ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Málta

Málta még 1971-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon, de a sorozatos gyenge eredményei után az 1975-ös versenyt követően visszalépett, és csak 1991-ben tért vissza. Azóta minden évben részt vettek, legjobb eredményük két bronzérem (1991 és 1998) és két ezüstérem (2002 és 2005) a versenyen.

A máltai műsorszolgáltató kezdetben bejelentette, hogy a 2022-es Eurovíziós máltai nevezést az ország régóta bevált nemzeti döntőjén, a Máltai Eurovíziós Dalfesztiválon (MESC) választják ki. A nemzeti döntőt Emma Muscat nyerte meg.

Emma Louise Marie Muscat 1999. november 27-én született a máltai St. Julian’s-ban. Már fiatalon érdeklődött a zene iránt, 5 évesen kezdett zongorázni és énekelni. Középiskolás évei után úgy döntött, hogy beiratkozik a Színművészeti Egyetemre. 2016-ban kiadta első kislemezét, az Alone-t. A 22 éves énekesnőnek, dalszerzőnek, zongoraművésznek és modellnek, több mint 730 ezer követője van az Instagramon, több mint magának Málta lakosságának.

A máltai nemzeti döntő (MESC) során három éjszaka alatt 22 dalt adtak elő, köztük volt Emma eredeti dala is. Az „Out of Sight” című ballada egyértelműen győztes lett, megnyerte a zsűri szavazását és a televíziós szavazást is. A MESC szabályai azonban lehetővé teszik, hogy az előadó lecserélje dalát az Eurovízióhoz, és számos híroldal arról számolt be, hogy Emma már a MESC döntőjének másnapján elkezdett cseredal után nézni. Nem ez az első alkalom, hogy Málta a nemzeti válogató után a dal megváltoztatása mellett döntött, legutóbb 2016-ban volt erre példa. Emma a következőket nyilatkozta a dalcserével kapcsolatban:

„Az országos döntő után a nyilvánosság volt az, aki kifejezte ezt a vágyát, hogy érdemes lenne egy másik dallal indulnom az Eurovízión. Sokat gondolkodtunk ezen, hogy ezt a választást meghozzuk. Az Out Of Sight egy olyan dal, amely nagyon sokat jelent számomra, de olyan dalt akartam, amely a legjobban passzol a versenyhez, és erős üzenettel bír.”

Emma új dala, az „I Am What I Am” – „Vagyok, aki vagyok” egy pörgős popszám, erős témával, ami az elfogadás, önbizalom és a magunkhoz való hűség, önmagunk szeretete. Emma mellé zongorakíséret és gospel stílusú háttérének is csatlakozik, miközben azt hangoztatja: „Vedd vagy hagyd, én vagyok, aki vagyok”.

A dalt a Warner Music Sweden által szervezett mallorcai Eurovíziós dalszerző tábor során írták. A dalszerzésben részt vett maga Emma és Stine Kinck, Julie Aagaard és Dotter vőlegénye, Dino Medanhodzic. Dotter egyébként maga is fellép háttérénekesként az „I Am What I Am” stúdióvágásban. A dalban számos zenei elemet megváltoztattak annak érdekében, hogy jobban illeszkedjen Emma művészi stílusához. A dal demója egy gitárral vezetett szám volt, azonban Emma szeretett volna változtatni a hangszerelésen, hogy kiemelje a zongorát, amely művészként jellegzetes hangszere. Számos dalszöveget is átírt, hogy jobban illeszkedjen személyes történetéhez. Emma a következőket nyilatkozta a dalról:

„A dal azt akarja, hogy azonosulj vele, és segítsen neked. A fő üzenete, hogy szeretnünk kell magunkat. Ez egy himnusz, hogy higgyünk önmagunkban, és hogy mindannyian különlegesek vagyunk. Élményszerző dal, hiszen én magam is gyerekként a pálya szélén találtam magam, kívülállónak éreztem magam a körülöttem lévőktől.”

Emma május 12-én a második elődöntőben, a műsor első felében hatodikként lép majd fel Torinóban.

https://www.youtube.com/watch?v=df-fks-Pj-8

(eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com, eurovoix.com)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Málta
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top