ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság eddig 61 alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, 5 győzelmük mellett 15 alkalommal végeztek a második helyen, ami abszolút rekordnak számít. Az elmúlt években sajnos elpártolt tőlük a szerencse, tavalyi versenyzőjük, SuRie is csak a 24. helyen végzett.

A BBC idén is a Eurovision:You decide nevű nemzeti döntő keretén belül választotta ki indulóját, melyet végül a 21 éves Michael Rice nyert, így ő képviseli hazáját Izraelben. Michael jelenleg Anglia északkeleti részén, Hartlepoolban él családjával. Kiskora óta nagy zenerajongó, zongorázni online videók segítségével tanult meg. 6 évesen a szülei beiratták egy színművészeti iskolába, ahol több musicalben szerepelt. Általános iskolában rengeteg bántalmazás érte, emiatt 14 éves koráig felhagyott az énekléssel. Michaelt a 2014-es brit X Factorban láthatták először a nézők. A 16 éves srác akkoriban leginkább utcazenéléssel töltötte szabadidejét, ahol rengeteg rajongót szerzett magának. Zenei karrierje 2015-ben kezdődött, amikor egy utcazenélés alkalmával az egyik róla feltöltött videó 250 ezer megtekintést ért el. Michael legnagyobb példaképei Adele, Whitney Houston, Christina Aguilera és Stevie Wonder, legkedveltebb zenei stílusa pedig a pop. Első komoly énekesi elismerésére 2018-ig kellett várni, amikor megnyerte a BBC „All together now” nevű szórakoztató műsorát. A győzelemmel járó pénzdíj többségét végül édesanyja gofri és palacsinta üzletébe fektette, majd elvitte családját Disneylandbe. Michael a műsor idején a hartlepooli McDonald’s alkalmazottja volt, de munkáját fel kellett mondania, mivel nem kapott elég szabadságot a show felvételeire. A tehetséges fiatal énekes jelenleg több világhírű zeneszerzővel dolgozik a debütáló albumán. Nagy rajongója az Eurovíziónak, kedvenc győztesei Salvador Sobral és Måns Zelmerlöw.

Az Egyesült Királyság idei Eurovíziós dalának címe „Bigger than Us” (Nagyobb nálunk), melynek szerzői Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander. A dal egy szépen építkező, erőteljes pop-gospel ballada, melyben Michael tökéletesen meg tudja csillogtatni énekesi tehetségét. Témája a szerelem, ami nagyobb és erősebb mindennél, egy olyan érzés, amit bárki, bármikor átélhet. A dal egyik szerzője Svédország idei Eurovíziós képviselője, John Ludvik. A „Bigger than Us”-t eredetileg ő énekelte volna, de a dal végül a BBC-hez került. Laurell Barkernek nem ez lesz az egyetlen szerzeménye az idei dalfesztiválon, ő írta a német és svájci dalokat is. Jonas Thandernek sem ez az első Eurovíziós kompozíciója, az ő nevéhez kötődik Donny Montell 2016-os dala.

Személyes vélemény: Az Egyesült Királyság nem feltétlenül tartozik a legkedveltebb Eurovíziós országaim közé, nem igazán szoktam szeretni a dalaikat, az idei viszont kivétel, mivel ez szerelem volt első hallásra. A válogatójukon a „Bigger than us” mellett a Jordan Clark-féle „Freaks” is nagy kedvencem volt, de nagyon örülök Michael győzelmének, szerintem megérdemelten nyert. Kiváló dal, kitűnő éneklés, negatívumként viszont muszáj felhoznom Michael színpadi jelenlétét, olyan kis esetlen szegény, a nemzeti döntőn látott random hadonászást mindenképp el kell felejtenie. Nagyon-nagyon szeretném, ha az országra végre újra rátalálna a szerencse, de az előjelek alapján sajnos nagyon úgy néz ki, hogy idén sem fogják megváltani a világot, pedig ez a dal szerintem minimum Top 10-et, de inkább Top 5-öt érdemel. Pontszám: 9.5/10.

https://www.youtube.com/watch?v=-3nIUKVp75U

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top