ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Írország

Írország eddig 52 alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, 7 győzelmével (1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996) a legsikeresebb résztvevő. Tavalyi indulójuk, Ryan O’Shaughnessy 4 év után újra a döntőbe juttatta az országot, ahol a „Together” című dal végül a 16. helyen végzett.

Az RTÉ az elmúlt évekhez hasonlóan idén is belső kiválasztással nevezte meg indulóját. A szerencse ezúttal a 25 éves Sarah McTernan mellé szegődött, így ő utazhat májusban Izraelbe. Az énekesnő 1994. március 11-én született Scariffban. 2011-ben, a középiskola után elvégzett egy pedagógiai pályára felkészítő kurzust, majd zenetechnológiát tanult. Tanulmányainak félbeszakítása után a kiskereskedelmi, illetve sminkes pályát választotta, majd 2014-ben felvételt nyert egy limericki zeneiskolába, amit pénzügyi nehézségek miatt nem tudott elvégezni. 2015-ben az ír The Voice 4. szériáját a 3. helyen fejezte be. Az élő meghallgatás után megalapította a „The Jeds” nevű bandát, amivel leginkább lakodalmakon lép fel. Sarah gitáron, ukelelén, hegedűn, zongorán és sípon játszik. 2.5 éves kislánya, Mia szintén imádja a zenét, anyukájához hasonlóan ő is sokat énekel. Sarah már korábban is kacérkodott az Eurovízió gondolatával, hazáját és San Marinot is szerette volna képviselni, de az álma csak most vált valóra.

Sarah a „22” című dalt fogja előadni Tel-Avivban, melynek szerzői a holland Janieck van de Polder, Marcia Sondeijker és Roel Rats. Janieck nevéhez fűződik a Lost Frequenciesszel közösen előadott “Reality” című dal, mely világszerte óriási sikert ért el. Írország Eurovíziós dala egy összepárosítás eredménye, ugyanis az RTÉ-nek nagyon tetszett a “22”, de az eredeti énekes hangjával nem voltak kibékülve, míg Sarah hangjára azonnal felkapták a fejüket, viszont az általa beadott dal nem nyerte el a tetszésüket. Mivel a „22” demó verziójában férfi énekelt, így elsősorban ők is férfi énekesben gondolkodtak, de amikor meghallották Sarah verzióját, azonnal rá esett a választásuk. A dal egy olyan személyről szól, akinek állandóan a régi szerelme jár a fejében, mindenkiben őt látja, akárhova megy, minden rá emlékezteti. Az utcáról álmodik, ahol a volt párjának a 22-es számú háza előtt heves csókcsatákat váltottak és azt kívánja, hogy bárcsak megint mellette feküdhetne.

Személyes vélemény: Ha az idei dalokat a stúdió verziók alapján értékelem, akkor nálam Írország a #1. Az írekben szinte sosem csalódok, nekem nagyon bejönnek a dalaik, ha rajtam múlna minden évben döntőznének. Tavaly mindenkit meglepett Ryan továbbjutása, szinte senki sem várta döntőbe, mint ahogy idén Saraht sem. Én nagyon imádom a “22”-t, egy igazi fülbemászó, csajos dal, de szerintem egy fiatalabb, cserfesebb énekesnek kellene énekelnie. A prepartykat látva valószínűsíthető, hogy sem az előadásmód, sem az ének nem lesz túl jó élőben, így Ryannel ellentétben szerintem Sarah sajnos nem lesz finalista. Pontszám: 9.5/10.

https://www.youtube.com/watch?v=LXBIDYh_UE4

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: