ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Lengyelország

Tulia a lengyelországi induló a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Tel-Avivban a „Szerelem Tüze/Ég már (Pali się)” című dalt mutatják be.
A Tulia zenéje a népzene és a modern pop keveréke. Például szolgált David Podsiadło Nieznajomy dalának feldolgozása, ami több mint 10 millió online megnézést eredményezett, de említhetnénk a Depeche Mode Enjoy the Silence című dalának feldolgozását is. A világ minden tájáról érkező hallgatókat a zenei videók varázslatos hangulata vonzotta, mely a lengyel zenei kultúrát is reflektorfénybe vonta.

2018 a zenekar számára fontos év volt. A Fryderyki 2018 gála – a lengyel zenei iparág legfontosabb díja – egyik fellépője a Tulia volt, Natalia Nykiel és Pianohooligan társaságában. Röviddel ezután megjelent a zenekar debütáló albuma, és három díjat is nyert az Opoléban, a lengyel dalok legendás fesztiválján. Ezután a Tulia a Top Sopot fesztiválon és a Lato z Radiem Fesztiválon játszott Sopotban és Gdyniában.

A Tulia debütáló lemeze Lengyelországban már platinalemez. A dupla album 20 zeneszámot tartalmaz, amelyek közül 7 eredeti kompozíció, amely bemutatja a csoport művészi lehetőségeit. Az albumon szereplő vendégek közé tartoznak a lengyel szupersztárok, Kasia Kowalska és Marcin Wyrostek is. November 23-án megjelent a Tulia ötödik kislemeze, a Pali się (Ég már). A dal inspirációja az elmúlt évek egyik legszebb lengyel filmje volt, Paweł Pawlikowski Hideg háborúja.

A Tulia Joanna Sinkiewicz, Dominika Siepka, Patrycja Nowicka és Tulia Biczak hangjaiból áll. Ezek a fiatal, de tapasztalt művészek egyedülálló módon énekelik a lengyel népzenében is egyedi „śpiewokrzyk” énekstílust, ami az úgynevezett „sikoltozó ének” – egyfajta kántáló énekstílus.

Lengyelország az utóbbi években mindig döntőbe tudott jutni, ez alól csak a tavalyi dal kivétel, bár a Light me up nagy esélyekkel indult, sajnos az élő produkció nagyon gyenge volt. Ez idén biztosan nem lesz gond, hiszen a Tulia nagyon gyakorlott előadókból áll, azonban a dal maga egy kicsit talán nehezebben befogadható a specifikus éneklés miatt, bár a szakma szeretheti.

Lengyelország a keddi első elődöntőben 4-es rajtszámmal lép színpadra Tel- Avivban.

https://www.youtube.com/watch?v=hVkyOjwpUCQ

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top