ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Franciaország

Franciaország egyike annak a 7 országnak, melyek részt vettek a legelső, 1956-os Eurovízión. A korai években sikert sikerre halmoztak, 1977-ben már az 5. győzelmüknek örülhettek, azóta viszont egyszer sem sikerült nyerniük. Tavalyi indulójuk, Madame Monsieur nagy reményekkel vágott neki a versenynek, de a döntőben be kellett érniük a 13. hellyel.

Az országban nem alakult ki hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő nemzeti döntő. A francia induló kilétét vagy belső kiválasztással vagy a Destination Eurovision névre keresztelt nemzeti válogató segítségével nevezik meg. Idén az utóbbi mellett döntöttek, melyet a 19 éves, marokkói származású Bilal Hassani nyert. Az énekes, dalszerző és közösségi média sztár 1999. szeptember 9-én született Párizsban. Bilal több, mint egy átlagos művész: a Youtube csatornájára feltöltött vicces, emlékezetes videói több milliós megtekintést számlálnak, melyen a követőinek száma majdnem 800 ezer. Minden videót a „Bonsoir Paris!” köszöntéssel kezd, majd elmeséli, hogy miként telnek a napjai. Természetesen a csatornáján zenés videókból sincs hiány, sok népszerű énekes dalából készített már covert, Janet Jackson és Aya Nakamura pedig személyesen mondott köszönetet a slágereikből készített nagyszerű feldolgozásokért. Szülei nagy Michael Jackson, Freddie Mercury, David Bowie, Prince rajongók, akik zenéje a kisfiúra is nagy hatással volt, de Bilal nagy rajongója Mariah Careynek, Whitney Houstonnak, Shawn Mendesnek és Ariana Grandenak is. Az Eurovíziót 9 éves kora óta követi, de csak Loreen 2012-es győztes produkciója után kezdett el komolyabban érdeklődni iránta. 2015-ben részt vett a francia The Voice Kids második évadában, melynek válogatóján Conchita Wursttól a „Rise Like a Phoenix”-et adta elő. A műsorban a mentora Patrick Fiori volt, aki az 1993-as dalversenyen képviselte Franciaországot. Az énekest több millió fiatal tekinti példaképének, hazájában a nyitott, vidám, őszinte, pozitív természete miatt óriási népszerűségnek örvend. Bilal mindig is nagy kedvelője volt a Disney rajzfilmeknek, kedvenc karaktere Pocahontas, akinek a hosszú haja teljesen magával ragadta, emiatt is hord parókákat.

Bilal a „Roi” (Király) című dalt fogja előadni Tel-Avivban, melynek szerzője Madame Monsieur, témája pedig az önelfogadás és a tolerancia. Legyünk olyanok, amilyenek szeretnénk, legyünk szabadok, ne foglalkozzunk azzal, ha mások megbámulnak vagy bírálnak minket. Ne hagyjuk, hogy az emberek beskatulyázzanak, megváltoztassanak, összetörjenek minket, helyette ragyogjunk, építsük a saját birodalmunkat, legyünk királyok!

Személyes vélemény: Két dalt szerettem az idei francia válogatón, az egyik a „Roi” volt, így természetesen nagyon örülök Bilal győzelmének. Számomra ez a dal szerelem volt első hallásra és ez a szerelem a mai napig tart, hiszen még most is nagyon sokszor hallgatom, egyszerűen képtelen vagyok megunni. Ha akarnék sem tudnék belekötni semmibe, szerintem itt minden egyben van, minden nagyon jól működik. Nagyon sok helyen olvasom, hogy Bilal hamisan énekel, de én ebből semmit sem hallok, illetve annyi tűnt fel, hogy egy hanggal szenved, de az még nem a világ vége. Az Eurovízióra állítólag egy új verzióval készül, amit -ha jól rémlik- csak az első próbán fogunk hallani, de valószínűleg nem lesz túl komoly a változtatás. A külseje és egyéb dolgok miatt korábban rengeteg magyar internetes oldal győztesnek nyilvánította, de én most az egyszer a fogadóirodákkal értek egyet, én is a 10-15. hely környékére várom. Pontszám: 9.5/10.

https://www.youtube.com/watch?v=VydsMYa9lyI

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top