ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Hollandia

Hollandia egyike az Eurovíziós Dalfesztivált alapító országoknak. A Benelux államok egyike 1956 óta versenyzik a dalfesztiválon, és ez idő alatt Hollandia négy alkalommal nyerte el Európa szeretetét. Legutolsó győzelmük nem is volt oly rég, hiszen Duncan Laurence 2019-ben az izraeli versenyen az Arcade című dalával győzedelmeskedett, ami hatalmas hírnevet hozott neki tengeren innen és túl. 2022-ben az országot S10 fogja képviselni Olaszországban.

Stien den Hollander (művésznevén: S10) Hollandiában született. S10 a De Diepte (A mélység) című dalával fog versenyezni Torinóban, akit belsőleg a holland műsorsugárzó (AVROTROS) választott ki. S10 tanulmányai mellett foglalkozik az énekléssel, dalok szerzésével, de egyáltalán nem áll messze tőle a rap sem. Fiatal kora ellenére hatalmas tehetségnek bizonyul. Stien dalának írásában és szerzésében is résztvett. Dalában a saját érzéselmeiről, emlékiről énekel. Az énekesnő korábban depresszióban szenvedett, illetve miután 14 évesen öngyilkossági kísérlettel kórházba került, bipoláris személyiségzavarral diagnosztizálták. Dalának címe nem véletlen a mélység, ami majdnem felemésztette az énekesnőt. A dal szövege is ezt az érzést mutatja meg nekünk.

A dalszöveg egy részlete magyarul:
Hoo-ooh, hah-ahh-ahh
Itt a mélyben újra és újra hallom a nevedet
Hoo-ooh, hah-ahh-ahh
Ó, szerelmem, most mit csináljak?
A mélységben vagyok, és nem akarlak elengedni

Hollandia úgy vélem, hogy nagyon jó döntést hozott, hogy S10-et választották. Idén az egyik legőszintébb érzelmekkel rendelkező előadónak gondolom, amivel jócskán kiemelkedik az idei mezőnyből. A dalszöveg valami zseniális, a dal hangszerelése nagyon ütős, S10 hangja és érzelmei pedig szívbemarkolóak. Különösen örülök neki, hogy a dal holland nyelven fog elhangzani az Eurovíziós Dalfesztivál színpadján. A dalt halhattuk már különféle rendezvényeken, műsorokban és attól nem kell szerintem tartani, hogy élőben ne lenne jó, de szerintem a színpadképre sem lesz okunk panaszkodni. Én úgy gondolom, hogy Hollandia idén ismét szembe fog szállni keményen a győzelemért. Sok sikert S10!

Neked hogy tetszik Hollandia dala? Írd meg kommentbe!

https://www.youtube.com/watch?v=v2m-MGSys0k

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Hollandia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top