ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Ciprus

Ciprus egy év kihagyás után tér vissza a Junior Eurovíziós Dalfesztiválra. A szigetország eddig hét alkalommal vett részt a versenyen, többnyire mérsékelt sikerrel. Eddigi legjobb helyezésük két 8. hely, melyet idén George Michaelides próbál meg túlszárnyalni Dance Floor (Táncparkett) című dalával. A 13 éves énekes fiatal kora ellenére rengeteg színpadi tapasztalattal rendelkezik. Leginkább hazájában lép fel, de többször szerepelt már külföldön is, például az Egyesült Királyságban vagy Németországban. 2014-ben egy nemzetközi utcai táncversenyen partnerével a legjobb 8 között végzett, míg szólóban 3. helyezést ért el a 12 év alattiak kategóriájában. George nagyon szerencsésnek mondhatja magát, mivel már több kiváló táncossal, koreográfussal dolgozhatott együtt. Az elmúlt években többször lépett fel helyi jótékonysági szervezeteket segítő rendezvényeken, emiatt lakhelyén kitüntetésben is részesült. Eddigi legnagyobb sikerét idén januárban érte el, amikor megnyerte a „The Musical Kids” nevű versenyt. Családja nagyon szereti az Eurovíziót, a fesztivál nézése és a dalok pontozása náluk minden évben hagyomány. George nagy Harry Potter rajongó, de emellett szereti a sportokat is, leginkább a focit és a cselgáncsot. Jelenleg dobolni és zongorázni tanul. Kedvenc énekesei Usher, Ne-Yo, Jason Derulo, kedvenc dala pedig Bruno Marstól a 24K Magic. Az iskolában legjobban a testnevelés és a pszichológia tantárgyakért rajong.

A Dance Floor kifejezetten az Eurovízióra íródott, melyben George a tánc iránti rajongását fejezi ki. A dalban arról énekel, hogy mit érez akkor, amikor elragadja a zene és a tánc ritmusa. A dal szerzője a 24 éves Andreas Anastasiou, aki Christos Mylordos San Aggelos S’Agapisa (ESC Ciprus 2011) című dalának a zenéjét is szerezte. George nem csak tehetséges énekes és táncos, de nagyon ügyes dalszövegíró is. A Dance Floor az ő keze munkáját is dicséri.

„Kitárom a kezeim és forgok, a szívem hozzám tartozik, az életem hozzám tartozik. Felemelem a kezeim és a fény felé nyúlok, a csillagok felsorakoznak és az ég hozzám tartozik. Figyeld a lépésem, ami nyomot hagy a földön, a világ körül a szívek együtt dobbannak. Egy kis lépés, de én kitárom a szárnyaim, a napon lépkedek és messzire nyúlok. A táncparkett a világom. A szívem úgy ver, mint egy dob, érezd a ritmust! Ez vagyok én.”

George hatalmas megtiszteltetésnek tartja hazája képviseletét a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon és bízik abban, hogy a dala minél több embernek elnyeri majd a tetszését. Sok sikert!

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top