ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Bulgária

Bulgáriát a 10 éves plovdivi Lidia Ganeva képviseli idén a Junior Eurovízión, a Mágikus Nap (Вълшебен ден) című dallal. Szülei egy híres bolgár népzenét játszó együttes tagjai. Lidia gyakran lépett fel ezzel az együttessel, a szülei szerint a gyerek előbb tanult meg énekelni, mint beszélni. Első versenyére 4 éves korában ment, ahol díjat is nyert. 8 éves korában zeneiskolába íratták szülei. Ebben az időszakban – hála a zenetanárának – 22 első, 4 második és 2 harmadik helyezést ért el különböző hazai és nemzetközi versenyen. Idén júniusban Lidia Bulgária Junior Eurovíziós nemzeti válogatóját is megnyerte. Dalát az egyik leghíresebb bolgár pop énekes, Vladimir “Grafa” Ampov szerezte.

Lidia rajong a Junior Eurovízió mellett a felnőtt versenyért is, egy álma vált valóra azzal, hogy országát képviselheti. Kedvenc előadói: Adele, Ariana Grande, Beyoncé és Christina Aguilera. A hazaiak közül szereti Lili Ivanova, Pasha Hristova és Margarita Hranova dalait, nagy hatással vannak rá.

Lidiának van egy kis élő nyuszija, ami egyben a kabalája is, Zai Zai-nak hívják. A kedvenc tantárgya az irodalom, az angol és természetesen az ének-zene.

“Nem számít hogy hová születtél a földön, ha mindig összehúzod az álmaidat.
Nem számít hogy melyik a te hullócsillagod, ha békét keresel benne, nem háborút.
Fényt ad neked is és nekem is, adjunk minden gyermeknek egy csodás napot!
Hiszek abban hogy vannak csodák minden mesében,
és tudom, hogy csak a szerelem fog maradni a világon.”

Ehhez nem is kell más, mint a sajtóközlemény magyarázata: A dal a gyermekkori álmok erejéről szól, ami jobb és fényesebb világot és életet hoz.

Forrás: junioreurovision.tv


Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: