ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Ukrajna

Ukrajna eddig tizennégy alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, 2003-ban csatlakoztak a versenyhez. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb országa, Ruslana és Jamala révén pedig kétszeres győztes. Eddigi legrosszabb helyezésüket tavalyi indulójuknak köszönhetik, az O.Torvald nevű rock együttes „Time” című dala ugyanis csak a döntő 24. helyén végzett a hazai rendezésű versenyen. 2015-ben pénzügyi okokra hivatkozva visszaléptek a fesztiváltól és idén is szárnyra kaptak olyan pletykák, miszerint az ukrán közmédia csődközelben van, de végül megoldódtak a problémák az indulásukkal kapcsolatban.

Az ország az elmúlt évekhez hasonlóan ismét válogatót rendezett a képviselője kiválasztására. Két elődöntőben 9-9 előadó vett részt, majd a döntőbe jutott 6 produkció közül végül a győztes a 21 éves Melovin lett. Az énekes Konstantin Bocharov néven született 1997. április 11-én Odesszában, a Melovin nevet 2012-ben vette fel. A név a Halloween és a híres divattervező Alexander McQueen kombinációjából adódik. Zene iránti szeretete 4 évesen kezdődött, amikor nagymamájától egy Beethoven dalt játszó zenedobozt kapott ajándékba. Az éneklés mellett a főzés a legnagyobb szenvedélye, de nagyon szereti a divatot és a fotózást is. Gyermekkorában mindig arról álmodozott, hogy egyszer kémikus, vendéglátós, színész vagy szakács lesz. Színészi tanulmányai befejezése után az énekesi pályára lépett, több tehetségkutatóba is jelentkezett, de csak 2015-ben sikerült bekerülnie az ukrán X Factorba, amit végül meg is nyert. Melovin nem csak dalaival hívja fel magára a figyelmet, hanem különleges külsejével is. Egy speciális kontaklencse segítségével az egyik szemszíne eltér a másiktól, ezen kívül a különleges ruhái miatt is mindig a figyelem középpontjába kerül. Melovin már tavaly is megpróbált kijutni az Eurovízióra, de akkor csak 3. lett, 2018-ban viszont már mellé állt a szerencse, így idén ő képviselheti Ukrajnát Lisszabonban.

Dalának címe „Under the ladder” (A létra alatt). A zenét Melovin szerezte, a szöveget pedig Mike Ryals írta. Melovin tudja nagyon jól, hogy nincs siker kudarc nélkül. Az ő pályafutása sem volt zökkenőmentes, álmai elérése érdekében ő is sok mindenen ment keresztül. Dalával arra szeretné az embereket bíztatni, hogy soha ne adják fel az álmaikat, küzdjenek a céljaik elérése érdekében, ne féljenek a kudarcoktól és élvezzék az életüket.

Személyes vélemény: Bár Tayanna dala volt a kedvencem a nemzeti válogatójukban, mégis úgy érzem, hogy az ukránok a legjobb döntést hozták Melovin kiválasztásakor. Ukrajna eddig mindig kvalifikálta magát a döntőbe, ez a jó sorozat idén sem fog megszakadni. Melovin egy nagyon tehetséges, karizmatikus énekes, a dala pedig abszolút trendi, szóval nem leszek meglepődve, ha Ukrajna ismét a legjobbak között végez. Sőt! Hogy őszinte legyek én titokban még győzelemre esélyesnek is tartom. Pontszám: 9/10.

(eurovision.tv, esckaz.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top