ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Örményország

Örményország egy igen erős versenyzőnek mondható a dalversenyen. Indulásuktól (2006) kezdve egészen 5 Dalfesztiválon át 5 alkalommal végeztek a top 10-ben. Legjobb eddigi eredményük a negyedik hely 2014-ből, amit Aram Mp3 ért el a Not Alone című dalával. Tavalyi versenyzőjük Rosa Linn és a Snap ugyan a döntő 20. helyén végzett, de messze a legnagyobb népszerűségnek örvendő dallá vált, hiszen felléphetett vele az Egyesült Államok egyik népszerű késő esti műsorában, a Spotify alkalmazáson pedig már több mint fél milliárd lejátszást zsebelt be a dallal. Idei versenyzőjük a fiatal énekesnő Brunette, akit belsőleg választottak. Dala a Future Lover.

Elen Eremján, művésznevén Brunette 2001-ben született az örmény fővárosban, Jerevánban. Brunette még egy nagyon friss előadó, hiszen első dala nem is oly rég jelent meg, pontosabban kicsit több, mint egy éve. A Smoke Break című dalt pár hónapra rá követték a soron következő dalai is. A 2022-es Junior Eurovíziós Dalfesztiválon pedig tagja volt az örmény szakmai zsűrinek is. Dalát a második elődöntőben fogja előadni.
A Futue Lovert én leginkább a pop és az R&B műfajhoz sorolnám be. Az elején azt hinnénk, hogy ez csak egy átlagos ballada, aztán jön egy rap betét és végre kapunk részletet örmény nyelven is. A dal szövegét és magát a dalt is Brunette szerezte egyedül. A dal szövege maga egy történetmesélés. Egy üzenet a jövendőbelinek, legalábbis így indul. Az énekesnő később közli, hogy azt választom, hogy jó leszek, jót teszek és jól nézek ki ahelyett, hogy cuki dolgokat tennék a jövőbeli szerelmemmel.

„Nagyon távol vagy tőlem,
Egyedül hagyva,
messze, messze
Te és én, némán álmomban
Eltévedtünk, messze, messze.”

Első hallgatásra szerelem volt számomra ez a dal. Idén ez volt az első dal, aminél keresnem kellett az állam, szavakat nem találtam. A dal szövege elképesztően jól lett összerakva szerintem, a zeneszerelése a dalnak csodálatos, a videoklip nagyon minőségi. Soha nem voltam rap rajongó, nem is vagyok, de ennyi érzelmet nem mostanában éreztem egy dalban. Hatalmas különlegessége az örmény rész, ami a rap mellett szerintem a legjobb része a dalnak. Igazi történetmesélő dal. De amellett, hogy én ezt imádom és az első helyemet birtokolja jelenleg, attól tartok, hogy a versenyen már nem fog ennyire jól szerepelni, mert eléggé alulértékeltnek látom. Úgy gondolom Örményország egy erős versenyzője lett a fesztiválnak ismét mióta visszatértek és igazán megérdemelnének ezzel a dallal egy top 10-es helyezést. Bízom benne, hogy a színpadkép is legalább lesz annyira jó, mint a videoklip.

Sok sikert Brunette! 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Brunette

https://www.youtube.com/watch?v=Co8ZJIejXBA

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top