ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Málta

Málta 1971-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. 1975 után 16 évet várt hogy visszatérjen, de azóta minden évben részt vett a versenyen. A mediterrán ország legjobb eredménye a 2002-ben és 2005-ben elért második hely.

Az ország idén nem a szokásos Malta Song for Europe nemzeti döntőjét választotta indulójuk kiválasztására. Mivel most rendezték meg először az X-Faktort Máltán, úgy döntöttek ennek segítségével találják meg országuk képviselőjét a 2019-es Eurovízióra.

2019 január 26-án Michela Pace nyerte meg a versenyt, így jogosulttá vált Málta képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. A megtisztelő lehetőség mellett – hogy országa színeiben vonulhat fel Tel-Avivban – még egy lemezszerződést is nyert, amit alá is írt vele a Sony Music Italy.

Már az első pillanat óta egyértelmű volt, hogy Michela Pace mennyire különleges. A látszólag félénk külső hatalmas hangot rejtett, amely a zsűrit és a közönséget is lenyűgözte.

Michela mindössze 18 éves, jelenleg a máltai szigetcsoport részét képező, a mediterrán térségben rejtett gyöngyszemként ismert Gozo szigetén él. A fiatal tehetség korábban már megnyerte a Music Talent League versenyt Litvániában, a Baltic Voices döntőse volt és részt vett az Ultimate Artist fejlesztési programjában Londonban, ahol Rihanna producerével dolgozott.

Miután az X-Faktor véget ért, a máltai nemzeti műsorszolgáltató (PBS) több mint 300 dalból választotta ki azt a zeneszámot, amit Michela Pace elő fog adni az Eurovízión, a címe Chameleon.

A dalt Joacimmal Persson , Paula Winger, Borislav Milanov és Johan Alkanas írta és komponálta, ők a Symphonix International tagjai. Ez a csapat állt néhány korábbi Eurovíziós induló dala mögött is, mint például Poli Genova-If Love Was a Crime vagy Equinox-Bones, de idén Azerbajdzsán Chingiz-Truth című dalát is ők alkották.

A Chameleon klipjét a PBS készítette és rendezte, a csapat vezetője a népszerű szabadúszó Charles Ahar volt. A videóban látjuk, hogy Michela és a háttértáncosai kaméleon módjára beleolvadnak a környezetükbe. A klip világos és színes, tele virágokkal, papagájokkal és természetesen kaméleonokkal.

A dal azonnal máltai rádiók kedvence lett, és a youtube-on több mint 5 milliós nézettséget zsebelt be. A zenei kritikusok és az újságírók is jó véleménnyel vannak róla. Vannak akik szerint a dal merész és minőségi, mások szerint erős és színes, sokan a 2019-es verseny legjobb pop dalai közé sorolják.

Michela Pace a második elődöntőben Horvátország után, de még Litvánia előtt adja elő Chameleon című dalát ezzel képviselve Máltát a 2019-en Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivban.

https://www.youtube.com/watch?v=tdyQ-ebzFgk

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top