ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Egyesült Királyság

Az énekes-dalszerző SuRie képviseli az Egyesült Királyságot a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon a Storm című dallal. A Susanna Marie utónevekből képzett, vagyis művésznevén SuRie a Zeneművészeti Királyi Akadémián edződött, ráadásul a diákok az Akadémia örökös tagjának választották a zeneiparért tett jelentős erőfeszítéseiért. Az előadói karrierje hamar elkezdődött, Őfelsége Károly herceg szólistája volt gyermekként a The Royal Albert Hall-ban. Gyakran könyvek közé temetkezett: a kreatív és fiatal SuRie gyakran írt novellákat, verseket és dalszövegeket, melyek után egyenes út vezetett a zeneszerzéshez is. Tori Amos, Regina Spektor, Billy Joel és Alicia Keys énekesi és dalszerzői munkássága inspirálta leginkább. Amikor elkészült első nagylemeze Something Beginning With… címmel, nem volt megállás: bejárta a világot Londontól Görögországig, New Yorktól Los Angelesen át Borneóig, az otthoni hangstúdiójától Malmöig.

SuRie számára nem idegen az Eurovízió: 2015-ben háttértáncos és vokálos volt Loïc Nottet mögött, aki Belgiumnak a negyedik helyezést hozta el. Két évvel később Blanche City Lights című dalának volt zenei rendezője, és ismét sikerült elérni a negyedik helyet. Ezek után nagyon sok felkérést kapott Európa sok országából, végül bekerült a látókörbe a BBC Eurovision: You Decide című válogató műsor, ahol az inspiráló pophimnusz, a Storm egyöntetűen elnyerte a zsűri és a közönség tetszését is.

A három dalszerző közül Nicole Blair ausztrál származású, néhány évet Stockholmban töltött, sok ismert névvel dolgozott együtt, majd két éve Londonba költözött. Gil Lewis Kelet-londoni producer, gitáros és hangmérnök, Prince és Michael Jackson a két kedvenc előadója. Sean Hargreaves a New yorki Berklee zenei főiskolán tanult, Michael Buble, Natalie Imbruglia és Alison Moyet dolgozott vele, és segített elindítani a BBC Big Bandet.

Bátyó, emlékszel amikor gyerekként félelmek nélkül éltünk?
Hugi, hiszel azokban a dolgokban, amikről álmodtunk hogy fel kellene fedeznünk?
Anya, büszke vagy rám, vagy csinálhatnám jobban is?
Apa, vannak súlyok a vállaimon, de még lesznek is.
Nekem még van hitem, és még hiszem, hogy megtalálom a szivárvány kezdetét.

Nagyjából ez a dalszöveg veleje. A dal inkább egy vidám érzést akar átadni, mintsem a mondanivalójára kelljen rágörcsölni. A mother, father, brother, sister és a rainbow jelentése talán megy mindenkinek, utána már csak hozzá kell képzelni a többi dolgot ahhoz, hogy rákapjunk a dal hangulatára. Nekem az az érzésem, hogy az angolok/britek/Egyesült Királyságbeliek megint egy afféle fékezett habzású dallal indulnak az Eurovízión ahhoz képest, hogy ők lennének a világ egyik popnagyhatalma. Ennek ellenére a dal nem vészes, sőt szerethető is, itt már csak az a kérdés, hogy egy ütős színpadkép a 20. hely fölé tudja-e tornázni az automatikus döntős országot.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top