ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Belgium

Belgiumot a korábban 2020-as versenyre is delegált Hooverphonic formáció képviseli a 2021-es rotterdami Eurovízión. A dalt március 4- én mutatták be, amely a „The Wrong Place” címet viseli. A dal a belga MNM reggeli rádióműsorában debütált, amelyet a belga eurovíziós kommentátor, Peter Van de Veire vezetett.

A dal témája „egy elrontott egyéjszakás kaland”, melyben egy nő felébredve reggel magát kérdi: „Mi a fenét csinál itt ez a férfi?”. A dal játékosabb, mint a zenekar tavaly nevezett dala, a „Release Me”, azonban klasszikus Hooverphonic-hangzással rendelkezik.

Az előadók azt is elárulták, hogy a dal nem kifejezetten az Eurovízióra készült. Amikor a zenekar először meghallotta a dalt, azonnal a hatása alá kerültek, emellett nagyon pozitív és lelkes visszajelzéseket kaptak barátaiktól és családtagjaiktól is. A dalba elmondásuk szerint nagyon sok munkát fektettek, a teljes felvételt követően összesen 21 keverésen esett át.

A tavalyi év óta a formáció összetételében is változás történt. A zenekar régi énekesnője, Geike Arnaert 2020 novemberében bejelentette visszatérését a formációba. Geike úgy nyilatkozott, hogy a távollétében “sok minden megváltozott, de még mindig nagyon ismerősnek érzem magam, és otthon érzem itt magam”.

Az együttes különösen bízik a holland hallgatók pozitív visszajelzésében, ugyanis Hollandia Belgiummal ugyanazon az elődöntőn lép majd színpadra májusban Rotterdamban.

A Hooverphonic a dal debütálását követően a hozzá készített videóklippet is bemutatta. Egyelőre azonban nem árultak el semmit a rotterdami élő fellépésükről. A zenekar azonban megerősítette, hogy a produkciót Hans Pannecoucke, a „Calm After the Storm” kreatív igazgatója tervezi meg.

A videóklipp egy kísérteties régi kúriában játszódik, Geike fehérbe öltözött, szinte menyasszonyként jelenik meg benne, bár a videóban van valami kissé hátborzongató. A „The Wrong Place” egy sajnálatos reggelt jelenít meg, amelyen még a teat szürcsölő fickó is valahol tudja: épp rossz helyen tartózkodik.

https://www.youtube.com/watch?v=0EQyG1Yjlgw

(eurovision.tv)

Napi Eurovízió 2021: Belgium
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: