ESC Hungary

Napi Eurovízió 2022

Napi Eurovízió 2022: Málta

Málta még 1971-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon, de a sorozatos gyenge eredményei után az 1975-ös versenyt követően visszalépett, és csak 1991-ben tért vissza. Azóta minden évben részt vettek, legjobb eredményük két bronzérem (1991 és 1998) és két ezüstérem (2002 és 2005) a versenyen.

A máltai műsorszolgáltató kezdetben bejelentette, hogy a 2022-es Eurovíziós máltai nevezést az ország régóta bevált nemzeti döntőjén, a Máltai Eurovíziós Dalfesztiválon (MESC) választják ki. A nemzeti döntőt Emma Muscat nyerte meg.

Emma Louise Marie Muscat 1999. november 27-én született a máltai St. Julian’s-ban. Már fiatalon érdeklődött a zene iránt, 5 évesen kezdett zongorázni és énekelni. Középiskolás évei után úgy döntött, hogy beiratkozik a Színművészeti Egyetemre. 2016-ban kiadta első kislemezét, az Alone-t. A 22 éves énekesnőnek, dalszerzőnek, zongoraművésznek és modellnek, több mint 730 ezer követője van az Instagramon, több mint magának Málta lakosságának.

A máltai nemzeti döntő (MESC) során három éjszaka alatt 22 dalt adtak elő, köztük volt Emma eredeti dala is. Az „Out of Sight” című ballada egyértelműen győztes lett, megnyerte a zsűri szavazását és a televíziós szavazást is. A MESC szabályai azonban lehetővé teszik, hogy az előadó lecserélje dalát az Eurovízióhoz, és számos híroldal arról számolt be, hogy Emma már a MESC döntőjének másnapján elkezdett cseredal után nézni. Nem ez az első alkalom, hogy Málta a nemzeti válogató után a dal megváltoztatása mellett döntött, legutóbb 2016-ban volt erre példa. Emma a következőket nyilatkozta a dalcserével kapcsolatban:

„Az országos döntő után a nyilvánosság volt az, aki kifejezte ezt a vágyát, hogy érdemes lenne egy másik dallal indulnom az Eurovízión. Sokat gondolkodtunk ezen, hogy ezt a választást meghozzuk. Az Out Of Sight egy olyan dal, amely nagyon sokat jelent számomra, de olyan dalt akartam, amely a legjobban passzol a versenyhez, és erős üzenettel bír.”

Emma új dala, az „I Am What I Am” – „Vagyok, aki vagyok” egy pörgős popszám, erős témával, ami az elfogadás, önbizalom és a magunkhoz való hűség, önmagunk szeretete. Emma mellé zongorakíséret és gospel stílusú háttérének is csatlakozik, miközben azt hangoztatja: „Vedd vagy hagyd, én vagyok, aki vagyok”.

A dalt a Warner Music Sweden által szervezett mallorcai Eurovíziós dalszerző tábor során írták. A dalszerzésben részt vett maga Emma és Stine Kinck, Julie Aagaard és Dotter vőlegénye, Dino Medanhodzic. Dotter egyébként maga is fellép háttérénekesként az „I Am What I Am” stúdióvágásban. A dalban számos zenei elemet megváltoztattak annak érdekében, hogy jobban illeszkedjen Emma művészi stílusához. A dal demója egy gitárral vezetett szám volt, azonban Emma szeretett volna változtatni a hangszerelésen, hogy kiemelje a zongorát, amely művészként jellegzetes hangszere. Számos dalszöveget is átírt, hogy jobban illeszkedjen személyes történetéhez. Emma a következőket nyilatkozta a dalról:

„A dal azt akarja, hogy azonosulj vele, és segítsen neked. A fő üzenete, hogy szeretnünk kell magunkat. Ez egy himnusz, hogy higgyünk önmagunkban, és hogy mindannyian különlegesek vagyunk. Élményszerző dal, hiszen én magam is gyerekként a pálya szélén találtam magam, kívülállónak éreztem magam a körülöttem lévőktől.”

Emma május 12-én a második elődöntőben, a műsor első felében hatodikként lép majd fel Torinóban.

https://www.youtube.com/watch?v=df-fks-Pj-8

(eurovision.tv, wiwibloggs.com, esctoday.com, eurovoix.com)

About Author

Napi Eurovízió 2022: Málta
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top