ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Ausztrália

Jessica Mauboy neve ismerősen csenghet az Eurovíziót rendszeresen követők körében annak ellenére, hogy Ausztráliának ez lesz a negyedik versenye. Jessica az első ausztrál versenyző kiküldése előtt egy évvel engedélyt kapott a dán közmédiától arra, hogy vendégfellépőként, a versenyt több mint 30 éve követő ausztrál nézők legnagyobb örömére előadhasson egy dalt. A 2006-os Australian Idol (Megasztár) legnagyobb sztárja 2018-ban mint versenyző tér vissza az Eurovízióhoz, a We Got Love című dallal.

Jessica Mauboy igazi ausztrál, szülei két ausztrál ősi törzs, a Wakaman és a KuKu Yalanji törzs tagjai. A 2006-os ausztrál Megasztár utáni trófeái: öt top 10-es album, tizenöt top 20-as dal, négy platinalemez, és 24 jelölésből két díj az ARIA zenei díjátadón. A dalait 159 milliószor töltötték le és videóit 39 milliószor nézték meg szerte a világon. Turnézott Beyoncé-val, közösen dolgozott Ricky Martin, Flo Rida, Snoop Dogg és Pitbull térsaságában, énekelt már Barack Obamának és Oprah Winfreynek is.

Jessica nagyon el volt ragadtatva a 2014-es koppenhágai fellépésétől: „Igaz hogy nem versenyezhettem, de megérezhettem annak az ízét, hogy mennyire elbűvölő volt az Eurovízió. Kislány korom óta imádom az Eurovíziós Dalfesztivált!” Az idei versenydalával reméli, hogy el tud jutni a nézőkhöz a dalának üzenete: az egység, ne felejtsünk el szerelmesnek lenni, az elfogadás, és a befogadóképesség képes legyőzni minden akadályt.

A két dalszerző, David Musumeci és Anthony Egizii (DNA), akik Ausztrália egyik leghíresebb szerzőpárosa. Sok sikerdalt komponáltak, a Risk It című sorozathoz is szereztek zenét, melyben Jessica Mauboy is szerepet kapott. Társszerzői voltak a Don’t Come Easy című dalnak is, melyet Isaiah adott elő a 2017-es kijevi Eurovízión.

A dal elemzésénél előrebocsájtom a nagymértékű elfogultságomat. Szóval a józanság kedvéért mindenki vegyen el az ítéleteimből egy kicsit. De szerintem nem tévedek nagyot hogyha leírom, hogy az idei év egyik legnagyobb gyöngyszeme a We Got Love. Noha a dalszöveg nem akarja megváltani a világot, annyira könnyed, pozitív és dallamos az egész, és ehhez jön az énekesnő ragyogó kisugárzása, hogy könnyedén repülhet a kontinensnyi ország a top 10 felé.

Miért érezzük mindig azt hogy meg kell próbálni
Miért hiszünk abban, hogy kell valaki, akivel egyedül érezhetjük magunkat
Miért követjük el folyamatosan ugyanazokat a hibákat
Abban a hitben, hogy úgysem lesz másképp, még ha próbálunk is elszakadni

A refrénben megjön a megoldás a modern kori emberiség hibáira: tökmindegy hogy milyen gondolatokon rágódsz, vagy ha úgy érzed, nincs erőd kardinális változtatásokhoz, egy a lényeg: hogy van szerelem, ami a legnagyobb erő a világon. Ebből lehet meríteni minden próbatétel előtt. Ez a dal egyszerű és nagyszerű, lehet rá szavazni Magyarországról a második elődöntőben.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top