ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Albánia

Itt az idő, hogy végre egy tétre menő évnek nézzünk elébe! Noha nem lesz teljesen hagyományos az idei Eurovízió (limitált sajtóközpont, limitált közönség helyiekkel) de lesz show, lesz szavazás és a trófeát is meg fogja végre kapni valaki! Az oddszok eléggé érdekesen alakulnak és nem feltétlenül egyezik az ízlésemmel. Számomra hihetetlen, hogy az oddscheckeren az egyik nagy kedvencem, Albánia csak a 34. helyen áll. Málta első, Svájc harmadik helyezése tetszik, San Marino 10. helye biztos hogy fel fog ugrani magasabb pozícióba, Ausztrália 23. helye pedig megdöbbentően alacsony. Majdcsak észre veszi a Betfair, hogy ne ajánljon semmilyen összeget a fehéroroszokra és az örményekre. Na de térjünk is vissza Albániába!

Albánia 2004 óta 16-szor vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Legjobb eredményüket 2012-ben érték el Rona Nishliu különleges „ábrázoló geometria fülbevalójával” és még emlékezetesebb hangjával: a „Suus” című dala az 5. helyig ért. Nemzeti döntőjük, a Festivali i Këngës – hasonlóan az Eurovíziós Dalfesztiválhoz – a Sanremoi Dalfersztivál mintájára született meg 1962-ben. Anxhela Peristeri a Kelet-albániai Korçë városában született. Középiskolai tanulmányait a fővárosban fejezte be, utána a családjával Görögországba költöztek. 2001-ben már versenyzett a Festivali i Këngës fesztiválon, utána a görög X-Faktor résztvevője is volt, Sztárban sztár című showműsorban szerepelt, utána pedig a Kënga Magjike nevezetű dalfesztiválra is benevezett, de résztvevője volt már szépségversenynek is. 2020 december végén megnyerte a Festivali i Këngëst, és ezzel most már biztosan láthatjuk is a produkcióját a május 20-i második elődöntőben, 11-es rajtszámmal. A 35 éves Anxhela egyébként nemcsak énekes, hanem dalszerző és modell is.

Isten nem bocsájt meg nekem. Az élet mint egy mesevilág elkényeztetett. Úgy éltem mint egy csillag fent az égen, őrülten nevettem amikor azt nyöszörögted, hogy szívtelen. Túlságosan is csak magamat szerettem. Isten nem bocsájt meg nekem. A világ rám szakadt. Elrohantál előlem, a barátaim is elrohantak. Nincs fény. Hang nélkül kiáltottam, kötegnyi könnyek a tenyeremben. Rozsdásak. Üres szíveken keresztül kerestelek és rájöttem, hogy semmi sem csábít el.

A dalt nagyon szépen áthangszerelték, a videó elég jó lett, és úgy tűnik a klip alapján, hogy rájött a hősnő, hogy most kell lejönni a Tinderről, úgysem találja meg a volt szerelmét. Bár a klip végén szembe találja magát valakivel, aki sajnos pont saját maga. Elhiszem, hogy a pandémia alatt sokan átestek mindenféle őrületen és mélyponton, de legalább ennek az állapotnak a felismerése és beismerése is egy jó kiindulópont lehet arra, hogy változtassunk eddigi életünkön és szokásainkon. Nálam az 5. helyen van a 39 dalból. Hajrá!

https://youtu.be/Q4D_RfEFwd4

(eurovision.tv, rtsh)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Albánia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top