ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Svájc

Svájc egyike annak a hét országnak, melyek részt vettek a legelső, 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. Az első versenynek ők voltak a házigazdái, amit mindjárt meg is nyertek. Második és egyben eddigi utolsó győzelmüket 1988-ban az akkor még ismeretlen Céline Dionnal érték el. A sikerek azóta elkerülték őket, 2007 óta csak kétszer tudtak bejutni a döntőbe, tavalyi indulójuk, a ZiBBZ is csak az elődöntő 13. helyéig jutott.

Az alpesi ország az utóbbi években a Die Entscheidungsshow győztesét küldte az Eurovízióra, de a sikertelen szerepléseik miatt idén változtattak a kiválasztás menetén és a tavalyi német módszert alapul véve nevezték meg indulójukat. A 20 fős nemzetközi zsűri és a 100 főből álló rajongói csoport végül a 24 éves Luca Hänninak szavazott bizalmat, így Svájctól a „She got me” című dalt fogjuk hallani a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Luca 1994. október 8-án született Bernben. Zenész családban nőtt fel, 5 évesen kezdett el dobolni, 9 éves kora óta zongorázik, hegedül és énekel. Az általános iskola befejezése után kőművesnek tanult és bár a tanulmányait nem fejezte be, ezt a fajta kétkezi munkát a mai napig nagyon szereti. Zenei pályafutása 2012-ben kezdődött, amikor 17 évesen Németországban megnyert egy népszerű tehetségkutatót, ezzel ő lett a verseny legfiatalabb, illetve nem német győztese. Pénznyereménye mellett lemezszerződést kapott, majd a Dieter Bohlen által írt „Don’t think about me” című dala Németországban, Ausztriában és Svájcban is az első helyig jutott a slágerlistákon, első albuma pedig aranylemez lett. Nagyon közvetlen és barátságos személy, akinek mindennél többet jelentenek a követői. A közösségi médián keresztül mindig elérhető, gyakran oszt meg érdekes dolgokat az életéről, a levelekre mindig válaszol és a koncertjei után találkozik a rajongóival. Luca 2017-ben kezdett el érdeklődni a tánc iránt, melybe hamar bele is tanult, hiszen még ugyanebben az évben megnyert egy német táncműsort. Zenei karrierje mellett modellkedéssel és divattal is foglalkozik, emellett nagyon szeret a családjával és a barátaival lenni, természetkedvelő, szereti a csivava kutyusát sétáltatni, valamint elkötelezett nagykövete az epodermolízis bullózában (örökletes bőrbetegség) szenvedő gyerekeknek.

A „She got me” (Elkapott) dalszerzői Luca Hänni, Laurell Barker, Mac Frazer, Jon Hällgren és Lukas Hällgren. Az énekes a dalával azt szeretné közölni, hogy mindenkinek szüksége van egy olyan személyre, aki kihozza belőle a maximumot, akitől szeretetet és támogatást kap. A hivatalos videóban egy olyan gyönyörű, kacér nőt láthatunk, aki körül izzik a levegő, aki után minden férfi vágyakozik, a való életben azonban ez a személy bárki lehet, aki motivációt jelent a párja számára. Luca nagyon reméli, hogy a latinos-keleties hangzású dala sok embernek szépíti majd meg az életét és a fiatalok és öregek is táncra perdülnek tőle.

Személyes vélemény: Nagyon tetszik nekem Luca személyisége, nagyon szeretem az ilyen sokoldalú embereket, bár azt kell írjam, hogy sem kőművesként, sem fehérnemű modellként nem tudom őt elképzelni. A dalával kapcsolatban sajnos nem tudok semmi pozitívumot írni, hiszen nagyon távol áll tőlem ez a latinos, keleties hangzásvilág. A fogadóirodák győzelemre esélyesnek tartják, az első próba is jól sikerült, így akár az is elképzelhető, hogy 1988 után Svájc ismét győzelemmel térhet haza. Pontszám: 3/10.

https://www.youtube.com/watch?v=6PxoMWtAC7M

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top