ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Lengyelország

Lengyelország először 1994-ben vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, és további 23 alkalommal lépett pályára. Az elődöntők 2004 -es bevezetése óta Lengyelország 15-ből 6 alkalommal kvalifikálta magát a nagydöntőbe, viszont Top 10-es helyezést csak három alkalommal ért el. A lengyelek legjobb helyezésüket debütálásuk alkalmával 1994-ben érték el, amikor második helyen végeztek. A legrosszabb eredményük 2011-ben volt, ahol az utolsó helyen végeztek az elődöntőben.

Lengyelország a 2022-es Eurovízióra nemzeti válogató segítségével választotta ki az indulóját. A Tu bije serce Europy során tíz művész adta elő dalait, közülük pedig Krystian Ochman nyerte meg a versenyt.

Az egyszerűen csak Ochmanként fellépő Krystian Ochman 22 éves énekes-dalszerző az Egyesült államokbeli Massachusettsben született, tizenéves kora óta Lengyelországban él. Családja nagy hatással volt zenei útjára, hiszen apja szintetizátoron játszott, nagyapja pedig a nemzetközi hírű lengyel tenor, Wiesław Ochman operaénekes.

Ochman azután vált ismertté, hogy megnyerte a „The Voice of Poland” 11. évadát. A The Voice- ban aratott győzelme után az énekes kiadta debütáló kislemezét, a Światłocienie-t. A dal remekül indult, csak az első héten több mint 300 000 streamet ért el a Spotifyon. Újabb slágerek következtek, és 2021 novemberében adta ki saját névre keresztelt bemutatkozó albumát, az „Ochman”-t.

Krystian Ochman a „River” – „Folyó” című dalával indul a 2022-es torintói Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Ochman egy háromfős lengyel-angol csapattal közösen írta, és angolul éneklik. A River egy ballada, ami a klasszikus (majdnem operai) elemekkel ötvöződik a modern, sötét pop stílust. A dal egy kísértetjárta ember meséje, aki szembesül azzal, hogy mi vár rá „lent a folyón”.

Ochman a dalt először a május 12-én rendezendő második elődöntőben adja elő fellépési sorrend szerint tizennegyedikként.

https://www.youtube.com/watch?v=wh47vgUwInU

(eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com, eurovoix.com)

Napi Eurovízió 2022: Lengyelország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: