ESC Hungary

Napi Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Románia

Románia 1994-ben debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon, azóta összesen 23 alkalommal vett részt a versenyen. Még nem sikerült nyerniük, a legjobb eredményüket 2005-ben és 2010-ben érték el, mikor harmadik helyen végeztek.

Az énekesnőről:

Larisa Roxana Giurgiu (Roxen) 2000. január 5-én született az északnyugat-romániai Kolozsváron. Gyermekkora óta rajong a zenéért, 7 éves korától ének- és zongoraórákat vett, és számos zenei versenyt nyert.

2019-ben híressé vált, amikor szerepelt a Stickoboy „You Don’t Love Me” című dalában. Később ugyanebben az évben kiadta debütáló önálló kislemezét, „Ce-ți cântă dragostea” címmel, amely több mint 33 millió megtekintéssel rendelkezik a YouTube-on. A Media Forest heti listája szerint Roxen a 3. legtöbbet játszott művész a román rádióállomásokon. Az idei évben szerepelt az Eurovízió-győztes Alexander Rybak „Csodaország” című kislemezében is.

Roxent tavaly belsőleg választották ki, hogy képviselje hazáját a 2020-as rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon. A verseny törlése után a román műsorsugárzó jóvoltából az énekesnő lehetőséget kapott az ország képviseletére a következő évben egy új versenydallal.

A járvány és az ehhez kapcsolódó költségvetési korlátok miatt idén nem rendeztek országos döntőt Roxen dalának kiválasztására. Ehelyett a dalt egy többtagú szakmai zsűri választotta ki belsőleg. Roxen Eurovíziós dala március 4-én jelent meg, és ugyanazok a modern, sötét tónusok vannak benne, amelyeket szeretünk tőle.

A dalról:

Az „Amnesia” -t Adelina Stîngă és Victor Bouroșu román dalszerzők írták. Műfaját tekintve egy sötét ballada, amelynek témája az ön-elhanyagolás elleni küzdelem a modern társadalomban. Erre utal a dalban is elhangzó kifejezés: „önszeretet amnézia”.

Ez egy dal az emberekről, a szeretetről és az akaratról, és hangot ad minden olyan embernek, akit eddig nem hallottak, erre utal a videoklip végén lévő szöveg is: ” Minden sikoltásért, amely nem volt hallható.” Érzelmi üzenete van, ritmusa bátorságot és erőt ad a továbbjutáshoz és az akadályok vagy félelmek legyőzéséhez.

A dalt a bukaresti Nemzeti Színházban forgatott videoklippel adták ki, amelyen egy kortárs táncelőadás szerepel egy táncoscsoporttal az üres színházban. A klip mögött egy sztori áll egy nőről, aki a belső önmagával és a külső környezete által irányított állapotokkal küzd. Bár állandóan félelmek veszik körül, amelyek irányítják őt, a művésznek sikerül megszabadulnia tőlük, visszanyeri az irányítást, és egyre erősebbé és magabiztosabbá válik.

Roxen a következőket nyilatkozta a dalról: „Számomra az elmúlt év kissé hullámvasút volt, de így volt teljes. Voltak jó és kevésbé jó pillanatok, de az a fontos, hogy volt néhány projektem, amit nagyon élveztem. Az Amnesia című dal rendkívül személyes, magában foglalja mindezeket az utóbbi időben tapasztalt érzéseket, és hangot ad nekik. Közel érzem magamhoz, engem is képvisel, megtalálható benne a lelkem és az érzéseim. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik egész idő alatt velem voltak és feltétel nélkül támogattak.”

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 18-án rendezett első elődöntőben adják elő, a fellépési sorrendben tizenharmadikként.

(

(wiwibloggs.com, eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Románia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top