ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Dánia

– Tinédzser bálványok, akiket a szüleid is megértenek! – így jellemzik magukat a Fyr & Flamme duó.

A duó (Jesper Groth énekes és Laurits Emanuel író / producer) kreatív szikrát érzett, amikor felfedezték, hogy mindketten rajonganak a „Schlagerek” és az Eurovíziós dalszerzésért, dán nyelven alkotnak, stílusuk az 1980-as évek zenéinek hangjaira épül.

Laurits feleségével és két gyerekével egy Jyllandi kisvárosban lakik, dalokat ír és producerkedik, míg Jesper népszerű színész, Koppenhágában él, ahol a tévé és a színházak népszerű arcává vált.

Hazájukban hamar népszerűvé váltak: a Fyr og Flamme 2020-ban lett sikeres a debütáló „Menneskeforbruger” kislemezzel, amely 2020 szeptemberében a P3 Listen dán toplistáján az első helyre került. 2020 decemberében a csapat kiadta, második „Kamæleon” című kislemezét, mely további slágerlista sikereket hozott. 2021 márciusában megnyerték a Dansk Melodi Grand Prix-t az „Øve os på hinanden” dalukkal, egy nagyon színvonalas verseny keretében.

Az Øve os på hinanden (Gyakorolni, egymáson) című dalt a Dansk Melodi Grand Prix múltbeli sikerei ihlették, kölcsönvéve azokat a 70-es és 80-as évekbeli diszkó számokat, amelyek arra késztetik a hallgatókat, hogy talpra ugorjanak és átlépjenek a táncparkettre.

Több interjúban is kiemelték és fontosnak tartják, hogy nem fognak angolul énekelni, mivel az sértené a dal és az előadás integritását, így 24 év után először hallhatunk majd dán nyelvet az Eurovízió színpadán.

Lássuk miről is énekelnek:

Az „Øve Os På Hinanden” egy klasszikus táncos szám, amely önmagában szól arról, hogy meghívja táncolni szerelmét, megfeledkezik saját belső bizonytalanságainkról és csak élvezi a zene ritmusát.

Nem arról van szó, hogy szakértő táncos legyél, hanem hogy engedd el magad. „Szóval elkezdek táncolni / otthon gyakoroltam / és imádkozom alkotómhoz, hogy ragadjon meg engem Lehet, hogy érzi azt a kezdeti szikrát azzal a különleges valakivel. „Az idő leállt / mire várunk? / A szemed ugyanazt mondja, mint az enyém ”, és úgy dönt, hogy meghívja táncra, amint a parti indul. „(Tánc-táncparketten) / Soha nem leszünk olyan élők, mint most”.

Azonban ahelyett, hogy a táncparkett felé fordulnék, a dal kifejezi azt az univerzális minőséget, hogy mindannyian emberek vagyunk, és bár lehet, hogy nem tudjuk, de próbáljuk meg, mert itt a móka számít. „Senki sem tudja, hogyan történik / Szóval gyakoroljunk egymással.” Néha pedig a bizalom helyett mindannyiunknak csak azt kell(ene) mondanunk, hogy „lehet, hogy nem tudjuk, de érezzük jól magunkat, amikor együtt gyakorolunk”.

Ígyhát táncra fel a dán dalal!

https://youtube.com/watch?v=axzrdVUdQzQ

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Dánia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top