ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Moldova

Moldova 2005 óta folyamatos résztvevője az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Első indulójuk, a Zdob și Zdub rögtön az előkelő 6. helyen végzett, majd 2012-ben szintén egy szép eredménnyel térhettek haza. Az eddigi legjobb, 3. helyezésüket a Sunstroke Projectnek köszönhetik, akik 2017-ben a „Hey Mamma” című dallal léptek fel Kijevben. Nekik sem ez volt az első szereplésük, 2010-ben Olia Tira oldalán már találkozhattunk velük, akkor a döntő 22. helyén végeztek. Tavalyi indulójuk, a DoReDos Fokas Evangelinos kreatív és vicces színpadképének köszönhetően az előzetes várakozásokat felülmúlva a Top10-ben fejezte be a versenyt.

Moldova 2007 kivételével eddig mindig a nemzeti válogatót preferálta a képviselője kiválasztására. Idei indulójuk, Anna Odobescu a döntőben a zsűri 12, illetve a közönség 10 pontjának köszönhetően nagy sikerű győzelmet aratott 9 vetélytársa felett, így ő utazhat májusban Izraelbe. Anna 1991. november 3-án született Dubasariban. Énekesi és művészi tehetsége már egész korán megmutatkozott. Édesapját nagyon fiatalon veszítette el, de a zene gyógyírként szolgált a bánatára. A főiskolát pop és jazz szakon végezte, majd csatlakozott egy jazz zenekarhoz. Jelenleg énektanárként dolgozik, de a hangja tökéletesítése érdekében maga is énekórákra jár. Nagyon sok színpadi tapasztalattal rendelkezik, hiszen rengeteg nemzeti és nemzetközi zenei megmérettetésen vett már részt, melyek közül sokat meg is nyert.

Anna a „Stay” (Maradj!) című dalt fogja előadni Tel-Avivban, ahol a 2. elődöntőben harmadikként lép majd színpadra. A dalt egy nemzetközi dalszerző csapat szerezte. A görög Georgios Kalpakidis 2004 óta már 35 dalt komponált különböző nemzeti válogatók énekeseinek, de ez az első szerzeménye, ami kijutott az Eurovízióra. A „Stay” társszerzői a dán testvérpár, Thomas Reil és Jeppe Reil, valamint a svéd Maria Broberg. Georgioshoz hasonlóan ők is több ország válogatóján próbálkoztak már. Anna nagyon bízik a dalában, elmondása szerint a legfőbb céljának a verseny megnyerését tekinti. A „Stay” nem más, mint egy érzelmekkel teli ballada, amelynek megértéséhez nem szükséges az angol nyelvtudás, mivel a hivatalos videóból nagyon jól kivehető a tartalom. Egy se veled-se nélküled kapcsolatról szól a dal, mely arra buzdít minket, hogy küzdjünk a szerelmünkért, akármilyen komoly problémák is merülnek fel a kapcsolatunkban, legyünk erősek, lépjünk túl a nehézségeken és ne törődjünk azzal, amit mások mondanak.

Személyes vélemény: Nagyon mérges voltam, amikor a zsűri nyugodt szívvel elengedte a legnagyobb kedvencem, a Lume kezét, így esély sem volt arra, hogy Moldovától egymás után 3 bulis dalt halljunk az Eurovízión. Nem mondom, hogy nem örülök a választásuknak, mert nálam a „Stay” a Top 10-ben van, nagyon szeretem és nagyon sokat hallgatom. Anna a mezőny egyik legjobb női énekese, de az ilyen idejétmúlt, klisékkel teli szerelmes dalok nem feltétlenül szoktak jól szerepelni a versenyen és a 3-as rajtszám sem fogja őket túlságosan segíteni. Bár az egyik legnagyobb kedvencem, a döntőzésükre sajnos nem látok túl sok esélyt, nagy valószínűséggel csak Románia fogja értékelni a dalukat. Pontszám: 9/10.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=182&v=p3OC8qhZBWQ

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top