ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Lengyelország

Tulia a lengyelországi induló a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Tel-Avivban a „Szerelem Tüze/Ég már (Pali się)” című dalt mutatják be.
A Tulia zenéje a népzene és a modern pop keveréke. Például szolgált David Podsiadło Nieznajomy dalának feldolgozása, ami több mint 10 millió online megnézést eredményezett, de említhetnénk a Depeche Mode Enjoy the Silence című dalának feldolgozását is. A világ minden tájáról érkező hallgatókat a zenei videók varázslatos hangulata vonzotta, mely a lengyel zenei kultúrát is reflektorfénybe vonta.

2018 a zenekar számára fontos év volt. A Fryderyki 2018 gála – a lengyel zenei iparág legfontosabb díja – egyik fellépője a Tulia volt, Natalia Nykiel és Pianohooligan társaságában. Röviddel ezután megjelent a zenekar debütáló albuma, és három díjat is nyert az Opoléban, a lengyel dalok legendás fesztiválján. Ezután a Tulia a Top Sopot fesztiválon és a Lato z Radiem Fesztiválon játszott Sopotban és Gdyniában.

A Tulia debütáló lemeze Lengyelországban már platinalemez. A dupla album 20 zeneszámot tartalmaz, amelyek közül 7 eredeti kompozíció, amely bemutatja a csoport művészi lehetőségeit. Az albumon szereplő vendégek közé tartoznak a lengyel szupersztárok, Kasia Kowalska és Marcin Wyrostek is. November 23-án megjelent a Tulia ötödik kislemeze, a Pali się (Ég már). A dal inspirációja az elmúlt évek egyik legszebb lengyel filmje volt, Paweł Pawlikowski Hideg háborúja.

A Tulia Joanna Sinkiewicz, Dominika Siepka, Patrycja Nowicka és Tulia Biczak hangjaiból áll. Ezek a fiatal, de tapasztalt művészek egyedülálló módon énekelik a lengyel népzenében is egyedi „śpiewokrzyk” énekstílust, ami az úgynevezett „sikoltozó ének” – egyfajta kántáló énekstílus.

Lengyelország az utóbbi években mindig döntőbe tudott jutni, ez alól csak a tavalyi dal kivétel, bár a Light me up nagy esélyekkel indult, sajnos az élő produkció nagyon gyenge volt. Ez idén biztosan nem lesz gond, hiszen a Tulia nagyon gyakorlott előadókból áll, azonban a dal maga egy kicsit talán nehezebben befogadható a specifikus éneklés miatt, bár a szakma szeretheti.

Lengyelország a keddi első elődöntőben 4-es rajtszámmal lép színpadra Tel- Avivban.

https://www.youtube.com/watch?v=hVkyOjwpUCQ

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top