ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Ausztrália

Jessica Mauboy neve ismerősen csenghet az Eurovíziót rendszeresen követők körében annak ellenére, hogy Ausztráliának ez lesz a negyedik versenye. Jessica az első ausztrál versenyző kiküldése előtt egy évvel engedélyt kapott a dán közmédiától arra, hogy vendégfellépőként, a versenyt több mint 30 éve követő ausztrál nézők legnagyobb örömére előadhasson egy dalt. A 2006-os Australian Idol (Megasztár) legnagyobb sztárja 2018-ban mint versenyző tér vissza az Eurovízióhoz, a We Got Love című dallal.

Jessica Mauboy igazi ausztrál, szülei két ausztrál ősi törzs, a Wakaman és a KuKu Yalanji törzs tagjai. A 2006-os ausztrál Megasztár utáni trófeái: öt top 10-es album, tizenöt top 20-as dal, négy platinalemez, és 24 jelölésből két díj az ARIA zenei díjátadón. A dalait 159 milliószor töltötték le és videóit 39 milliószor nézték meg szerte a világon. Turnézott Beyoncé-val, közösen dolgozott Ricky Martin, Flo Rida, Snoop Dogg és Pitbull térsaságában, énekelt már Barack Obamának és Oprah Winfreynek is.

Jessica nagyon el volt ragadtatva a 2014-es koppenhágai fellépésétől: „Igaz hogy nem versenyezhettem, de megérezhettem annak az ízét, hogy mennyire elbűvölő volt az Eurovízió. Kislány korom óta imádom az Eurovíziós Dalfesztivált!” Az idei versenydalával reméli, hogy el tud jutni a nézőkhöz a dalának üzenete: az egység, ne felejtsünk el szerelmesnek lenni, az elfogadás, és a befogadóképesség képes legyőzni minden akadályt.

A két dalszerző, David Musumeci és Anthony Egizii (DNA), akik Ausztrália egyik leghíresebb szerzőpárosa. Sok sikerdalt komponáltak, a Risk It című sorozathoz is szereztek zenét, melyben Jessica Mauboy is szerepet kapott. Társszerzői voltak a Don’t Come Easy című dalnak is, melyet Isaiah adott elő a 2017-es kijevi Eurovízión.

A dal elemzésénél előrebocsájtom a nagymértékű elfogultságomat. Szóval a józanság kedvéért mindenki vegyen el az ítéleteimből egy kicsit. De szerintem nem tévedek nagyot hogyha leírom, hogy az idei év egyik legnagyobb gyöngyszeme a We Got Love. Noha a dalszöveg nem akarja megváltani a világot, annyira könnyed, pozitív és dallamos az egész, és ehhez jön az énekesnő ragyogó kisugárzása, hogy könnyedén repülhet a kontinensnyi ország a top 10 felé.

Miért érezzük mindig azt hogy meg kell próbálni
Miért hiszünk abban, hogy kell valaki, akivel egyedül érezhetjük magunkat
Miért követjük el folyamatosan ugyanazokat a hibákat
Abban a hitben, hogy úgysem lesz másképp, még ha próbálunk is elszakadni

A refrénben megjön a megoldás a modern kori emberiség hibáira: tökmindegy hogy milyen gondolatokon rágódsz, vagy ha úgy érzed, nincs erőd kardinális változtatásokhoz, egy a lényeg: hogy van szerelem, ami a legnagyobb erő a világon. Ebből lehet meríteni minden próbatétel előtt. Ez a dal egyszerű és nagyszerű, lehet rá szavazni Magyarországról a második elődöntőben.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top