ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Bulgária

Bulgáriát a 10 éves plovdivi Lidia Ganeva képviseli idén a Junior Eurovízión, a Mágikus Nap (Вълшебен ден) című dallal. Szülei egy híres bolgár népzenét játszó együttes tagjai. Lidia gyakran lépett fel ezzel az együttessel, a szülei szerint a gyerek előbb tanult meg énekelni, mint beszélni. Első versenyére 4 éves korában ment, ahol díjat is nyert. 8 éves korában zeneiskolába íratták szülei. Ebben az időszakban – hála a zenetanárának – 22 első, 4 második és 2 harmadik helyezést ért el különböző hazai és nemzetközi versenyen. Idén júniusban Lidia Bulgária Junior Eurovíziós nemzeti válogatóját is megnyerte. Dalát az egyik leghíresebb bolgár pop énekes, Vladimir „Grafa” Ampov szerezte.

Lidia rajong a Junior Eurovízió mellett a felnőtt versenyért is, egy álma vált valóra azzal, hogy országát képviselheti. Kedvenc előadói: Adele, Ariana Grande, Beyoncé és Christina Aguilera. A hazaiak közül szereti Lili Ivanova, Pasha Hristova és Margarita Hranova dalait, nagy hatással vannak rá.

Lidiának van egy kis élő nyuszija, ami egyben a kabalája is, Zai Zai-nak hívják. A kedvenc tantárgya az irodalom, az angol és természetesen az ének-zene.

„Nem számít hogy hová születtél a földön, ha mindig összehúzod az álmaidat.
Nem számít hogy melyik a te hullócsillagod, ha békét keresel benne, nem háborút.
Fényt ad neked is és nekem is, adjunk minden gyermeknek egy csodás napot!
Hiszek abban hogy vannak csodák minden mesében,
és tudom, hogy csak a szerelem fog maradni a világon.”

Ehhez nem is kell más, mint a sajtóközlemény magyarázata: A dal a gyermekkori álmok erejéről szól, ami jobb és fényesebb világot és életet hoz.

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top