ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Ausztrália: Voyager – Promise

Ausztráliának ez lesz a hetedik részvétele az Eurovízión a 2015-ös debütálásuk óta. Az ausztrál SBS médiavállalat 1983 óta közvetíti az Eurovíziót, a kezdetekben kommentár nélkül, vagy a brit BBC kommentárjával közvetítette az eseményt. 2001-től helyi kommentátorral közvetítették a fesztivált, 2010 és 2014 között az SBS saját televotingot rendezett, habár ez nem számított bele a fesztivál végeredményébe, 2012-től pedig már a kommentátorok az Eurovízió helyszínéről tudósítottak. Az eredményeket nézve négyszer kerültek top 10-be, egyszer nem sikerült döntőbe jutniuk, habár a 2015-ös debütálásukkor nem kellett elődöntőzniük. Legjobb eredményüket 2016-ban értél el, Dami Im a Sound of Silence című dallal a második helyezésig jutott. Idén az SBS nem rendezett nemzeti döntőt, viszont egy olyan együttest választottak, akik 2020-ban is indulni szerettek volna a nemzeti döntőn, 2022-ben pedig másodikak lettek. Az 1999-ben egyetemistákból alakult perthi Voyager progresszív rock együttesről van szó, a daluk címe: Promise.

Danny Estrin, a Voyager énekese így nyilatkozott: „Régóta Eurovízió-rajongók vagyunk szóval ez egy valóra vált álom. A Voyager a világ egyik legnagyobb show műsorában fog fellépni. Promise című dalunk az Eurovíziós színpadra született és összességében úgy érezzük, hogy ez az egyik legjobb anyagunk. A klipet Perth városában forgattuk és Nyugat-Ausztrália gyönyörű részein, hogy bemutassuk anyaországunk fenséges szépségét. Eurovízió, jövünk!!!”

Az SBS szórakoztató részlegének vezetője, Emily Griggs a következőket mondta: „A Voyager összehozza a 80-as évek iránti szerelmet és nosztalgiát a fülbemászó dalszöveggel. Alig várom, hogy lássam ahogy az Eurovízió-rajongók világszerte megismerik és legalább annyira megszeretik a bandát mint az ausztrál nézők. Vigyázz Európa, jönnek az ausztrálok!”

Csináltál már valaha olyant mint mi? Ha még nem, akkor még nem éltél igazán. Becsaptad már magad mögött a nyitott ajtókat? Sétáltál már csak úgy, egyedül? Voltál már egyedül sokáig? Imádkoztál már egy ember érintéséért? Vesztetted már el az eszed amikor megpróbáltál ellazulni mert többet akartál? Itt vagyok neked ma este. Ígérd meg hogy velem leszel amíg meg nem halok. Melletted vagyok. Ígérd meg hogy így lesz, hogy jó lesz.

Egy klasszikus, autózós pop-rock dalt hoznak az ausztrálok idén, aminek a refrénje kellően légies ahhoz, hogy jókedvre derítse a közönséget. Akik elkezdenék unni az ismerősen csengő dallamokat, egy gitárnyúzós rész fogja kizökkenteni őket, majd az utolsó nekifutásra a refrénben megjelenik az elektromos gitár és színesebb hangszerelésű befejezést kapunk a végére. Nekem az ilyen pop-rock dalok nem a szívem csücske, de úgy érzem, hogy a második elődöntő záróprodukciójaként könnyedén fognak döntőbe jutni. A döntőben a 15-26. hely közé tippelem, a bukik a jelenlegi oddszok alapján a 18. helyre teszik őket. Remek befejezése lesz a második elődöntőnek.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top