ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Írország

Írország eddig 52 alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, 7 győzelmével (1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996) a legsikeresebb résztvevő. Tavalyi indulójuk, Ryan O’Shaughnessy 4 év után újra a döntőbe juttatta az országot, ahol a „Together” című dal végül a 16. helyen végzett.

Az RTÉ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is belső kiválasztással nevezte meg indulóját. A szerencse ezúttal a 25 éves Sarah McTernan mellé szegődött, így ő utazhat májusban Izraelbe. Az énekesnő 1994. március 11-én született Scariffban. 2011-ben, a középiskola után elvégzett egy pedagógiai pályára felkészítő kurzust, majd zenetechnológiát tanult. Tanulmányainak félbeszakítása után a kiskereskedelmi, illetve sminkes pályát választotta, majd 2014-ben felvételt nyert egy limericki zeneiskolába, amit pénzügyi nehézségek miatt nem tudott elvégezni. 2015-ben az ír The Voice 4. szériáját a 3. helyen fejezte be. Az élő meghallgatás után megalapította a „The Jeds” nevű bandát, amivel leginkább lakodalmakon lép fel. Sarah gitáron, ukelelén, hegedűn, zongorán és sípon játszik. 2.5 éves kislánya, Mia szintén imádja a zenét, anyukájához hasonlóan ő is sokat énekel. Sarah már korábban is kacérkodott az Eurovízió gondolatával, hazáját és San Marinot is szerette volna képviselni, de az álma csak most vált valóra.

Sarah a „22” című dalt fogja előadni Tel-Avivban, melynek szerzői a holland Janieck van de Polder, Marcia Sondeijker és Roel Rats. Janieck nevéhez fűződik a Lost Frequenciesszel közösen előadott “Reality” című dal, mely világszerte óriási sikert ért el. Írország Eurovíziós dala egy összepárosítás eredménye, ugyanis az RTÉ-nek nagyon tetszett a “22”, de az eredeti énekes hangjával nem voltak kibékülve, míg Sarah hangjára azonnal felkapták a fejüket, viszont az általa beadott dal nem nyerte el a tetszésüket. Mivel a „22” demó verziójában férfi énekelt, így elsősorban ők is férfi énekesben gondolkodtak, de amikor meghallották Sarah verzióját, azonnal rá esett a választásuk. A dal egy olyan személyről szól, akinek állandóan a régi szerelme jár a fejében, mindenkiben őt látja, akárhova megy, minden rá emlékezteti. Az utcáról álmodik, ahol a volt párjának a 22-es számú háza előtt heves csókcsatákat váltottak és azt kívánja, hogy bárcsak megint mellette feküdhetne.

Személyes vélemény: Ha az idei dalokat a stúdió verziók alapján értékelem, akkor nálam Írország a #1. Az írekben szinte sosem csalódok, nekem nagyon bejönnek a dalaik, ha rajtam múlna minden évben döntőznének. Tavaly mindenkit meglepett Ryan továbbjutása, szinte senki sem várta döntőbe, mint ahogy idén Saraht sem. Én nagyon imádom a “22”-t, egy igazi fülbemászó, csajos dal, de szerintem egy fiatalabb, cserfesebb énekesnek kellene énekelnie. A prepartykat látva valószínűsíthető, hogy sem az előadásmód, sem az ének nem lesz túl jó élőben, így Ryannel ellentétben szerintem Sarah sajnos nem lesz finalista. Pontszám: 9.5/10.

https://www.youtube.com/watch?v=LXBIDYh_UE4

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top