei karrierje előtt kereskedelmi főiskolára járt, majd irodai asszisztensként dolgozott Győrben. 2010-ben egyik barátja zenekarában énekelt és gitározott, de az országos ismertséget a 2014-es Rising Star hozta meg számára, ahol végül a 4. helyen végzett. Freddie a tehetségkutató verseny előtt sosem vett részt ilyen jellegű műsorban és még énektanárhoz sem járt. A tehetséges fiatal énekes a “zuhanyzós fiú” becenévvel vonult be a köztudatba: bemutatkozó kisfilmjében elárulta, hogy sokáig a zuhanyrózsa volt egyetlen igazi hallgatóközönsége. A Rising Star után jelent meg első saját dala, a nagysikerű Mary Joe, melynek szerzője Kállay-Saunders András. Freddie második dala, a mély üzenettel rendelkező, lírai hangvételű Neked nem kell, melyhez egy művészi videó is készült.

Az egyedi, rekedtes hangú énekes harmadik dalával a magyar Eurovíziós válogató, A Dal műsorában mutatkozott be, melyet végül a zsűri és a közönség egyhangú véleménye alapján meg is nyert, így idén Freddie képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban. Dalának címe: Pioneer (Úttörő), melynek üzenete, hogy legyünk büszkék arra, hogy mindannyian egyedinek és eredetinek születtünk, ne álljunk be a sorba, ne legyünk olyanok, mint a többiek, merjünk úttörők lenni. A dal a belső küzdelmeinkről szól, amikkel nap mint nap szembe kell néznünk és a ténnyel, hogy a válaszokat magunkban találjuk meg, ezért először magunkat kell elfogadnunk. Egy igazi úttörő szembenéz a problémáival, a döntéseiért pedig mindig vállalja a felelősséget. A Pioneer egyfajta bátorítás azoknak a meg nem értett, más értékrenddel rendelkező embereknek, akik egy kicsit kilógnak a sorból és akiket a társadalom emiatt nehezebben fogad el. A Pioneer zeneszerzője Szabó Zé, dalszövegírója pedig Csarnai Borbála, aki a nemzeti válogató első középdöntőjében átvehette a „Legjobb dalszöveg”-ért járó díjat.

Freddie az Eurovízió mellett jelenleg a NAGY-SZÍN-PAD! elődöntőjére is készül, továbbá rengeteg koncertet ad, a dalverseny után pedig első saját albumán fog dolgozni. Az énekes nemrég a „Fiatal tehetség” kategóriában elnyerte az InStyle Award díjat, de a hirtelen jött siker nem változtatta meg, a mai napig ugyanaz a szerény és alázatos ember, aki eddig is volt. Freddie nagyon boldog, hogy a zenének élhet, fellépései alkalmával pedig az a legfontosabb számára, hogy szívét-lelkét kiénekelje a közönségnek. Szeretné ha a zenéje minél nagyobb hallgatóközönséghez érne el, és nagyon boldog lenne, ha a dalai menedékként, gyógyírként szolgálnának az embereknek.

Személyes vélemény: A Pioneer számomra az Eurovízió történetének egyik legjobb magyar dala, ezért nagy reményekkel nézek az idei verseny elé. Freddie A Dal alatt mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, folyamatosan jól énekelt, remélhetőleg Stockholmban sem lesz ezzel probléma. Az énekes egyedi, karcos hangja tökéletesen illik a dalhoz és én hiszek abban, hogy a Pioneer mély üzenete rengeteg embert érint majd meg. Ez egy tipikus Eurovíziós dal, amit ha Svédország küldene a Top5 garantált lenne, de szerintem nekünk sem kell majd szégyenkeznünk. A Pioneer egy olyan dal, ami képes lesz betölteni a hatalmas Globe Arénát és lekötni a nézők figyelmét. Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak voltak, Freddie rengeteg biztatást kap Európa minden országából, úgy tűnik, hogy a rajongók nagyon szeretik őt és a dalát is. Lüktető, erőteljes, fülbemászó, szépen építkező, legvégén robbanó, himnuszos-jellegű dal, egyedi hangú, jó kiállású, hiteles előadó, úgy gondolom minden adott egy jó eredmény eléréséhez. Reméljük a legjobbakat, hajrá Freddie! Pontszám: 10/10.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top