ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Ciprus

Ciprus 1981-ben versenyzett először az Eurovízión. Azóta csak három versenyt hagyott ki, így idén 35. alkalommal fognak részt venni. Legjobb eredményüket épp tavaly érték el Eleni Foureira Fuego című dalával, ami a második helyezésével alaposan feltüzelte a ponttáblázatot. Cipruson szoktak bosszankodni a nézők, amikor Görögországgal karöltve egymásnak adják a 12 pontokat. 2015-ben történt meg az az eset, amikor Ciprus „csak” 8 pontot adott a görögöknek, a görögök meg „csak” 10-et Ciprusnak. Ennek a kis pofozkodásnak az Il Volo örült a legjobban (Az olaszok kapták a 12 pontot mindkét féltől). A grúz Tamta idén ráért arra, hogy Ciprust képviselhesse az Eurovízión (tavaly az Eurovízió idején más elfoglaltságai voltak, ezért mehetett Eleni).

A sajtó sokszor csak divatikonként és modern Hamupipőkeként emlegeti a különleges divatízlése, életvitele és karrierje alapján. 4 stúdióalbummal, 12 kislemezzel és 26 videoklippel rendelkezik. A grúz-görög származású Tamta 22 éves korában emigrált Görögországba, ahol a helyi Megasztárban második helyezett lett. Az énekesi karrierje mellett színészkedik is, rendszeres fellépője a Rent és a Cabaret című musical-nek. 2014 és 2018 között megnyerte a grúz és a görög X-Faktort is, ezzel egyidőben nagy népszerűségre tett szert mindkét országban. Grúziától Ausztráliáig sok koncerten lépett már fel, és énekelt Sakis Rouvas, Mikolas Josef és Mihai Traistariu koncertjén is. A mellrák megelőzésének nemzetközi nagykövete és aktívan segíti a görög kutyák örökbefogadási mozgalmát is.

Gondban vagy. Hajnal 2-kor is én járok a fejedben. Légy őszinte ma éjjel. Csak én vagyok a megoldás. Csak forgolódsz az ágyban de annak lepedője az én testemet akarja ma éjjel. Ez van amikor felhívsz, azt mondod magányos vagy kora reggel. Az idő lassan telik de ezt titokban tartjuk. Tudom hogy hiányzik az íze. Szíved úgy ver mint a 808-as (hangtechnikai szleng). Arra van szükséged hogy megismételjük a szerelmet.
Nem túl bonyolult ez a dal dallamilag sem, az egész felépítése a svéd modellt követi (Alex P producer szólt 4 svéd barátjának – miért kellett ehhez a dalhoz 5 ember?), a hangszerelése követi a mai divatot. Az Euroclub kedvence lesz, a fogadóirodák 8. helyezése pedig nagyon óvatos, lesz ez még jobb is. Nekem elmegy a dal, és ha tényleg meg tudott nyerni Tamta két X-Faktort is (értem itt a színpadi jelenlétet és előadásmódot is), akkor az Eurovízión sem lesz gond a jó helyezés. Viszont ez nem egy Eurovízió-győztes dal, csak egy újabb termék a popgyárból.

https://youtu.be/WPFUZswe_zw

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top