ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Németország

Jendrik Sigwart 1994. augusztus 27-én született Hamburgban és négy testvére van. Kamaszként megtanult hegedülni és zongorázni. Négy évig zenei tanulmányokat is folytatott az Osnabrücki Alkalmazott Tudományok Egyetem Zeneművészeti Intézetében. Tanulmányai alatt zenei produkciókban kezdett megjelenni. A My Fair Lady, Hajlakk és Peter Pan című musicalekben játszott főszerepeket.

Jendrik évek óta saját dalokat ír. 2016-ban kiadta eredeti dalát, a Dibdibidi-t 2020 utolsó heteire a feltörekvő zenész Instagram-fiókjában és a TikTok-on tette közzé az új videoklip felvételeinek kulisszáit, számos utalással az Eurovízió fellépéseire. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a klipet elsősorban saját forrásaiból készíti el, maga a rendezője és a szerkesztője, barátai pedig segítségére voltak. Másrészt azonban közösségi médiája jelezte, hogy ismeri az Eurovízióhoz kapcsolódó szakembereket, például Peter Urban kommentátort. A klip és a dal befejezése ellenére elhalasztotta a premiert. Végül beigazolódott a választásával kapcsolatos spekuláció.

Mint Alexandra Wolfslast, az Eurovízió német küldöttségének vezetője megjegyzi, nem tagadható meg tőle a karizma és a hitelesség melyek felkeltették a szakértőkből álló zsűri és az Eurovízió rajongói testület figyelmét, akik újraválasztották a német képviselőt. Az Eurovízió hosszú ideje az álma, ezért a potenciális dal nyáron jött létre. Létrehozását az énekes közösségi médiájában tett akció kísérte a Hogyan készítsünk ein Musikvideo szlogen alatt (Hogyan készítsünk zenei videót). Családja és barátai segítettek neki a videó elkészítésében. Jendrik minden filmben beszámolt arról, hogy hajlandó részt venni az Eurovízió 2021-ben. A tehetséges zenész úgy vélte, hogy egy ilyen promóciónak köszönhetően ő lesz Németország következő képviselője.

Jendrik képviseli Németországot – az út Rotterdamba

A How to a a Bewerbung für den ESC, obwohl mal sich für den ESC nicht bewerben kann sorozatban (pl. Hogyan lehet jelentkezni az Eurovízióra, bár nem lehet pályázni az Eurovízióra) láthatjuk, hogyan kerültek kapcsolatba Jendrik és NDR. A látszattal ellentétben ez nem volt ilyen egyszerű. Az NDR és a digame mobile műsorszolgáltató ismét megemelte a mércét mindenki számára, aki érdeklődött a jelentkezés elküldése iránt. Tavaly a benyújtásra egy nehezen megtalálható, de mindenki számára elérhető weboldalon keresztül volt lehetséges. Ezúttal a webhely jelszóval védett volt. Ez azt jelenti, hogy a műsorszolgáltató nem tervezett nyilvános pályázati felhívást, csak közvetlen kapcsolatot kívánt felvenni a kiválasztott művészekkel. A képviselő választásról szóló döntés gyorsasága miatt a pályázat benyújtásának határideje kevesebb, mint egy hónap volt, ezért gyorsan kellett cselekedni.

Jendrik nem csüggedt, és úgy döntött, hogy egyedül forgatja le a 2021-es Eurovízióra szóló potenciális dalának videoklipjét. A folyamatot az Instagram és a TikTok közösségi médiafiókjain keresztül hozta nyilvánosságra abban a reményben, hogy a műsorszolgáltató nevében a döntéshozásban részt vevő valaki felfigyel rá. Ez csak a harmadik film megjelenése után történt, amely nagyon népszerű volt az interneten. Harmadik felek jóvoltából Jendriknek sikerült kapcsolatot létesítenie a német küldöttség korábbi vezetőjével, Christoph Pellanderrel. Ez utóbbi viszont találkozott Jendrikkel és Werner Klötsch-szel a digame mobiltól. Az énekes most már közvetlen kapcsolatban állt a német képviselő kiválasztási folyamatáért felelős személlyel. Ugyanakkor óriási időnyomás érte. Bár Jednrik felkészülése már javában zajlott, a forgatást csak augusztus elejére tervezték, és a 2021-es Eurovízió pályázati filmjét 2020. augusztus 14-ig kellett elküldeni. Végül Jendriknek csak öt napja volt az anyag elkészítésére, amit végül meg is tett.

Két zsűri vett részt a belső kiválasztási folyamatban: egy 100 fős zsűri, amely a verseny rajongóiból állt, akiknek hűen kellett tükrözniük a közönség szavazásának hangulatát a valódi Eurovíziós Dalfesztivál során. A második testület 20 fős nemzetközi szakértői zsűriből áll, amely többek között az Eurovízió korábbi zsűritagjaiból állt. Az előző évhez hasonlóan a nézők nem szavaztak. A wokingi dalszerző tábor alatt Jendrik négy lehetséges dalt írt az Eurovízió 2021-re. A részvétel önkéntes volt, mivel a zsűri értékelte a korábban felvett, eredeti szerzeményt. Több mint 300 darabot értékeltek, amelyek közül 15 jutott a döntőbe. Jendrik saját javaslatával vett részt rajta. A belső döntőre a műsorszolgáltató kölni székhelyén került sor, ahová a barátaival utazott melynek végén Ő kapta a jogot Németország képviseletére Rotterdamban.

A dal nagyon aktuális, Jendrik a mindenféle diszkrimináció ellen és az elfogadás melett teszi le voksát, mindezt egy az Eurovízión ritka hangszerrel az ukulelével. Ha a színpadi produkció is úgy lesz egyben ahogy a videoklipp akkor mindenképpen egy nagyon szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő dalal képviseli Németországot.

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Németország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top