ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Belgium

Belgiumot a korábban 2020-as versenyre is delegált Hooverphonic formáció képviseli a 2021-es rotterdami Eurovízión. A dalt március 4- én mutatták be, amely a „The Wrong Place” címet viseli. A dal a belga MNM reggeli rádióműsorában debütált, amelyet a belga eurovíziós kommentátor, Peter Van de Veire vezetett.

A dal témája „egy elrontott egyéjszakás kaland”, melyben egy nő felébredve reggel magát kérdi: „Mi a fenét csinál itt ez a férfi?”. A dal játékosabb, mint a zenekar tavaly nevezett dala, a „Release Me”, azonban klasszikus Hooverphonic-hangzással rendelkezik.

Az előadók azt is elárulták, hogy a dal nem kifejezetten az Eurovízióra készült. Amikor a zenekar először meghallotta a dalt, azonnal a hatása alá kerültek, emellett nagyon pozitív és lelkes visszajelzéseket kaptak barátaiktól és családtagjaiktól is. A dalba elmondásuk szerint nagyon sok munkát fektettek, a teljes felvételt követően összesen 21 keverésen esett át.

A tavalyi év óta a formáció összetételében is változás történt. A zenekar régi énekesnője, Geike Arnaert 2020 novemberében bejelentette visszatérését a formációba. Geike úgy nyilatkozott, hogy a távollétében „sok minden megváltozott, de még mindig nagyon ismerősnek érzem magam, és otthon érzem itt magam”.

Az együttes különösen bízik a holland hallgatók pozitív visszajelzésében, ugyanis Hollandia Belgiummal ugyanazon az elődöntőn lép majd színpadra májusban Rotterdamban.

A Hooverphonic a dal debütálását követően a hozzá készített videóklippet is bemutatta. Egyelőre azonban nem árultak el semmit a rotterdami élő fellépésükről. A zenekar azonban megerősítette, hogy a produkciót Hans Pannecoucke, a „Calm After the Storm” kreatív igazgatója tervezi meg.

A videóklipp egy kísérteties régi kúriában játszódik, Geike fehérbe öltözött, szinte menyasszonyként jelenik meg benne, bár a videóban van valami kissé hátborzongató. A „The Wrong Place” egy sajnálatos reggelt jelenít meg, amelyen még a teat szürcsölő fickó is valahol tudja: épp rossz helyen tartózkodik.

https://www.youtube.com/watch?v=0EQyG1Yjlgw

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Belgium
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top