ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Hollandia

Hollandia idén rendhagyó módon döntött Junior Eurovíziós képviselőjéről. Az ország eddig 13 alkalommal szerepelt a versenyen, melyre az előadójukat mindig egy TV show keretén belül választották ki. Most viszont szakítottak a hagyományokkal és belsőleg hozták meg a döntést. Két meghallgatás után végül 3 lányra esett a választás, így Kymora (11, a felső képen középen), Stefania (13, bal oldalon) és Sterre (13, jobb oldalon) fogja képviselni Hollandiát Vallettában a Kisses and dancin’ (Csókok és tánc) című dallal. A kiválasztást a Junior Songfestival Youtube csatornáján követhették figyelemmel az érdeklődők, itt fedték fel a döntő mezőnyét is, de a győzteseket az Instagramon hirdették ki. A lányok épp iskolában voltak, amikor Julia van Bergen (JESC Hollandia 2014) megjelent az osztálytermükben, hogy közölje velük a jó hírt, miszerint ők utazhatnak Máltára. A csapat nevének kiválasztására a rajongókat kérték fel, akik rengeteg ötlettel látták el a lányokat. A trió tagjai végül a Kisses név mellett döntöttek, mivel ebben a szóban mindannyiuk nevének kezdőbetűje szerepel. Kymora, Stefania és Sterre már ismerték egymást, mert korábban ugyanabban a kórusban énekeltek. A lányok sok koncerten, TV műsorban szerepeltek már, ahol rengeteg tapasztalatot szereztek.

Stefania kettős állampolgár, szülei görögök, ő viszont már Hollandiában született. Részt vett a The Voice Kids tehetségkutató műsorban, ahol ugyan nem nyert, de jó szereplése miatt úgy döntött, hogy folytatja az éneklést. Nagyon szereti Ariana Grandét és Justin Biebert. Sterre 7 évesen kezdett énekelni, emellett táncol és gitározik is. Szeret olvasni, fényképezni, úszni és a barátaival lenni. Kymora a csapat legfiatalabb tagja, ő már tavaly is megpróbált kijutni a versenyre, akkor sikertelenül. 5 éves kora óta táncol, 9 éves kora óta énekel, szabadidejét pedig leginkább a barátaival tölti. Mindannyian nagyon szeretik az Eurovíziót, de jelenleg nem tervezik azt, hogy később részt vesznek a felnőttek versenyén.

A Kisses and dancin’ dalszerzői Joost Griffioen, Stas Swaczyna, Hansen Tomas, szövegírói Joost Griffioen, Hansen Tomas. Ők szerezték Hollandia 2015-ös és 2014-es junior eurovíziós dalát is. Az ország eddig egyszer győzött a verseny során, 2009-ben Ralf Mackenbach révén. A Kisses and dancin’ egy vidám, pozitív üzenettel rendelkező dal. Arról szól, hogy merjünk bátrak lenni, ne féljünk pozitívan gondolkozni és ha az életben nem mennek jól a dolgok egy csók és a tánc mindig segít.

„Ez nem a te heted vagy napod volt, és a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd. Mi tudjuk hogy érzed magad az élet napos oldalán és hogy ezt ki tudod terjeszteni a világon. Nem tudod pontosan, hogy mit és hogyan tegyél, de jól érzed magad. Hé, világ, kelj fel és táncolj, csókok és tánc. Állj fel, állj fel, táncolj most, állj fel, mozdítsd a tested! Mindenki táncoljon a ritmusra, tapsoljon, mert ez az érzés mindent megváltoztat, 3 másodpercen belül megváltozik tőle a kedved.”

A lányok szeretnék kiélvezni az Eurovíziós szereplésük minden pillanatát és remélik, hogy az előadásuk jól sikerül majd. Nem tudják mit hoz számukra a jövő, de biztosak abban, hogy rengeteg élménnyel és pozitív tapasztalattal térnek haza. A versenyen szeretnék a legjobbat kihozni magukból, hogy megszerezzék Hollandia második győzelmét. Sok sikert!

Forrás: esc-plus.com


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top