ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Ukrajna

Az ukránokat idén Anastasiya Baginska képviseli a Junior Eurovízión Ne zupyniai/Don’t Stop (Ne állj meg) című dalával. Anastasiya 2005 júliusában született Kijevben, jelenleg Bila Cerkvában (Tiszafejéregyházán) él. Tehetségét már négy éves korában felfedezték, amikor szülei meghallották, hogy kedvenc mesefilmjeinek és reklámoknak dalait dúdolja. Öt éves korától művészeti iskolába jár, ahol az éneklés mellett színészetet, táncot és egyéb modern művészeteket tanul. Szintén öt éves korában lépett fel élete első énekversenyén, amin a második helyet érte el.

Innentől kezdve sikert sikerre halmozott. 2014-ben egy nagy megtiszteltetésben részesült: az ukrán kulturális miniszter felkérte, hogy énekeljen ukrán színekben a Slavianski Bazaar nevű rangos nemzetközi versenyen. Itt Anastasiya az első helyezést érte el, amivel ő lett az első győzedelmes ukrán énekes a verseny történetében. Sikeréért egy „A Nemzet jövője” nevű díjjal is jutalmazták.

2014-ben részt vett a The Voice Kids ukrán változatában, amely nagy löketet adott énekesi karrierjéhez. A tévés szereplés óta a legnagyobb ukrán énekesekkel volt alkalma együtt dolgozni, köztük Jamalával, a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál győztesével. Anastasiya nemcsak Jamala kapcsán kötődik az Eurovízióhoz, hiszen a tavalyi verseny promóciós dalát ő énekelte, Come to Ukraine címmel.

Szabadidejében Anastasiya zongorázni tanul, táncol, olvas, rajzol, gördeszkázik. Kedvenc időtöltései közé tartozik még az utazás, különösen a tengerparton pihenés és a Kárpátokban túrázás családjával és barátaival.

A dal a gyerekek álmairól szól, és hogy miként érhetik el azokat. Mindenkit motivál arra, hogy élvezzük az életet és merjünk tenni a céljainkért. Az ukrán csapat dalszerzője idén Kateryna Komar, aki mögött már nagyon sok Junior és felnőtt Eurovíziós tapasztalat áll, így minden adott arra, hogy jó eredményt érjenek el a versenyen.

https://www.youtube.com/watch?v=1mgMiFmoiRc

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top