ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Svédország

Benjamin Ingrosso képviseli Svédországot a 2018-as Melodifestivalen győzteseként a Dance You Off vagyis a Letáncollak című dallal, ami bravúrosan ötvözi ezt a letisztult popdalt a modern mégis érzelemmel teli produkcióval. Az elmúlt három évben a 20 éves fiatal művész az egész ország elismerését elnyerte. Stockholm külvárosában született, olasz gyökerekkel rendelkezik. A tehetségét zongorázásban és gitározásban kamatoztatta már gyerekkora óta, sőt a zeneszerzés is felkeltette az érdeklődését. 9 éves korára megszületett az első aranylemezes slágere.

A stílusára jellemző az egyensúlyozás a tradicionális és modern pop között, a Hall & Oates, Stevie Wonder és Michael Jackson hat rá a legjobban. Benjamin mostanában Svédország egyik legkeresettebb előadója, 25 milliós Spotify letöltéssel, egy platina és három aranylemezes slágerrel. A Good Lovin’, a Do You Think About Me és a One More Time című dalai Európa más országaiba is eljutottak.

A Dance You Off című dala három perc groove és egyben nehéz testedzési gyakorlat, erős lábmunkával. A dalának utolsó simításait az Egyesült Államokban végezte el sok slágergyáros producer segítségével: Fernando Garibay (Lady Gaga, Sia), Omega (Jason Derulo, Daya) and Andrew Dawson (Kanye West, Borns).

Elkötelezett aziránt, hogy olyan örökzöld és időtlen dalokat alkosson, amik táplálni tudják a munkáját és azokat az álmatlan éjszakákat amiket a stúdióban tölt, mert addig nem hajlandó nyugodni a babérjain, amíg él benne az alkotási vágy.

Benjamin maga is benne van az idei eurovíziós dalának szerzői gárdájában. Igaz hogy a saját karrierjére fókuszál, de írt már dalt Oscar Zia, Molly Pettersson Hammar, Dash Berlin és Isac Eliott számára is. Louis Schoorl amszterdami zeneszerző producer aki most Sydney-ben él, mert szeret fizikailag is együtt dolgozni a művészekkel, mint például Guy Sebastian vagy a The Veronicas. K Nita Los Angeles-i dalszerző, tévéműsorok százaiban írt már dalt, de dolgozott már együtt Meghan Trainorrel, Darke-kel és Kanyevel is. Marco Daniel Borrero szintén Los Angeles-i zeneszerző és producer, aki mostanában Zara Larsson és Noah Cyrus csapatában dolgozik.

Amikor a szemedbe nézek nem érzek nyomást, úgy érzem időzavarba kerültem miközben próbálnálak elfeledni. Csak le akarlak táncolni, hogyan merészelnél megvárakoztatni, mert érezni akarom a hangulatát, te csaj, nem mással, csak veled. És lehet hogy… lehet hogy…

Lehet hogy nem tudok mit kezdeni a dallal, legalábbis a dalszöveggel. Nekem legalábbis afféle Se veled se nélküled 2018 a benyomásom róla. A Melodifestivalenes színpadra vitel egészen újszerű volt, a dal nem volt rossz hozzá, ezért nem is volt kérdés hogy neki kell megnyernie a versenyt. Nem tudom hogy a svéd zeneipar meddig tud megújulni, meddig tud jól éneklő előadókat kitermelni, de valami azt súgja, hogy vastag vokál kell a top 10-es eredményhez. Jöhet kommentben hogy milyen volt a tegnapi próbája, a cikk hamarabb készült el.

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top