ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság 1957 óta 62 alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, és ez idő alatt 5 alakalommal nyerték meg a versenyt. A 90-es években igazán szép helyezéseket értek el, szinte minden évben bekerültek a Top 10-be. Sajnos ez az évszázad már nem hozott akkora sikert, többször is utolsó helyen végeztek, beleértve a legutóbbi 2019-es versenyt is. Viszont idén nagy esély van rá, hogy megtörjön ez a lejtmenet, hiszen az Egyesült Királyság a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválra egy igazán energikus vidám pop dallal készült.

A brit műsorszolgáltató belső kiválasztás után ismét James Newman-t választotta, hogy képviselje az országot a 2021-es Eurovízión. Az előző évi 2020-as versenyen is őt indították volna, amit sajnos a koronavírus járvány miatt elmaradt.

A 35 éves James Newman angol énekes-dalszerző az angliai Stainforth-ból, akinek munkásságát már elismerték a rangos Brit Award díjjal, a „British Single Of The Year” kategóriában, és a Grammy- díjra is jelölték dalszerzőként. Leginkább dalszerzéséről ismert, és olyan slágerekért is felelős volt, mint a Rudimental ft. Ella Eyre „Waiting All Night”, Calvin Harris ft John Newman „Blame”, vagy a Little Mix „Love Me Like You Do”. Olyan nemzetközileg elismert énekesekkel is együtt dolgozott, mint Kesha, Flo Rida és Justin Bieber. Emellett az Eurovízió is fontos része a munkásságának, mivel Newman segített Brendan Murray „Dying To Try” (Írország, 2017) című dalának megírásában.

Ezek után nem meglepő, hogy az idei dalát is maga James Newman írta, Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings és Samuel Brennan társaságában. Az énekes valami vidám, pozitívumokkal teli, dalt szeretett volna alkotni, így született meg az „Embers” („Parázs”).

James Newman a következőket nyilatkozta a dalról:

„A „Parázs” – „Embers” rólunk szól, azokról a szikrákról amik nem hunynak ki soha. Az Eurovízió a zene ünnepe és ez a dal jól tükrözi ezt az életérzést.”

„Mikor ezt a dalt írtuk úgy éreztem meg kell mutassam az embereknek, hogy újra együtt lehetünk és egyszer véget ér a világjárvány okozta elzárkózás. Hamarosan magunk mögött tudhatjuk azt a lehangoló időszakot, amit átéltünk és újra nyithatunk egymás felé. Ezt a gondolatot sugallja az is, hogy idén az Eurovízió is visszatér.”

„Olyan vidám és pozitív dalt akartam írni, amire az emberek bulizhatnak. Az egymást szerető emberek közötti szikráról szól. Az összetartozás volt a fő gondolat a fejemben, mialatt a dalt írtuk. A dalszöveget, főleg a refrént igyekeztünk olyanra megalkotni, amelyet mindenki elénekelhet, remélhetőleg akkor is amikor én nyerek!”

Mivel az Egyesült Királyság a Big Five tagja, így automatikus döntős. Tehát James Newman dalát a május 22.-ei nagydöntőben hallhatjuk majd.

https://www.youtube.com/watch?v=BMDGTsa_Qq0

(eurovisionworld.com, wiwibloggs.com, escxtra.com)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Egyesült Királyság
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top