ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Belgium

Belgium 4. legtöbbször résztvevő ország az Eurovíziós Dalfesztiválon: 63 alkalommal indítottak versenyzőt, viszont 1986-ig vártak az eddigi egyetlen trófea elnyerésére. A 13 éves Sandra Kim a J’aime la vie című dallal szerezte meg Belgium egyetlen győzelmét. Belgiumból az Eurovízióra két köztévé nevez egymást váltva, a flamand VRT és a vallon RTBF. 2023-ban a flamandokon a sor, ahol a 7 résztvevős nemzeti döntőt Stef Caers nyerte meg, művésznevén Gustaph a Because of you (Miattad) című dallal.

Gustaph 42 éves belga énekes- dalszerző, producer és énektanár. Első slágere 2000-ben jelent meg, majd a második dal kiadása után inkább a producerkedés és dalszerzés felé fordult, de közben aktívan háttérvokálozott is, például Sennek (ESC 2018) és a Hooverphonic (ESC 2021) mögött. A 2010-es évek elején a Hercules and Love Affairs együttes egyik énekese lett. Emellett énektanár is a Genti Királyi Szépművészeti Akadémián.

Emlékezz arra amikor azt mondták neked, hogy nem vagy elég jó. Majd megérkeztél az életembe és jó irányba változtattad a világom. Azt mondtad hogy szeressem magam, kicsit jobban mint tegnap. Mert túl rövid az élet, addig is ünnepelni kell. És amikor a világ megőrjít, én csak megyek tovább mert tudom hogy erős vagyok, miattad.

Jó kis diszkós-soulos lüktetésű táncdal, magabiztos énekléssel, atombiztos vokállal, és habár a nemzeti döntős produkció nem hoz túl bonyolult produkciót (sőt az érdekesebb tánclépések a ledfalon jelentek meg), kicsit sajnálom hogy Gustaph és a vokálosok nem álltak bele egy nagyobb koreográfiába. Valahogy úgy érzem, hogy nem fog döntőbe jutni. A második elődöntő versenytársai lehet hogy akaratlanul is döntőbe juttatják, mert sok kétesélyes dal van a csütörtöki fordulóban, a középmezőny tömve lehet közel azonos pontszámú dalokkal.

https://www.youtube.com/watch?v=uYWhh-E_VPo
https://youtu.be/ORhEoS6d8e4

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top