ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Ausztrália

Ausztrália nézői 1983 óta minden évben követik az Eurovíziós Dalfesztivált. A legnevesebb ausztrál énekesek már felléptek a fesztivál színpadán – például Olivia-Newton John (ERC 1974) vagy Gina G. (ESC 1996) – mielőtt 2015-ben hivatalosan is meghívták az országot a versenybe. 2014-ben vendégként Jessica Mauboy léphetett fel a színpadra, majd a következő évben Guy Sebastian énekelte el az első ausztrál versenydalt. Legjobb eredményüket Dami Im nevéhez köthetjük, a Sound of Silence megnyerte a fesztivál Marcel Bezençon díját dalszerző kategóriában, megnyerte a zsűri szavazatait is, összesítésben pedig a második helyen végzett 2016-ban Stockholmban. 2021-ben egyetlen országként, a COVID okozta utazási korlátozások miatt nem tudtak versenyzőt repíteni Hollandiába, ezért egy előre felvett produkcióval versenyzett képviselőjük, Montaigne. Idei versenyzőjük, Sheldon Riley remélhetőleg nem fog ilyen akadályba ütközni.

Sheldon ez előadó-művészeten, éneklésen, íráson és zongoraművészeten keresztül próbálja megmutatni igazi tehetségét a nagyvilágnak, érzelmeket közvetít és mindez gyógyír saját maga számára is. A 2022-es Australia Decides című nemzeti döntő előtt már versenyzett az ausztrál X-Faktorban, az ausztrál The Voice-ban, sőt az America’s Got Talent-ben is. Eredeti nevén Sheldon Hernandez 1999-ben született Sydneyben, de az ausztrál nemzeti döntő otthonában, Gold Coaston nőtt fel. Jelenleg Melnbourne-ben él. A 2022-es ausztrál versenydal saját szerzeménye, a zenét Cam Nacsonnal komponálta. A dal címe: Not The Same.

Azt mondták 6 évesen, elkerülnének ha hideg lenne a szívem. Nehéznek találtam beszélni a gondolataimról. Sosem szerették azokat a dolgokat, amiket én igen. Mert azt mondták hogy játssz, de te nem vagy olyan mint a többi gyerek, akik ugyanazokat a játékokat játsszák. Próbálj meg beugrani, de ők ellöknek nagyon messze. Nem vagyok ugyanolyan, nem. Csak teltek az évek, sokat próbálkoztam. Apám kérdezte, hogy mosolyogtam-e ma. Igent mondtam, persze ez hazugság volt. Ohh én mindig mondok ilyen hazugságokat. Aztán elfutsz, elbújsz, belül összetörve, míg rá nem jössz, hogy a törésből fény jön és fényesen ragyog. Sosem akarsz olyan ember lenni, aki nem segít azoknak, akik nem tudják kifejezni magukat. Te olyan ember voltál, aki átérezte ezt a fájdalmat, igen, én éreztem. Szóval indulj el, hagyd a fájdalmat, keress egy új célt, egy másik játékot, talán mindenki számára. Nemcsak én nem vagyok ugyanolyan, mi mind nem vagyunk ugyanolyanok.

A dal elemzését megteszi helyettem a szerző: „Ez egy olyan történet, amit sosem gondoltam volna, hogy képes leszek elmesélni. Egy gyermek emlékei alapján íródott, akinél 6 évesen Asperger-szindrómát diagnosztizáltak. Nevelőotthonban nőttem fel, egyik otthonból a másikba költöztem, nem voltam biztos a szexualitásomban, ráadásul egy mélyen vallásos családban éltem. Egy olyan jövőképet fektettek le elém, amit sosem tudnék tökéletesen megérteni, vagy amiről sosem tudnék beszélni másokkal.” Szóval egy erőteljes személyes történet előadását láthatjuk egy énekversenyen edződött előadótól, egy nagyívű, nagyot éneklős balladában. Egy énekversenyen nagyon jól működhet, az Eurovízión pedig meglátjuk, hogy a dal érzelmi töltete mennyire fogja meg a zsűrit és a közönséget. A személyes történet, a modern társadalom által kiváltott szorongások, az önbecsülés hiánya, az érzelmi elhagyatottság talán sokakban ismerős érzéseket és rokonszenvet fog kiváltani. Én a jobbak közé tippelném a dalt, viszont az elődöntőből tovább jutni egyáltalán nem lesz könnyű számára, főleg a téma komolysága és mélysége miatt, nem egy népszerű dolog kiénekelni egy előadó legféltettebb titkait. Én drukkolok neki, hogy összejöjjön!

https://www.youtube.com/watch?v=ByUD4d89_is

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Ausztrália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top