ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Izrael

Izrael októberben kezdte el a felkészülést castingokkal. A válogatóra különböző ifjúsági csoportokból, korábbi versenyeken vagy színpadokon fellépő iskolások érkeztek. A kiválasztási folyamat végén Shira Frieman és TimoTi Sannikov győzött, a duó Shir & Tim néven fog szerepelni a 2016-os Junior Eurovíziós Dalfesztiválon jövő vasárnap. A dalszerzőjük az a Noam Horev, aki a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválra is írt dalt. A dal címe: Follow My Heart.

Shira 13 éves, szeret énekelni, táncolni, színészkedni, és már gyerekként részt vett egy filmkészítési kurzuson is. Családi eseményeken szokott énekelni, szaxofonon is játszik, és szereti a dzsesszt. Egy évvel ezelőtt szerepelt az Ének iskolája izraeli változatában, ahol több énekessel és zeneszerzővel, zenésszel dolgozott együtt. „Amikor részt vettem a műsorban, rájöttem, hogy szembe tudok nézni még a bonyolultabb kihívásokkal is, és képes vagyok megvalósítani a terveimet.” Érdekesség, hogy részt vett a Disney stúdió Szenilla nyomában című filmjének izraeli szinkronizálásában is.

Tim szintén 13 éves, Tel Aviv mellett nőtt fel, a héber és a francia mellett beszél oroszul és angolul, 8 különböző nyelven tud énekelni. Korán elkezdett zongorán és orgonán játszani, 7 éves korában már énekórákat vett és zenéket is szerzett. Emellett táncórákat is vett, változatos stílusokban tanult meg táncolni. Különböző tévés tehetségkutatókban is szerepelt, de nemzetközi fesztiválokon is versenyzett Olaszországban, Franciaországban, Csehországban és Lettországban. Mostanában vett részt az ukrán The Voice Kids készítésében, és 10 hónapos felkészüléssel musicalszerepet kapott a Billy Elliot című darabban, ami óriási siker volt Izraelben.

TimoTi szeret focizni, úszni, falat mászni, és családi kirándulásokra menni. „A legjobban énekelni és táncolni szeretek, felmenni a színpadra és szórakoztatni a közönséget.”

„Este, amikor mindenki alszik, az álmaim felébrednek és erőt adnak nekem.
Egy hang mellettem azt mondja, hogy ne add fel, ne fuss el és ne menekülj.
Nem számít hogy mit mondanak, te és én még maradunk,
Mostantól ketten vagyunk itt.
Tudom hogy követni fogom a szívem, tudom milyen érzés követni a helyes utat,
Lépésről lépésre egyikünk megtanulja, hogyan menjünk végig rajta, még ha hosszú is.”

A hivatalos oldalon nincs sem dalszöveg sem magyarázat, sem videó (ezt már pótolták, 2016.11.14), így a különböző oldalakat böngészve rá lehet jönni, hogy a dal arról szól, hogy álljon az ember a sarkára, hallgasson a szívére, és még ha nehéz is mások miatt, akkor is ez a helyes viselkedés. Ha van melletted valaki, rá számíthatsz, így minden akadályt könnyebb átugrani.

Forrás: junioreurovision.tv – 4lyrics.eu


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top