ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Lengyelország

Lengyelország először 1994-ben vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, és további 23 alkalommal lépett pályára. Az elődöntők 2004 -es bevezetése óta Lengyelország 15-ből 6 alkalommal kvalifikálta magát a nagydöntőbe, viszont Top 10-es helyezést csak három alkalommal ért el. A lengyelek legjobb helyezésüket debütálásuk alkalmával 1994-ben érték el, amikor második helyen végeztek. A legrosszabb eredményük 2011-ben volt, ahol az utolsó helyen végeztek az elődöntőben.

Lengyelország a 2022-es Eurovízióra nemzeti válogató segítségével választotta ki az indulóját. A Tu bije serce Europy során tíz művész adta elő dalait, közülük pedig Krystian Ochman nyerte meg a versenyt.

Az egyszerűen csak Ochmanként fellépő Krystian Ochman 22 éves énekes-dalszerző az Egyesült államokbeli Massachusettsben született, tizenéves kora óta Lengyelországban él. Családja nagy hatással volt zenei útjára, hiszen apja szintetizátoron játszott, nagyapja pedig a nemzetközi hírű lengyel tenor, Wiesław Ochman operaénekes.

Ochman azután vált ismertté, hogy megnyerte a „The Voice of Poland” 11. évadát. A The Voice- ban aratott győzelme után az énekes kiadta debütáló kislemezét, a Światłocienie-t. A dal remekül indult, csak az első héten több mint 300 000 streamet ért el a Spotifyon. Újabb slágerek következtek, és 2021 novemberében adta ki saját névre keresztelt bemutatkozó albumát, az „Ochman”-t.

Krystian Ochman a „River” – „Folyó” című dalával indul a 2022-es torintói Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Ochman egy háromfős lengyel-angol csapattal közösen írta, és angolul éneklik. A River egy ballada, ami a klasszikus (majdnem operai) elemekkel ötvöződik a modern, sötét pop stílust. A dal egy kísértetjárta ember meséje, aki szembesül azzal, hogy mi vár rá „lent a folyón”.

Ochman a dalt először a május 12-én rendezendő második elődöntőben adja elő fellépési sorrend szerint tizennegyedikként.

https://www.youtube.com/watch?v=wh47vgUwInU

(eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com, eurovoix.com)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Lengyelország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top