ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Hollandia

Hollandia idén rendhagyó módon döntött Junior Eurovíziós képviselőjéről. Az ország eddig 13 alkalommal szerepelt a versenyen, melyre az előadójukat mindig egy TV show keretén belül választották ki. Most viszont szakítottak a hagyományokkal és belsőleg hozták meg a döntést. Két meghallgatás után végül 3 lányra esett a választás, így Kymora (11, a felső képen középen), Stefania (13, bal oldalon) és Sterre (13, jobb oldalon) fogja képviselni Hollandiát Vallettában a Kisses and dancin’ (Csókok és tánc) című dallal. A kiválasztást a Junior Songfestival Youtube csatornáján követhették figyelemmel az érdeklődők, itt fedték fel a döntő mezőnyét is, de a győzteseket az Instagramon hirdették ki. A lányok épp iskolában voltak, amikor Julia van Bergen (JESC Hollandia 2014) megjelent az osztálytermükben, hogy közölje velük a jó hírt, miszerint ők utazhatnak Máltára. A csapat nevének kiválasztására a rajongókat kérték fel, akik rengeteg ötlettel látták el a lányokat. A trió tagjai végül a Kisses név mellett döntöttek, mivel ebben a szóban mindannyiuk nevének kezdőbetűje szerepel. Kymora, Stefania és Sterre már ismerték egymást, mert korábban ugyanabban a kórusban énekeltek. A lányok sok koncerten, TV műsorban szerepeltek már, ahol rengeteg tapasztalatot szereztek.

Stefania kettős állampolgár, szülei görögök, ő viszont már Hollandiában született. Részt vett a The Voice Kids tehetségkutató műsorban, ahol ugyan nem nyert, de jó szereplése miatt úgy döntött, hogy folytatja az éneklést. Nagyon szereti Ariana Grandét és Justin Biebert. Sterre 7 évesen kezdett énekelni, emellett táncol és gitározik is. Szeret olvasni, fényképezni, úszni és a barátaival lenni. Kymora a csapat legfiatalabb tagja, ő már tavaly is megpróbált kijutni a versenyre, akkor sikertelenül. 5 éves kora óta táncol, 9 éves kora óta énekel, szabadidejét pedig leginkább a barátaival tölti. Mindannyian nagyon szeretik az Eurovíziót, de jelenleg nem tervezik azt, hogy később részt vesznek a felnőttek versenyén.

A Kisses and dancin’ dalszerzői Joost Griffioen, Stas Swaczyna, Hansen Tomas, szövegírói Joost Griffioen, Hansen Tomas. Ők szerezték Hollandia 2015-ös és 2014-es junior eurovíziós dalát is. Az ország eddig egyszer győzött a verseny során, 2009-ben Ralf Mackenbach révén. A Kisses and dancin’ egy vidám, pozitív üzenettel rendelkező dal. Arról szól, hogy merjünk bátrak lenni, ne féljünk pozitívan gondolkozni és ha az életben nem mennek jól a dolgok egy csók és a tánc mindig segít.

“Ez nem a te heted vagy napod volt, és a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd. Mi tudjuk hogy érzed magad az élet napos oldalán és hogy ezt ki tudod terjeszteni a világon. Nem tudod pontosan, hogy mit és hogyan tegyél, de jól érzed magad. Hé, világ, kelj fel és táncolj, csókok és tánc. Állj fel, állj fel, táncolj most, állj fel, mozdítsd a tested! Mindenki táncoljon a ritmusra, tapsoljon, mert ez az érzés mindent megváltoztat, 3 másodpercen belül megváltozik tőle a kedved.”

A lányok szeretnék kiélvezni az Eurovíziós szereplésük minden pillanatát és remélik, hogy az előadásuk jól sikerül majd. Nem tudják mit hoz számukra a jövő, de biztosak abban, hogy rengeteg élménnyel és pozitív tapasztalattal térnek haza. A versenyen szeretnék a legjobbat kihozni magukból, hogy megszerezzék Hollandia második győzelmét. Sok sikert!

Forrás: esc-plus.com


Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: