ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Egyesült Királyság

2023-ban a rendező ország az Egyesült Királyság. Ugyan a tavalyi évben nem a szigetország győzedelmeskedett, de a brit közszolgálati műsorszolgáltató, a BBC az Ukrajnában dúló háborús veszélyhelyzet miatt közös szervezésben átvállalta a rendezést Ukrajnától, így a rendező város Liverpool lesz. 2022-ben egyébként sem álltak messze attól, hogy rendező ország legyenek, hiszen Sam Ryder a Space Man című dalával a második helyig szárnyalt, ami 2009 óta az ország legjobb helyezése a versenyen. Idei versenyzőjüket is belsőleg választották ki, aki nem más az énekes és dalszerző Mae Muller, dala pedig az I Wrote a Song.

Holly Mae Muller 1997-ben született Londonban. Zenei pályafutását 2018-ban kezdte pop és R&B énekesnőként és dalszerzőként. Érdekesség, hogy 2007-ben még gyermekként szerepelt Mika (tavaly a torinói verseny egyik házigazdája) Grace Kelly című dalának videoklipjében. Nagyobb sikerei között szerepel, hogy vendégénekesként részt vett a Better Days című dalban, ami a Billboard Hot 100-as listán a 23. helyig jutott és felkerült a UK Singles Chart listájára is, ahol 32. helyet érte el. A dalt előadta a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon-ben is. 
Dala az I Wrote a Song (Írtam egy dalt) írásában és szerzésében is részt vett az énekesnő. Az I Wrote a Song egy igazi brit pop dal, amit általában imádnak a lejátszási listák és a rádiók. A dal a volt barátjához szól és azoknak a lányokhoz, akik nagy fájdalmakat éltek át, de ebből a helyzetből erősebben tudtak kimászni, akik ezt a nagy utat választották, vagyis önmaguk szeretetét. Mae a dalban elmondja az exének, hogy mit érez valójában és kész a bosszúra, de ehelyett szavakba önti érzelmeit és leírja azokat versben. Miután kiírta magából az érzelmeit, a bosszút, a dühét jobban érzi magát és ezután már kész a partira a barátnőivel.

„Ehelyett írtam egy dalt
arról, hogy hogyan bántál velem
Sírhattam volna otthon is
És tölthettem volna egyedül az éjszakát
Ehelyett írtam egy dalt
Most már sokkal jobban érzem magam
Én és a lányokkal a partikban
Együtt énekelünk.”

Maga a dal, mint fentebb említettem is egy nagyon jó brit popdalnak gondolom. Ugyan nem a legeredetibb, de ettől független még egy minőségi dal, ami számomra nagyon fülbemászó és szívesen hallgatom. A britektől én ezt jónak gondolom, hogy nem a legnagyobb előadókkal indulnak a versenyen, hanem inkább támogatják ezzel a feltörekvő fiatal előadókat. Szerintem az Egyesült Királyságtól ez évek óta az egyik legjobb dal Sam dala mellett és nálam nem okozott csalódást. Ugyan nem gondolom nyertes dalnak, a top 10-et is félve mondanám, de szerintem Mae és csapata, ha jól színpadra viszik Liverpoolban a dalt, akkor szerintem garantált számukra a top 15.

Sok sikert Mae!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mae_Muller

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top