ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Görögország

Görögország 1974-ben csatlakozott az Eurovízió családjához. Azóta 6 évadot kihagytak de 43-szor tudtak versenyzőt küldeni, 40-szer döntőztek, négyszer voltak a top 5-ben. Legjobb eredményüket 2005-ben érték el, amikor Helena Paparizou győzött a My Number One című dallal. Az elmúlt 10 évadban kétszer nem döntőztek, a többi alkalommal vagy a top 10-ben vagy a bottom 10-ben szerepeltek a döntőben. Ezek szerint nem versenyeznek átlagos dalokkal mostanában.

2023-ban a gyengébbnek tartott második elődöntőben fognak versenyezni, ahol a 16 éves görög-dán énekes-dalszerző Victor Vernicos a What They Say című dalt fogja előadni. Victor Vernicos Jørgensen 4 éves korában kezdett el zongorázni. Édesanyja is zongorázik, édesapjának hangszere hangszere a trombita. 4 év múlva énekelni, 10 éves korában pedig a gitározni kezdett, így készen állt arra, hogy dalokat is írjon. Két évvel ezelőtt adta ki első kislemezét. Szeret sütni is, a fahéjas tekercs a specialitása. Zenei stílusára leginkább Ed Sheeran, John Mayer, és a Coldplay hat.

Augusztus vége. A lábak elkezdenek remegni, a szívek pedig fájni. Nem tudok összpontosítani. Pánik, fekszem a padlón és utálom hogy tűröm, a tüdőm széttörik, nem tudok dönteni. Az idő, elkezd esni, a felhők nem félnek. (…) Nos tudod mit mondanak, elveszett lelkek legyetek biztosak abban, hogy nem vesztitek el utatokat. A sértettek nem állhatják nézni mások fájdalmát. Ohh én mindkettő vagyok, túl nagy a teher, és megmentek mindenki mást, mert nekem is van.

Mint akinek a fogát húzzák, olyan élmény volt lefordítani vagy megérteni a dalszöveget. Olyan, mintha egy depresszív érzést akar csak átadni ez az összelapátolt dalszöveg a közönségnek, vagy egyszerűen annyi rejtett utalás van benne, hogy nehéz kihámozni belőle valamit is. A dallamvezetés mégis inkább pattogós, majdhogynem vidám. Victornak remek hangszíne van, valószínűleg ezt tudja majd hozni a színpadon is. Viszont a színpadképre nem tudok sok mindent elképzelni, csak egy szólistát sok közeli kameraszöggel ami a mély érzelmeket próbálja megmutatni és sok gesztussal, kézmozdulattal. A görög kreatívok nem fogják szerintem ezt annyiban hagyni, és biztos megpróbálják feldobni valamivel a színpadképet. Pont emiatt fog üdítően hatni az utána következő lengyel popdalocska. Szerintem Görögország nem fog döntőzni.

https://youtu.be/qL0EkId_sTY

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top