ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Magyarország

Az AWS magát ízig-vérig modern metál együttesnek titulálja. Az együttest 2006-ban alapította meg Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron Budapesten, majd később Schiszler Soma csatlakozott hozzájuk.

Az AWS zenéje könnyen beazonosítható, erőteljes előadások és hirtelen váltások jellemzik, és használják a metál, a pszichedelikus rock, az alternatív és post-rock elemeit is. Videóikban gyakran egymás mellé rendelik az erőszak és a hírességek megjelenítését azért, hogy fény derüljön arra, hogy milyen problémákkal kell szembe néznünk a világon.

12 év intenzív koncertezés után három nagylemez és számos videoklip született, elnyerték a profi zenészek és a rajongók elismerését, és az egyik legtöbbször keresett élőzenekaros metál alakulattá váltak Magyarországon.

Az AWS zenéje eszköz az érzelmek széles skálájának kifejezésére, az extrém dühtől a legmagasztosabb örömig. Emiatt az AWS a kezdetekben magyar nyelvű dalszövegeket írt, hogy a szövegben leírt érzelmeiket könnyebben tudják közvetíteni. Azt mondják magukról, hogy az anti-sztár kultúra büszke támogatói, és minden tőlük tehetőt megtesznek azért, hogy jó zenéket, gondolatokat és igazi érzelmeket adjanak a közönség fülébe, szívébe és fejébe. A Viszlát nyár című dallal versenyeznek a 2018-as Eurovízión, melyet az együttes tagjai szereztek.

Lássuk a dalszöveget! Mindenki ismeri, nem kell lefordítani, én úgy értelmezem, hogy ez a szöveg Örs édesapjáé, és a fián keresztül közvetíti az üzenetét a vég előtti pillanatokban. Nagyon sokat dicsértem már korábban őket, emiatt elfogultsággal is megvádoltak, sőt hogy ritkábban fognak idejönni olvasgatni, ha folyamatosan az AWS-t tolom. Még ha nem is volt ez jogos, hadd jöjjön egy kis kritika: bárcsak ne láttam volna a videoklipet. Értem én a videó koncepcióját, még egyszer emlékezzünk vissza a múltra, amikor még minden szép és jó volt, együtt volt a család, de A Dal-os produkció klasszisokkal jobb, átütőbb és nem összevágott érzelmeket mutat be, hanem ott és akkor azt az erős érzelmi kitörést, ami nem hagyhat hidegen senkit sem. Az idei év egyik legalulértékeltebb dala a fogadóirodák szerint, akik továbbra is rádióbarát dalt keresnek (és nagyrészt a hivatásos rajongók is). Nagy öröm olyan youtuberek videóit nézni, akik el vannak ragadtatva a Viszlát nyár érzelmeitől, örülnek hogy Magyarország mindig valami újjal próbálkozik, és tetszik nekik a nyelvünk dallamossága, még ha utána is kell olvasni a dalszöveg fordításának. Ebből valami jónak kell kisülnie, a döntőzés nem is kérdés, az AWS-nek pedig csak magát kell adnia, és kész is lesz a meglepetés. Hajrá!

(eurovision.tv)

Magyarországnak ez lesz a 16. próbálkozása az Eurovíziós Dalfesztiválon. 1993-ban egyszerre túl sok rendszerváltó (posztkommunista) ország akart versenyezni, ezért őket egy előselejtezőre kötelezték, ahol Magyarország kiesett. Viszont emiatt a következő évben automatikusan jogot nyert a versenyzésre. 1994-ben Friderika volt az első, Magyarországot képviselő versenyző a Dalfesztiválon, negyedik helyezését azóta sem sikerült felülmúlnia senkinek sem. A leggyengébb helyezést tekintve igaz, hogy 1995-ben Szigeti Csaba csak 3 pontot, 1998-ban Charlie pedig csak 4 pontot tudott összegyűjteni, de az elődöntők bevezetése óta az számít a leggyengébbnek, aki nem tudott a döntőben részt venni. Így Csézy 2008-as 6 pontja számít a negatív rekordnak. Friderika 4. helyezése 122 pontot jelentett, a második legjobb Kállay-Saunders András 2014-ben az 5. helyezést érte el 143 ponttal, a harmadik legjobb pedig Pápai Joci volt 2017-ben 200 ponttal a 8. helyen.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top