ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Málta

Málta 1971-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. 1975 után 16 évet várt hogy visszatérjen, de azóta minden évben részt vett a versenyen. A mediterrán ország legjobb eredménye a 2002-ben és 2005-ben elért második hely.

Az ország idén nem a szokásos Malta Song for Europe nemzeti döntőjét választotta indulójuk kiválasztására. Mivel most rendezték meg először az X-Faktort Máltán, úgy döntöttek ennek segítségével találják meg országuk képviselőjét a 2019-es Eurovízióra.

2019 január 26-án Michela Pace nyerte meg a versenyt, így jogosulttá vált Málta képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. A megtisztelő lehetőség mellett – hogy országa színeiben vonulhat fel Tel-Avivban – még egy lemezszerződést is nyert, amit alá is írt vele a Sony Music Italy.

Már az első pillanat óta egyértelmű volt, hogy Michela Pace mennyire különleges. A látszólag félénk külső hatalmas hangot rejtett, amely a zsűrit és a közönséget is lenyűgözte.

Michela mindössze 18 éves, jelenleg a máltai szigetcsoport részét képező, a mediterrán térségben rejtett gyöngyszemként ismert Gozo szigetén él. A fiatal tehetség korábban már megnyerte a Music Talent League versenyt Litvániában, a Baltic Voices döntőse volt és részt vett az Ultimate Artist fejlesztési programjában Londonban, ahol Rihanna producerével dolgozott.

Miután az X-Faktor véget ért, a máltai nemzeti műsorszolgáltató (PBS) több mint 300 dalból választotta ki azt a zeneszámot, amit Michela Pace elő fog adni az Eurovízión, a címe Chameleon.

A dalt Joacimmal Persson , Paula Winger, Borislav Milanov és Johan Alkanas írta és komponálta, ők a Symphonix International tagjai. Ez a csapat állt néhány korábbi Eurovíziós induló dala mögött is, mint például Poli Genova-If Love Was a Crime vagy Equinox-Bones, de idén Azerbajdzsán Chingiz-Truth című dalát is ők alkották.

A Chameleon klipjét a PBS készítette és rendezte, a csapat vezetője a népszerű szabadúszó Charles Ahar volt. A videóban látjuk, hogy Michela és a háttértáncosai kaméleon módjára beleolvadnak a környezetükbe. A klip világos és színes, tele virágokkal, papagájokkal és természetesen kaméleonokkal.

A dal azonnal máltai rádiók kedvence lett, és a youtube-on több mint 5 milliós nézettséget zsebelt be. A zenei kritikusok és az újságírók is jó véleménnyel vannak róla. Vannak akik szerint a dal merész és minőségi, mások szerint erős és színes, sokan a 2019-es verseny legjobb pop dalai közé sorolják.

Michela Pace a második elődöntőben Horvátország után, de még Litvánia előtt adja elő Chameleon című dalát ezzel képviselve Máltát a 2019-en Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban.

https://www.youtube.com/watch?v=tdyQ-ebzFgk

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top