ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Észak-Macedónia

Észak-Macedónia (korábban Macedónia volt Jugoszláv Köztársaságként versenyzett) 1998-ban debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ország 21 alkalommal vett részt a versenyen, viszont csak 9 alkalommal jutott be a döntőbe. Észak-Macedónia 2019-ben érte el legjobb eredményét, amikor Tamara Todevska a Proud című dallal 7. helyezést ért el a tel-avivi nagydöntőben.

Február elején Andreát választották Észak-Macedónia képviseletére, miután megnyerte a Za Evrosong 2022-t, az első országos döntőt, amelyet Észak-Macedóniában rendeztek 2015 óta. Mivel az első helyen holtverseny alakult ki, Andrea azért lett a győztes, mert a nemzetközi zsűritől magasabb pontszámot kapott.

Andrea Koevska 2000. február 14-én született Szkopjéban, Észak-Macedóniában. Andrea családjával New York-ban is élt, az ottani évei alatt kezdett élénk érdeklődést mutatni az őt körülvevő gospel, soul és R&B zene iránt. Amikor családja visszaköltözött Észak-Macedóniába, beiratkozott a szkopjei Zeneművészeti Karra, az ország vezető zeneiskolájába, ahol gitározni és zongorázni tanult, és tovább fejlesztette dalszerzői készségeit. 2020 vége óta Andrea 6 hónap leforgása alatt több mint fél tucat kislemezt adott ki, amiből a Circles a legújabb.

Andrea Észak-Macedóniát a 2022-es Eurovízión a „Circles” –„Körök” című dalával képviseli majd. A dal szerzője Aleksandar Masevski, a dalszövegeket Andrea írta Aleksandarral együtt.

A dal videoklipjében Andrea egy városban sétál. Számos háttér előtt látjuk énekelni – többek között egy panelházban, egy vasútállomáson, egy hídon és a főutcán. A klip végén egy kerek, kék fénnyel megvilágított betonszerkezetben Andrea mindennek a közepén, egy pódiumon lép fel.

A „Circles” – „Körök” egy kapcsolat történetét meséli el, amely az összeomlás szélén áll. Annak ellenére, hogy Andrea mindent megtesz, hogy helyrehozza a románcot, úgy érzi, hogy a párja nem hallgatja meg, és a dal közben úgy dönt, ideje véget vetni ennek, hogy ugyanazokat a köröket futják újra és újra.

„Csak egy egészséges beszélgetést akarok. Tedd rendbe és oldd meg ezt a helyzetet. Minden összeomlik alattunk, rohanunk, körbe-körbe futunk. Mondd, hogy ez az utolsó kísértésünk, meg tudjuk még javítani a helyzetet? Hallgassak a szívemre vagy az eszemre, mert ugyanazokat a köröket futjuk… Nem akarod tesztelni a határaimat, de valami azt súgja, hogy nem figyelsz. Valószínűleg megőrültél, ez minden, amit mostanában csinálsz. Rohanunk, körbe-körbe futjuk ugyanazokat a köröket. Mindent megadtam neked, de te nem figyelsz rám…”

Andrea a Torinóban a május 12-i második elődöntőben lép fel.

(eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com, eurovoix.com)

Napi Eurovízió 2022: Észak-Macedónia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top