ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Málta

Christabelle képviseli Máltát a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon a Taboo című dallal. Christabelle 1992-ben született, három éves korában már színpadi produkciókban szerepelt. Egy kis szünet után tizenévesként a Teen Traffic és a Teen Trouble című tévéműsor házigazdája volt, majd eldöntötte, hogy a zenei karrierjére fog inkább koncentrálni. Még a máltai junior eurovíziós nemzeti döntőben is szerepelt.

Az elmúlt hét évben amerikai és brit producerekkel dolgozott, ennek eredményeként sok dal első helyezett lett a slágerlistákon. A máltai eurovíziós nemzeti döntőkben háromszor is a top 10-ben végzett a következő dalokkal: 2014-ben a Lovetricity a nyolcadik, 2015-ben a Rush a második, 2016-ban a Kingdom a negyedik helyezést érte el. Egy év kihagyás után a Taboo című dallal tért vissza, melyet rajta kívül Johnny Sanchez, Muxu és a 2012-es Eurovíziós győztes dalának, az Euphoria című dalnak a szerzője Thomas G:Son írt. A lenyűgöző produkció meggyőzte a zsűrit és a közönséget is, sőt kirobbantott egy nagy vitát is a szigeten Málta lakosságának mentális egészségével kapcsolatban. A máltai elnök alapítványának nagykövete, amiben felhívja a figyelmet a mentális betegségekre. Ehhez kapcsolódó helyi alapítványokat támogat, illetve többször fellépett már a Malta Pride-on is. Utóbbi eseményen azt az álláspontot képviseli, hogy a szerelmet nem korlátozhatja senki sem, ha két emberi lény egymásra talál.

A dalszerzői gárda tagja Muxi, aki két junior eurovíziós győztes dalt is szerzett, illetve 2015-ben Amber Warrior című dalán is dolgozott. Johnny Sanchez svéd zenei producer, írt már korábban eurovíziós dalokat Svédországnak, Dániának, Finnországnak, Izlandnak és Írországnak.

Christabelle valmiféle szektába került, a klip alapján afféle középkorra utaló környezetet láthatunk, amiből a dalszöveg alapján ki akar szakadni, de csaknem sikerül.

Tegyük le a pajzsainkat, mert itt az idő, hogy ledöntsük a tabukat, mielőtt állattá válnánk. A fejemben lévő visszhangok fogják ledönteni a tabukat, nem, nem válhatunk bűnözőkké. A botok és a kövek nem törik meg a lelkem, te leszel a saját csodád. Benne van a csontjaimban, letörjük a tabukat, mielőtt állattá válnánk.

Valamelyik interjúban majd úgyis előkerül, hogy a kínos témákról beszélni kell, nem szabad elfojtani vagy elnyomni magunkban ezeket a dolgokat azért, hogy mentálisan egészségesek maradjunk. Kicsit lassan indul be a dal, de azért remélem, hogy jót fogunk erre bulizni Lisszabonban, ha bekerül a döntőbe, ha kiesik.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top