ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Románia

Románia 23-szoros Eurovízió résztvevő: 1994-es debütálásuk óta 6-szor végeztek a top 10-ben, két alkalommal sikerült a 3. helyet is elcsípniük. Habár még egyszer sem hozták el a trófeát, 2006-ban ők rendezték a Junior Eurovíziót. Az ország 2023-as képviselője a Selecția Națională nemzeti válogató közönség kedvenc győztese, Theodor Andrei a D.G.T. (Off And On) című dallal.

Theodor 18 éves énekes, dalszerző és színész is egyben, aki ugyan gyerekkora óta szerepel különböző ének- és színházi eseményeken, a szélesebb közönség a 2017-es The Voice Kids-ben ismerte meg, ahol az elődöntőkig jutott. 2020-ban jelentkezett az X-Faktorba, ott pedig a táborig tudott eljutni. Mindenesetre nem adta fel, debütáló albuma tavaly jelent meg. Több fesztivált is megnyert, ezek közül a két legjelentősebb a 2022-es Teleorman Pop Fest és a Mihaela Runceanu Fesztivál.

Nem számít hogy mennyit írok milyen készségekkel, vagy stílusban, milyen szép hogy ő egy filmbe illeszt, ahol újra gyermeknek érzem magam. Pörgök mint a bakelit, ezt akarom játszani a filmjében. Nem számít mennyit maradok vagy mennyit adok, csak annyit akarok, amennyit meg tudok inni. Bármilyen csúcson vagy sarkon, bármit mondanak mások, engem nem izgat. Őt választottam nők ezrei közül. Ha keresem, elbújik. Ha hívom, nem veszi fel. Mint egy több fordulós boxmeccsen, pont mint a ringben. Hidd el, az ujjai közé csavart. Igen, ő gyönyörű, felforgat, csúnyán beszél, igen, amikor hazudni akar, üresen hagyja az ágyat. Álmaidban nem akarsz csak egyszerűen leülni mellém a földre a kedvenc ruhádban? A hibák illata rám emlékeztet téged. És most az összes próbaverzióid az én nevem kiáltja.

Majdnem eljutottam a dalszöveg feléig. Egy pár évelődése tárul elénk, ahol a főhősünket fárasztják a folyamatos játszmák. Az előadón látszik a színházi múlt, az ének sem olyan rossz, a dallam viszont egyáltalán nem az a fülbemászó fajta, de úgy tűnik, hogy a 12 dalból ez nyerte el a tetszését legjobban a román közönségnek. Románia szeret kockáztatni vagy kísérletezni, de sajnos most ők is egy olyan időszakot élnek mint pár évvel ezelőtt az Egyesült Királyság: rengeteg neves előadójuk közül nagyon ritkán vállalták a versengést neves vagy piacképes énekesek. Szerintem ki fognak esni az elődöntőben de ne legyen igazam.

https://youtu.be/NRxv-AUCinQ

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top