ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Csehország

Benny Cristo, született Ben da Silva Cristóvão, Plzeňben. Énekes, szövegíró, sportember és színész. Ben édesanyja Csehországból származik, édesapja pedig Angolából. Ben az egyik legjelentősebb mainstream művész Csehországban, csehül és angolul is énekel.

Zenei karrierje 2009-ben kezdődött, amikor egy televíziós énekversenyen szerepelt. Előtte Benny profi szinten sportember volt; a teniszről és a snowboardról egyaránt ismert. Az énekversenyen való részvételéből nyert tapasztalatok arra ösztönözték, hogy jobban koncentráljon zenei karrierjére. 2010-ben kiadta a Definitely Different című debütáló albumát, majd 2 évvel később a Benny Cristo című albumot. 2014-ben kiadta a Made In Czechoslovakia című lemezt, amelyet a Forum Karlinban tartott koncertjével ünnepelt, 4500 nézővel. 2017-ben kiadta a Poslední nevű EP-t, amelyet egy prágai szabadtéri koncerten, élőben adott elő 7000 látogató előtt. 2019-ben Ben kiadta EP Kontaktját, és 15 000 ember előtt lépett fel a prágai O2 Arénában.

Benny gyakran együttműködik más előadókkal, a mainstream zenekaroktól és szólóművészektől kezdve a Cseh és Szlovák Köztársaság alternatív hiphop előadókig. Benny eddig 5 szólóalbumot adott ki, és a legtöbb számában az Oszama Verse-Atile vezette kanadai The Glowsticks zenei producer céggel működött együtt.

Benny hosszú évek óta vegán és állatvédelmi szószóló is. Aktívan részt vesz ezt támogató különféle rendezvényeken és projektekben. Benny hosszú évek óta professzionális szinten brazil Jiu-Jitsuu harcos is.

Cristót választották ki, hogy képviselje országát a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, miután megnyerte a nemzeti fordulót a „Kemama” című dallal. A 2020-as verseny lemondása után Benny Cristo volt az első művészek közül, akik meghívást kaptak otthoni műsorszolgáltatóiktól, hogy a következő évben új dalal térjenek vissza.

2020 májusában megerősítették, hogy Cristo új dallal indul a 2021-es eseményen. 2021-re nevezett dala, az „Omaga”, 2021. február 16-án jelent meg.

https://youtube.com/watch?v=Kxa3ZtxIdxQ

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Csehország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top