ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Belgium

Belgium 4. legtöbbször résztvevő ország az Eurovíziós Dalfesztiválon: 63 alkalommal indítottak versenyzőt, viszont 1986-ig vártak az eddigi egyetlen trófea elnyerésére. A 13 éves Sandra Kim a J’aime la vie című dallal szerezte meg Belgium egyetlen győzelmét. Belgiumból az Eurovízióra két köztévé nevez egymást váltva, a flamand VRT és a vallon RTBF. 2023-ban a flamandokon a sor, ahol a 7 résztvevős nemzeti döntőt Stef Caers nyerte meg, művésznevén Gustaph a Because of you (Miattad) című dallal.

Gustaph 42 éves belga énekes- dalszerző, producer és énektanár. Első slágere 2000-ben jelent meg, majd a második dal kiadása után inkább a producerkedés és dalszerzés felé fordult, de közben aktívan háttérvokálozott is, például Sennek (ESC 2018) és a Hooverphonic (ESC 2021) mögött. A 2010-es évek elején a Hercules and Love Affairs együttes egyik énekese lett. Emellett énektanár is a Genti Királyi Szépművészeti Akadémián.

Emlékezz arra amikor azt mondták neked, hogy nem vagy elég jó. Majd megérkeztél az életembe és jó irányba változtattad a világom. Azt mondtad hogy szeressem magam, kicsit jobban mint tegnap. Mert túl rövid az élet, addig is ünnepelni kell. És amikor a világ megőrjít, én csak megyek tovább mert tudom hogy erős vagyok, miattad.

Jó kis diszkós-soulos lüktetésű táncdal, magabiztos énekléssel, atombiztos vokállal, és habár a nemzeti döntős produkció nem hoz túl bonyolult produkciót (sőt az érdekesebb tánclépések a ledfalon jelentek meg), kicsit sajnálom hogy Gustaph és a vokálosok nem álltak bele egy nagyobb koreográfiába. Valahogy úgy érzem, hogy nem fog döntőbe jutni. A második elődöntő versenytársai lehet hogy akaratlanul is döntőbe juttatják, mert sok kétesélyes dal van a csütörtöki fordulóban, a középmezőny tömve lehet közel azonos pontszámú dalokkal.

https://www.youtube.com/watch?v=uYWhh-E_VPo
https://youtu.be/ORhEoS6d8e4

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top