ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Svédország

Benjamin Ingrosso képviseli Svédországot a 2018-as Melodifestivalen győzteseként a Dance You Off vagyis a Letáncollak című dallal, ami bravúrosan ötvözi ezt a letisztult popdalt a modern mégis érzelemmel teli produkcióval. Az elmúlt három évben a 20 éves fiatal művész az egész ország elismerését elnyerte. Stockholm külvárosában született, olasz gyökerekkel rendelkezik. A tehetségét zongorázásban és gitározásban kamatoztatta már gyerekkora óta, sőt a zeneszerzés is felkeltette az érdeklődését. 9 éves korára megszületett az első aranylemezes slágere.

A stílusára jellemző az egyensúlyozás a tradicionális és modern pop között, a Hall & Oates, Stevie Wonder és Michael Jackson hat rá a legjobban. Benjamin mostanában Svédország egyik legkeresettebb előadója, 25 milliós Spotify letöltéssel, egy platina és három aranylemezes slágerrel. A Good Lovin’, a Do You Think About Me és a One More Time című dalai Európa más országaiba is eljutottak.

A Dance You Off című dala három perc groove és egyben nehéz testedzési gyakorlat, erős lábmunkával. A dalának utolsó simításait az Egyesült Államokban végezte el sok slágergyáros producer segítségével: Fernando Garibay (Lady Gaga, Sia), Omega (Jason Derulo, Daya) and Andrew Dawson (Kanye West, Borns).

Elkötelezett aziránt, hogy olyan örökzöld és időtlen dalokat alkosson, amik táplálni tudják a munkáját és azokat az álmatlan éjszakákat amiket a stúdióban tölt, mert addig nem hajlandó nyugodni a babérjain, amíg él benne az alkotási vágy.

Benjamin maga is benne van az idei eurovíziós dalának szerzői gárdájában. Igaz hogy a saját karrierjére fókuszál, de írt már dalt Oscar Zia, Molly Pettersson Hammar, Dash Berlin és Isac Eliott számára is. Louis Schoorl amszterdami zeneszerző producer aki most Sydney-ben él, mert szeret fizikailag is együtt dolgozni a művészekkel, mint például Guy Sebastian vagy a The Veronicas. K Nita Los Angeles-i dalszerző, tévéműsorok százaiban írt már dalt, de dolgozott már együtt Meghan Trainorrel, Darke-kel és Kanyevel is. Marco Daniel Borrero szintén Los Angeles-i zeneszerző és producer, aki mostanában Zara Larsson és Noah Cyrus csapatában dolgozik.

Amikor a szemedbe nézek nem érzek nyomást, úgy érzem időzavarba kerültem miközben próbálnálak elfeledni. Csak le akarlak táncolni, hogyan merészelnél megvárakoztatni, mert érezni akarom a hangulatát, te csaj, nem mással, csak veled. És lehet hogy… lehet hogy…

Lehet hogy nem tudok mit kezdeni a dallal, legalábbis a dalszöveggel. Nekem legalábbis afféle Se veled se nélküled 2018 a benyomásom róla. A Melodifestivalenes színpadra vitel egészen újszerű volt, a dal nem volt rossz hozzá, ezért nem is volt kérdés hogy neki kell megnyernie a versenyt. Nem tudom hogy a svéd zeneipar meddig tud megújulni, meddig tud jól éneklő előadókat kitermelni, de valami azt súgja, hogy vastag vokál kell a top 10-es eredményhez. Jöhet kommentben hogy milyen volt a tegnapi próbája, a cikk hamarabb készült el.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top