ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Észak-Macedónia

Észak-Macedónia (korábban Macedónia volt Jugoszláv Köztársaságként versenyzett) 1998-ban debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ország 21 alkalommal vett részt a versenyen, viszont csak 9 alkalommal jutott be a döntőbe. Észak-Macedónia 2019-ben érte el legjobb eredményét, amikor Tamara Todevska a Proud című dallal 7. helyezést ért el a tel-avivi nagydöntőben.

Február elején Andreát választották Észak-Macedónia képviseletére, miután megnyerte a Za Evrosong 2022-t, az első országos döntőt, amelyet Észak-Macedóniában rendeztek 2015 óta. Mivel az első helyen holtverseny alakult ki, Andrea azért lett a győztes, mert a nemzetközi zsűritől magasabb pontszámot kapott.

Andrea Koevska 2000. február 14-én született Szkopjéban, Észak-Macedóniában. Andrea családjával New York-ban is élt, az ottani évei alatt kezdett élénk érdeklődést mutatni az őt körülvevő gospel, soul és R&B zene iránt. Amikor családja visszaköltözött Észak-Macedóniába, beiratkozott a szkopjei Zeneművészeti Karra, az ország vezető zeneiskolájába, ahol gitározni és zongorázni tanult, és tovább fejlesztette dalszerzői készségeit. 2020 vége óta Andrea 6 hónap leforgása alatt több mint fél tucat kislemezt adott ki, amiből a Circles a legújabb.

Andrea Észak-Macedóniát a 2022-es Eurovízión a „Circles” –„Körök” című dalával képviseli majd. A dal szerzője Aleksandar Masevski, a dalszövegeket Andrea írta Aleksandarral együtt.

A dal videoklipjében Andrea egy városban sétál. Számos háttér előtt látjuk énekelni – többek között egy panelházban, egy vasútállomáson, egy hídon és a főutcán. A klip végén egy kerek, kék fénnyel megvilágított betonszerkezetben Andrea mindennek a közepén, egy pódiumon lép fel.

A „Circles” – „Körök” egy kapcsolat történetét meséli el, amely az összeomlás szélén áll. Annak ellenére, hogy Andrea mindent megtesz, hogy helyrehozza a románcot, úgy érzi, hogy a párja nem hallgatja meg, és a dal közben úgy dönt, ideje véget vetni ennek, hogy ugyanazokat a köröket futják újra és újra.

„Csak egy egészséges beszélgetést akarok. Tedd rendbe és oldd meg ezt a helyzetet. Minden összeomlik alattunk, rohanunk, körbe-körbe futunk. Mondd, hogy ez az utolsó kísértésünk, meg tudjuk még javítani a helyzetet? Hallgassak a szívemre vagy az eszemre, mert ugyanazokat a köröket futjuk… Nem akarod tesztelni a határaimat, de valami azt súgja, hogy nem figyelsz. Valószínűleg megőrültél, ez minden, amit mostanában csinálsz. Rohanunk, körbe-körbe futjuk ugyanazokat a köröket. Mindent megadtam neked, de te nem figyelsz rám…”

Andrea a Torinóban a május 12-i második elődöntőben lép fel.

(eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com, eurovoix.com)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Észak-Macedónia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top