ESC Hungary

Junior 2018

Napi Junior Eurovízió 2018: Ausztrália

Ausztrália 2015 óta vesz részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Az eddigi három versenyzőjük közül tavaly Isabella Clarke érte e a legjobb eredményt, ami egy harmadik helyezést jelentett. A kontinens negyedik versenyzője, a 12 éves Jael Wena próbálja ezt a teljesítményt túlszárnyalni a Champion című dallal.

Négyéves korában írta meg első dalát, kilenc éves korára pedig már apja hangstúdiójában énekelt fel dalokat. Nagyon sokféle zenei stílus fekszik neki, szereti a pop, a hip hop, a kortárs és a gospel zenét is. Háromszor is elnyerte a Fast Track Talent Showcase című műsor nagydíját, ahol Ausztrália új tehetségeit ünneplik, és az a célja, hogy inspirálja az embereket vidám és pozitív dalaival.

Jael hangja elvarázsolta az őt nevező Blink TV vezetőit. A csatorna vezérigazgatója és egyben az ausztrál delegáció vezetője, Paul Clarke még szeptemberben azt mondta, hogy megállt az élet az irodában, amikor első alkalommal meghallották a hangját. A dalához egy olyan színpadi produkciót képzeltek el, ami tökéletesen illik a benne rejlő tehetséghez.

– Amikor megtudtam hogy engem választottak Ausztrália képviseletére a 2018-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, nem akartam hinni a fülemnek. Tudtam hogy jól teljesítettem a válogatáson de minden este elalvás előtt azért imádkoztam, hogy engem válasszanak. Amikor megkaptam a hírt a döntésről, a földre rogytam és elkezdtem sírva nevetni. Nagyon boldog vagyok hogy képviselhetem az országomat, és keményen fogok dolgozni azért, hogy büszkévé tegyem az ausztrálokat – mondta a fiatal énekes.

Nem most jött el a meghátrálás ideje. Már a jó úton haladsz, érzed a szelet? Ragyog a fényed. Higgy a szívednek és benne rejlő erőnek, és csatlakozz a világhoz, azt éneklik hogy itt az idő. Élj úgy hogy elhidd, különleges vagy. Élj úgy, hogy a szíved legyőzhetetlen. Legyőzhetetlen vagy. Bárki lehetsz ha hiszel benne, le tudod győzni, csak hidd mindig folyamatosan hogy megfelelő vagy. Hogy bajnok lehetsz, hogy bajnok vagy. Bármilyen utat jársz be, kiállod a bátorság próbáját. Légy merész és bátor, és kiemelkedő leszel, mert látni a bajnokot a szemedben.

Egy kis könnyed motivációs közhelygyűjtemény az Ausztráliát körbe vevő tengerek habjában. Bár lehet hogy a generációk közti különbség mondatja velem ezeket a szavakat, valószínűleg a kislány korosztályának tényleg lelkesítő lehet ez a dal. Nekem csak egy kis limonádé marad sajnos, nekem a motivációhoz valamilyen ütősebb dallam kellene, nem ilyen „ötösre írom meg a dolgozatot” típusú suli-buli. Jaelnek egyébként egész jó a kisugárzása, és ha sikerül találni a dalhoz egy tökéletes színpadi koncepciót, akkor kiemelkedhet a sok sirató dal közül.

(junioreurovision.tv)

https://youtu.be/2lWqfWtPE1s

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top