ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Németország

Ma az egyik automatikusan döntős ország – Németország – előadóját és dalát mutatjuk be. A német nemzeti válogatót (Unser Lied für Lissabon) február 22.-én rendeztek, melyet Michael Schulte és dala, a You Let Me Walk Alone nyert meg, így az Eckernfördéről származó énekes képviselheti Németországot a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban.

Michael Schulte 2007-ben kezdte zenei karrierjét. Youtube csatornájára feldolgozott dalokat posztolt, később harmadik helyezést ért el a német The Voice tehetségkutatóban 2012-ben. Legismertebb dala a Carry Me Home Németországban a 8. leggyakrabban játszott sláger lett a rádióban. 2012-ben adta ki első stúdióalbumát Wide Awake címmel, melyet első turnéján Németország szerte népszerűsített. 2014-ben jelent meg második albuma, The Arising címmel. Több dalt is írt és énekelt az Alle Farben új albumáról. 2017 áprilisában adta ki harmadik albumát Hold the Rhythm címmel. A német ARD felfigyelt Michaelre, akit neveztek a nemzeti válogató 6 jelöltje közé. Az igazi áttörés még nem jött el Michael életében, talán az Eurovízió hozhatja el ezt számára.

You Let Me Walk Alone-nak négy szerzője van: az egyik maga az énekes, a másik egy dán dalszerző és producer, Thomas Stengaard. Ő társszerzője volt a 2013-as dán győztes dalnak, az Only Teardrops-nak is. Továbbá Katharina Müller a hamburgi származású dalszövegíró, zongorista és énekes, valamit Nisse Ingwersen – aki rap szöveget írt a 90-es években – is szerepet játszott a dal megszületésében.

A dalszöveg Michael édesapjának az elvesztésének érzéséről szól. Akár csak a magyar dal, azonos témát dolgoz fel, csak az előadásmód eltérő. Michael 14 éves korában vesztette el édesapját. A dal ennek a feldolgozásáról szól: hogyan nézett szembe a problémákkal az elhunyt édesapja kapcsán. Most, 13 évvel később, Michael erősebb és határozottabb, mint valaha.

Aki már vesztette el legalább egy szerettét, ő teljesen át tud szellemülni a dallal, és az életérzéssel, amit Michael szeretne átadni a közönségének. Eleinte nem voltam odáig ezért a dalért, de az idő segített, hogy megszeressem: a 10-ből 8-ra értékelem. A németeknek a döntőbe jutásért izgulniuk nem kell, de biztos vagyok benne, hogy egy előkelő helyezésnek örülnének, mégis úgy vélem, ez idén sem fog nekik összejönni tudva, hogy Michael dalánál mennyivel több és jobb dalt neveztek az idei Eurovízióra. Sok sikert májusban Michael-nek!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top