ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Ukrajna

Ukrajna 2003-as debütálása óta megdöbbentően jó eredményeket ért el az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntők 2004-es bevezetése óta minden évben bejutottak a döntőbe. Nevezéseinek több mint a fele alkalmával a legjobb tízen belül végeztek, és két alkalommal meg is nyerték a versenyt.

A Go_A együttes képviselte volna Ukrajnát az előző évben is. A csoportnak eredetileg a „Solovey” -t kellett volna énekelniük a 2020-as Eurovízión. A versenyt azonban a COVID-19 járvány következtében törölték. De, csakúgy, mint számos más ország, Ukrajna egy évig pihentette szokásos nemzeti döntőjét, és helyette kiválasztotta ismét a Go_A-t.

A Go_A egy folktronica csoport, amelyet Kijevben hoztak létre 2012-ben. A zenekar tagjai: Kateryna Pavlenko (énekes), Taras Shevchenko (multi-intrusentalista), Ihor Didenchuk (sopiklar) és Ivan Hrihoryak (gitár). A banda az ukrán folklór modern újraértelmezésére szakosodott, elektronikus hangzásba csomagolva. Kombinálják az ukrán énekstílust a modern táncütemekkel, az afrikai dobokkal és a gitárral. A Go_A név a „Go” -ból, mint „mozgás” -ból, és az „A” -ból, mint az ókori görög „alfa” betűből, áll amely az ember kulturális gyökereire való visszatérésre utal.

A zenekar története 2012-ben kezdődött, amikor Taras Shevchenko producer megismerkedett Kateryna Pavlenko énekesnővel, és több dal felvétele után rájöttek, hogy az ukrán folklór és az elektronikus zene tökéletes párja, az energiát és az érzelmeket vonzó keverékké ötvözi.

Kateryna élete nagy részében a folklórt tanulmányozta. A „fehér hang” ősi folklór technikájával énekel (nyitott torok és szabad hangerő, élénk színű alapon), és extrém énekekkel rendelkezik.

Taras Shevchenko billentyűs és ütős hangszereken játszik, a Go_A producere. Különböző zenei stílusokban dolgozik, és tudja, hogyan lehet teljesen más dolgokat összehangolni a zenében, például az ukrán sopilkát és a brazil dobokat, vagy a bandurát nehéz gitárriffekkel és drum ‘n’ basszussal.

Ihor Didenchuk folklór kutató és egyedülálló multi-instrumentalista, akinek gazdag zenei arzenálja olyan hagyományos ukrán hangszereket tartalmaz, mint a sopilka, frilka, floyara, telynka, trembita és a drymba. Ihor egy rap csoport tagja is.

Ivan Hryhoriak a Kárpátokban nőtt fel, zenei stílusokkal és hangokkal kísérletezett, beleértve az akusztikát (ujjstílus), a progmetált (basszusgitár), a nagyzenekart egy népzenekarban és az elektromos gitárt. Ivan énektanárként is dolgozik.

A Go_A rendszeresen játszik zenei fesztiválokon. Ennek eredményeként rengeteg színpadi tapasztalatuk van. És nemcsak hazájuk rendezvényein jelentek meg: Felléptek a szomszédos Lengyelországban és Belaruszban, sőt Izraelben is.

Február 4-én a Go_A és az Ukrán Televízió bejelentette, hogy a Shum című dallal indul a 2021-es Eurovízión. A Shum eredeti változata közel 4 perc hosszú volt, ezért a dalt megújították, hogy tartsák a 3 perces időkorlát szabályát. Az eredeti produkció sokat kölcsönzött egy ukrán népdalból, ezért a dalt át kellett dolgozni, hogy megfeleljen a verseny követelményeinek. A végleges változatot március 9.-én hozták nyilvánosságra.

A dalt a zenekar két tagja, Taras Shevchenko és Kateryna Pavlenko írta, és a Folktronica zenei műfajba tartozik. Érdekesség, hogy most először fogja egy teljes egészében ukránul énekelt dal képviseli az országot az Eurovízión.

Ukrajna az első elődöntőben 15-ös rajtszámmal, 2021. május 18-án lép fel. Ezzel véget ért a Napi Eurovízió 2021 sorozatunk. Jó szórakozást mindenkinek a jövő hétre!

(eurovision.tv, wiwibloggs.com)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Ukrajna
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top