ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Hollandia

Hollandia egyike az Eurovíziós Dalfesztivált alapító országoknak. A Benelux államok egyike 1956 óta versenyzik a dalfesztiválon, és ez idő alatt Hollandia négy alkalommal nyerte el Európa szeretetét. Legutolsó győzelmük nem is volt oly rég, hiszen Duncan Laurence 2019-ben az izraeli versenyen az Arcade című dalával győzedelmeskedett, ami hatalmas hírnevet hozott neki tengeren innen és túl. 2022-ben az országot S10 fogja képviselni Olaszországban.

Stien den Hollander (művésznevén: S10) Hollandiában született. S10 a De Diepte (A mélység) című dalával fog versenyezni Torinóban, akit belsőleg a holland műsorsugárzó (AVROTROS) választott ki. S10 tanulmányai mellett foglalkozik az énekléssel, dalok szerzésével, de egyáltalán nem áll messze tőle a rap sem. Fiatal kora ellenére hatalmas tehetségnek bizonyul. Stien dalának írásában és szerzésében is résztvett. Dalában a saját érzéselmeiről, emlékiről énekel. Az énekesnő korábban depresszióban szenvedett, illetve miután 14 évesen öngyilkossági kísérlettel kórházba került, bipoláris személyiségzavarral diagnosztizálták. Dalának címe nem véletlen a mélység, ami majdnem felemésztette az énekesnőt. A dal szövege is ezt az érzést mutatja meg nekünk.

A dalszöveg egy részlete magyarul:
Hoo-ooh, hah-ahh-ahh
Itt a mélyben újra és újra hallom a nevedet
Hoo-ooh, hah-ahh-ahh
Ó, szerelmem, most mit csináljak?
A mélységben vagyok, és nem akarlak elengedni

Hollandia úgy vélem, hogy nagyon jó döntést hozott, hogy S10-et választották. Idén az egyik legőszintébb érzelmekkel rendelkező előadónak gondolom, amivel jócskán kiemelkedik az idei mezőnyből. A dalszöveg valami zseniális, a dal hangszerelése nagyon ütős, S10 hangja és érzelmei pedig szívbemarkolóak. Különösen örülök neki, hogy a dal holland nyelven fog elhangzani az Eurovíziós Dalfesztivál színpadján. A dalt halhattuk már különféle rendezvényeken, műsorokban és attól nem kell szerintem tartani, hogy élőben ne lenne jó, de szerintem a színpadképre sem lesz okunk panaszkodni. Én úgy gondolom, hogy Hollandia idén ismét szembe fog szállni keményen a győzelemért. Sok sikert S10!

Neked hogy tetszik Hollandia dala? Írd meg kommentbe!

https://www.youtube.com/watch?v=v2m-MGSys0k

(eurovision.tv)

Napi Eurovízió 2022: Hollandia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: