ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Azerbajdzsán

Azerbajdzsán az Eurovízió egyik nagy sikerországa lett volna, de a 11. versenyzőjük, Aisel kiesett az elődöntők során. Ezt a kis pitty-puttyot feledteti 2011-es győzelmük, amikor a legnagyobb favorit hamiskás produkciója miatt Ell és Nikki ölébe pottyant a győzelem. 2013-ban Farid Mammadov második helyezett lett, 2009-ben Aysel és Arash duója pedig a harmadik. Azerbajdzsán Magyarország nagy eurovíziós barátja: 2013 óta sok SMS szokott menni a Kárpát-medencéből a Kaukázusra. Persze a svéd, dán és holland dalok a legkedveltebbek itthon. Micsoda csapás, hogy az összes említett ország nem lesz egy elődöntőben Magyarországgal. Visszatérve a fő témánkra, Azerbajdzsán idei versenyzője Chingiz lesz, aki igazság szerint Moszkvában született, de gyerekkorában átköltözött a családjával egy azeri kisvárosba. Dalának címe: Truth, vagyis Igazság.

Chingiz 6 éves korában költözött egy Qazax nevű kisvárosba, ekkor kezdte el megkomponálni első saját szerzeményeit is, de 13 éves korában a fővárosba költöztek. Behívták a helyi Megasztárba meghallgatásra, ami annyira jól sikerült, hogy végül elnyerte a zsűri és a közönség kegyeit is és megnyerte a tehetségkutatót. 2013-ban a lettországi New Wave fesztiválon képviselte Azerbajdzsánt, két évvel később a The Voice ukrán verziójában tűnt fel.

Chingiz nagyon szeret a kutyájával foglalkozni, kung fu-zik és jógázik is rendszeresen. Szereti a friss levegő illatát amikor túrázni megy, vagy csak keres egy csendes helyet a meditálásra. Dalát egy nemzetközi gárda alkotta meg: Borislav Ivanov szerezte Poli Genova mindkét eurovíziós számát, Trey Campbell legnagyobb trófeája az Equinox 2016-os dala, és persze a svéd Joacim Persson legutóbbi munkája a „Me Gusta”, amit Mikolas Josef adott elő.

A tükörben állok. Oly keserű de keresztül kell mennem rajta. Maradj egyben, bírd a nyomást mert meg akar törni. Addig igyál amíg elfelejted hogy ez a csaj következik. És amikor a szellem elkezd sikoltozni, jobb ha csak rezonálnak és be kell valljam a szívem nagyon dobog.
Már kezdtem volna feladni, hogy elég ebből a zagyvaságból de végül jön valami érthető: Fogd be már (kuss) erről többet ne! Bár pont a refrén a legrosszabb része a dalnak (sokszor elcsépelt dallamok), de a videoklip nagyon jó. Lehet jobb lenne a víz alatt hallgatni, hogy végképp ne értsük meg a dal mondanivalóját, de ha szálkásra gyúrja magát és félmeztelen lesz a színpadon, akkor valószínűleg döntős lesz. Érezhető az Equinox stílus, az sem volt a kedvencem.

https://youtu.be/iyZJ_aMw5hY

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top