ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Lengyelország

Lengyelországot a 14 éves Olivia Wieczorek fogja képviselni a 2016-os Junior Eurovíziós Dalfesztiválon jövő héten vasárnap. A dalának címe Nie zapomnij, vagyis Ne felejtsük el.

Olivia első versenye 5 éves korában volt egy karácsonyi énekversenyen, amit meg is nyert. Ezután több versenyen is elindult, ahol mindig jó eredményeket ért el, a szülei pedig bátorították hogy folytassa az éneklést, és érje el az álmait. Olivia nagy áttörése egy gyerekeknek szóló tehetségkutató műsor volt, ahol találkozott egy énekes-producerrel, akit elbűvölt a lány hangja, így meghívta koncertjeire vendégfellépőként. Olivia ezután nagyon sok koncerten lépett fel, volt példa rá, hogy 110 zenésszel volt együtt a színpadon, amikor nagyzenekari kíséretet kapott. 2016-ban a Világ Ifjúsági Napon százezer ember előtt énekelt. A Junior Eurovízió előtt még meghívást kapott az Egyesült Államokba és Kanadába is, itt 10 koncerten lépett fel a korábban említett producerrel, Piotr Rubikkal.

A sikerek nem változtatták meg Olivia személyiségét. Olivia dalát is Piotr Rubik szerezte, a dalszöveget pedig egy lengyel producer és rapper, Dominik „Doniu” Grabowski írta.

„Mindenki van valamerre, mindenkinek van valakije,
Fuss az álmok ritmusával.
Nagyon sok hely, nagyon sok szív van körülöttünk, úgy tűnik legalábbis.
Ikonok mintázatai vannak az ujjunk alatt, legyőzzük a félelmünket,
egyikünk sem néz egyenesen az élet szemébe.
Ne felejtsük el, hogyan legyünk közel egymáshoz,
Egymás mellett egy fa tetején.
Ne felejtsük el hogy mi miért van,
Amikor felfordulás van körülöttünk.”

A dalszöveg egyszerű üzenetet takar: az internet, az okostelefonok és számítógépek korában ne felejtsük el azt ami tényleg nagyon fontos: a családot, a szerelmet, hogy közel kerüljünk egymáshoz. Egyszerűen az az üzenet, hogy próbáljunk meg emberek maradni. Olivia az anyukájának dedikálja a Junior Eurovíziós szereplését.

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top