ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Ukrajna

Ukrajna eddig tizennégy alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, 2003-ban csatlakoztak a versenyhez. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb országa, Ruslana és Jamala révén pedig kétszeres győztes. Eddigi legrosszabb helyezésüket tavalyi indulójuknak köszönhetik, az O.Torvald nevű rock együttes „Time” című dala ugyanis csak a döntő 24. helyén végzett a hazai rendezésű versenyen. 2015-ben pénzügyi okokra hivatkozva visszaléptek a fesztiváltól és idén is szárnyra kaptak olyan pletykák, miszerint az ukrán közmédia csődközelben van, de végül megoldódtak a problémák az indulásukkal kapcsolatban.

Az ország az elmúlt évekhez hasonlóan ismét válogatót rendezett a képviselője kiválasztására. Két elődöntőben 9-9 előadó vett részt, majd a döntőbe jutott 6 produkció közül végül a győztes a 21 éves Melovin lett. Az énekes Konstantin Bocharov néven született 1997. április 11-én Odesszában, a Melovin nevet 2012-ben vette fel. A név a Halloween és a híres divattervező Alexander McQueen kombinációjából adódik. Zene iránti szeretete 4 évesen kezdődött, amikor nagymamájától egy Beethoven dalt játszó zenedobozt kapott ajándékba. Az éneklés mellett a főzés a legnagyobb szenvedélye, de nagyon szereti a divatot és a fotózást is. Gyermekkorában mindig arról álmodozott, hogy egyszer kémikus, vendéglátós, színész vagy szakács lesz. Színészi tanulmányai befejezése után az énekesi pályára lépett, több tehetségkutatóba is jelentkezett, de csak 2015-ben sikerült bekerülnie az ukrán X Factorba, amit végül meg is nyert. Melovin nem csak dalaival hívja fel magára a figyelmet, hanem különleges külsejével is. Egy speciális kontaklencse segítségével az egyik szemszíne eltér a másiktól, ezen kívül a különleges ruhái miatt is mindig a figyelem középpontjába kerül. Melovin már tavaly is megpróbált kijutni az Eurovízióra, de akkor csak 3. lett, 2018-ban viszont már mellé állt a szerencse, így idén ő képviselheti Ukrajnát Lisszabonban.

Dalának címe „Under the ladder” (A létra alatt). A zenét Melovin szerezte, a szöveget pedig Mike Ryals írta. Melovin tudja nagyon jól, hogy nincs siker kudarc nélkül. Az ő pályafutása sem volt zökkenőmentes, álmai elérése érdekében ő is sok mindenen ment keresztül. Dalával arra szeretné az embereket bíztatni, hogy soha ne adják fel az álmaikat, küzdjenek a céljaik elérése érdekében, ne féljenek a kudarcoktól és élvezzék az életüket.

Személyes vélemény: Bár Tayanna dala volt a kedvencem a nemzeti válogatójukban, mégis úgy érzem, hogy az ukránok a legjobb döntést hozták Melovin kiválasztásakor. Ukrajna eddig mindig kvalifikálta magát a döntőbe, ez a jó sorozat idén sem fog megszakadni. Melovin egy nagyon tehetséges, karizmatikus énekes, a dala pedig abszolút trendi, szóval nem leszek meglepődve, ha Ukrajna ismét a legjobbak között végez. Sőt! Hogy őszinte legyek én titokban még győzelemre esélyesnek is tartom. Pontszám: 9/10.

(eurovision.tv, esckaz.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top